Régóta tervezem, hogy készítek pár szemléltető videót a Corolla típus változásairól, mely a hosszú évek során végbe ment.
Ami tervbe van, az például kasznivariánsonkénti evolúció videó (egy oldalról, csak sedan, csak liftback... növekedése és formálódása) vagy a "Toyota Corolla", a "Levin" feliratok fejlődése E1-től napjainkig, de persze túl lehet gondolni Sprinter vonalon is, vagy netán kontinensenkénti összehasonlításban. A lehetőségek tárháza igen nagy és úgy gondolom érdemes meglovagolni ezeket, mivel ilyesmire még nincs példa a típus hatalmas népszerűsége ellenére. Van aki ebből-abból a generációból kiváló, de összességében kevés ember "foglalkozik" a régi és új Corolla-k szemléltetésével. Mindazonáltal úgy gondolom, minden szimpatizáns előszeretettel néz meg 1-1 összefoglaló videót, hisz a típus iránt fejet hajt, no meg talán érdekes is. Ezzel klubunk népszerűségét nemzetközi téren is tovább növelhetjük, ami nem utolsó szempont.
Nyilván kevés időm miatt nem haladtam ezekkel a tervekkel, no de közeleg egy dupla jubileum, így egyértelművé vált, hogy ennél jobb alkalom nem lehetne ezek prezentálására.
Pár hete neki is kezdtem az elsőnek. Az anyaggyűjtés, főként a kizárólagos fotó pozíciók miatt sokkal több időt emésztett fel, mint maga a videó megvágása, de végül elkészült. Amennyiben a többiben van valakinek kedve segíteni (akár csak Gúglis képkeresésben), azt nagyon nagy örömmel venném!
A sorozat első eleme a CCH Sushi Vachi Japán élménybeszámoló vetítése során felmerült Corolla "C***" embléma evolúcióját próbálja prezentálni. Kiemelten fontos ez nekünk is, hisz klublogónk ékes eleme és fórumunk, honlapunk gombjaiba is be van szerkesztve.
Európában és egyéb piacokon, az autók hűtőmaszkján ~1976-78-ig volt látható a bűvös, díszes "C" betű, E7 szériától már csak a Japán belpiacos autók kiváltságává vált. E8-ig még elvétve nálunk is láthatjuk a szimbólumot legfőképpen kormányközepeinken, de utána nagy sajnálatomra végleg száműzték a többi piacról..
A logó kizárólag a Toyota Corolla típus (és változatai pl: RunX, Spacio, Axio, Fielder...) névjegye, a párhuzamos Toyota Sprinter széria saját logóval futott a kezdetektől. Ezen kívül rengeteg Corolla-t látunk kizárólag felszereltség jelölésekkel hűtőmaszkjaikon (pl.: SE, GT, Levin..) vagy éppen csak a márka hat betűje ("TOYOTA") díszeleg az orrukon.
Általánosan elmondható, hogy az ős Corolla kaszni - sedan - kivitelnél minden generáció hűtőmaszkján megjelent és meg is jelenik a típus logója.
A szimbólum eredetileg a Corolla szó jelentésére utal, mely egy virágból készült koronát jelent. A Japán hölgyek esküvőiken és egyéb fontos eseményeiken is előszeretettel viselik. Szerintem is igen dekoratív és egyben természetes "ékszer":

Végül összegyűjtöttem, hogy generációnként hány embléma volt elérhető, amely ezzel a logóval volt ellátva, továbbá próbáltam imitálni, hogyan változott a formája az idők során. (Az évek a Japán ciklusokra vonatkoznak):
Corolla I. Generáció - E1 (1966-1970):

Corolla II. Generáció - E2 (1970-1974):

Corolla III. Generáció - E3, E5 (1974-1979):
(E4, E6 széria Toyota Sprinter más logóval)

Corolla IV. Generáció - E7 (1979-1983):

Corolla V. Generáció - E8 (1983-1987):

Corolla VI. Generáció - E9 (1987-1992):

Corolla VII. Generáció - E10 (1992-1995):

Corolla VIII. Generáció - E11 (1995-2000):

Corolla IX. Generáció - E12 (2000-2006):
(E13 széria csak Amerikában logó nélkül)

Corolla X. Generáció - E14, E15 (2006-2013):

Corolla XI. Generáció - E16 (2013- ):
(E17, E18 széria csak más piacokon logó nélkül)

A logókról, az autókról, a lányokról pedig több képet ITT találhattok
A videó pedig pár Corolla nózival szemléltetve:
A vágás gyermeteg, nem TV-nél dolgozom
https://www.youtube.com/watch?v=a4oi72k ... e=youtu.be

KE11 Sedan 

1980 - Toyota Corolla KE70 Liftback - 4AGE