Na ja,
tipikus GTI-s hátsó féknyereg probléma....
nekem is be volt rohatva az egész, tehát kézifék nuku....
én már javítottam fel ilyen féknyergeket, és most meg vagyok elégedve vele.
Szóval elsõre talán bonyolultnak tûnik, de a második, vagy a harmadik

már könyebb lesz..
Elõször is ki kell szedni a dugattyút, ahogy a sematikus ábra mutatja,
a dugattyú egy 4 menetes tengelyen helyezkedik el( 47475A), a tengelyt kiszedni a nehezebb (és visszarakni még nehezebb) feladat,
valóban a henger legmélyén van egy zeger-gyûrû (47635B), de ahhoz, hogy azt kivedd, a felette levõ karimás bizbaszt (47635A) le kell, hogy nomjad..
ha ez megvan és kiszenvedted a zégergyûrût, (és nem sértetted meg a fogóval a hengerfalat), akkor az egész kijön,
az elõzõ hsz-ban említett kar (47801A) csak akkor jön ki, ha a 47613B is kijott, mert ugyanis ez a tüske nyomkodja a dugattyút kéziféknél...
(most nem akarom leírni a mûködést)
A fõ problémát (berohadást) az okozza, hogy vnedvesség jut be ide, ahol ez a kar mozog, és berohad)
tehát ha a kart kiszedted, akkor jöhet a felújítási munka.
én elsõ lépésben benzinben áztattam 1 napig, lemostam róla a köszt, olajat, ekkor derült ki, hogy az öntött féknyeregben még van egy tûgorgõs kis csapágy is (a dzsuva alatt nem látszott), és ez is be volt rohatdva.
#2 ezután homokfúvóval kitisztítottam az egészet, külön figyelve a gumitömítések helyének tisztítását,
#3 majd a felújító szettel visszaraktam az egészet...
most már szépen jár a dugattyú a kar mozgatásakor..
a legnagyobb szívást a zéger gyûrû visszarakása okozza, mert kevés a hely és le is kell nyomni azt a kalapos bizbazt,
erre létezik egy SST a toyotánál, sõt lehetne még USA-ból is rendelni, de az emailemre nem válaszoltak...így improvizálni kellett..
ha vmi nem világos, vagy nem jól írtam....
segítek ha tudok....