Autoreszelgetes
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Kifejezetten nem ajánlanám a gyári olajat!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

a gázolaj szürõ a motortérben van a kormánymû elõtt, ezt szokták cserélni. A hátsó ülés alatt a tankban a szintjelzõ van 6 db 8-as csavar fogja. A tankban nincsen szûrõ.mixivik írta:sziasztok!
1.8D liftbackben az üzemanyagtankban lévõ szûrõhöz hogy tudok hozzáférni?van egyáltalán szûrõje?a hátsó ülések alatt csak az üzemanyagszintjelzõ van..
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
eltömõdött a rendszer...és a tankban van a gubanc,vissza lett fújva de át kell majd mosni a tankot,ahhoz viszont gondolom le kell szedni.ami ülés alatt van szintjelzõ ott nincsen semmilyen elõszûrõ,meg az üzemanyagcsövek sem ott jönnek ki a tankból..az elõszûrõt lehet valahogy cserélni tankleszerelés nélkül?
ce90 LB 1.8D
- Frool
- Fanatikus fórumozó

Szerintem ez kell neked (77023-32010) de ellenõrizd le mert nem vagyok biztos benne, hogy a megfelelõ adatokat
vittem be.
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1989_T ... _7701.html
vittem be.
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1989_T ... _7701.html
CCH vezetőségi tag
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
- Laic
- Gyakori látogató

Aszem fényezõt kell keresnem:
Bal küszöb hátsó része (és mit lehet tenni az emelõvel évek alatt összegyürt aljával? Törném el a kezét aki így emelgette...)
http://www.kephost.com/view3.php?filena ... i6xtvu.jpg
Hûtõmaszk alatti lemez, itt sajnos az egészet újra kéne fújni annyi apró felverõdés van rajta.
http://www.kephost.com/view3.php?filena ... umktqa.jpg
Mit tanácsoltok ez ügyben, tud valaki megbízható szakembert (Budapest, dél-pest)?
Bal küszöb hátsó része (és mit lehet tenni az emelõvel évek alatt összegyürt aljával? Törném el a kezét aki így emelgette...)
http://www.kephost.com/view3.php?filena ... i6xtvu.jpg
Hûtõmaszk alatti lemez, itt sajnos az egészet újra kéne fújni annyi apró felverõdés van rajta.
http://www.kephost.com/view3.php?filena ... umktqa.jpg
Mit tanácsoltok ez ügyben, tud valaki megbízható szakembert (Budapest, dél-pest)?
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
- cslaci105
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1987
- Autód felszereltségi jelölése: XL
A jobboldali (hosszabbik) féltengelyen levõ vaskarika súly(?)-nak van-e komoly jelentõsége? Esetemben ugyanis úgy néz ki, hogy F.BS tömítõanyaggal van kitöltve a karika és a tengely közötti hézag, és így van rögzítve.

Az elõzõ tulaj elmondása szerint leszakadt, és állandóan csörgött... Hát most valóban nem csörög. Van azonban a kocsi futásában, illetve a kormányban egy állandó hullámzó mozgás, ami autópályán 130-nál már elég erõs és nagyon zavaró. Mind a négy kerék ki van centrírozva, a gumik is rendben vannak, nincs bennük pukli, szálszakadás. Futómûbeállításon is átesett fél éve, meg most április végén volt mûszakin, ott is minden rendben volt (bár nem tudom, hogy a mûszakinak része-e a futómûbeállítás ellenõrzése?) - ja és nem jattoltam a vizsgáztatónak, tényleg minden rendben volt
- Szembõl nézve a súly nem merõlegesen áll a tengelyen, hanem kicsit megdõlve... szerintem.

Lehet ez miatt hullámzó mozgása a kocsinak (és a kormánynak)? Kaparjam ki a tömítõanyagot a karika és a tengely közül és próbáljam meg pontosan visszailleszteni... szintén tömítõanyaggal? Kell egyáltalán az a súly a féltengelyre?
Szombaton a Tsusho nyílt napján akár élõben is megmutatnám, hogy mi a probléma, onnan közel van az autópálya, ki tudunk menni egy 130-as tempóra...
Az elõzõ tulaj elmondása szerint leszakadt, és állandóan csörgött... Hát most valóban nem csörög. Van azonban a kocsi futásában, illetve a kormányban egy állandó hullámzó mozgás, ami autópályán 130-nál már elég erõs és nagyon zavaró. Mind a négy kerék ki van centrírozva, a gumik is rendben vannak, nincs bennük pukli, szálszakadás. Futómûbeállításon is átesett fél éve, meg most április végén volt mûszakin, ott is minden rendben volt (bár nem tudom, hogy a mûszakinak része-e a futómûbeállítás ellenõrzése?) - ja és nem jattoltam a vizsgáztatónak, tényleg minden rendben volt

Lehet ez miatt hullámzó mozgása a kocsinak (és a kormánynak)? Kaparjam ki a tömítõanyagot a karika és a tengely közül és próbáljam meg pontosan visszailleszteni... szintén tömítõanyaggal? Kell egyáltalán az a súly a féltengelyre?
Szombaton a Tsusho nyílt napján akár élõben is megmutatnám, hogy mi a probléma, onnan közel van az autópálya, ki tudunk menni egy 130-as tempóra...
1.8D XL - 1C - CE90
Corolla Verso II - 1ZZFE - ZNR11L
Corolla Verso II - 1ZZFE - ZNR11L
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

Birka írta:Ellenõrizni nem tudod mennyi van benne, csak, ha már a leeresztõn kijött az összes.Panyo írta:Sziasztok új vagyok még a fórumon bár 2 éve van egy 1.4 es 99'es sedan corollám 4e-fe és olyan kérdésem lenne hogy az autó vásárlásakor lett benne váltóolaj cserélve ha jól emlékszem meguin és mostanság azt tapasztalom hogy hangosabb lett a váltó hangja a 2-es sebesség idáig is szólt és ha 40 fölött akartam visszaváltani reccsent is, szinkrongyûrû lehet de nem vagyok gépészmérnök szal csak tipp, nem szoktam fickósan közlekedni inkább papásan, de mostanság mintha hangosodna a váltó 186e km van benne már de mivel nem rég lett az olaj cserélve sztem ha idáig nem volt hangja most se nagyon kéne kérdésem az lenne hogy hol lehetne ellenõrizni hogy mennyi olaj van benne már ha ez lehetséges, esetleg ha cserélni kéne sajátkezüleg végenzém mert már nem bízom annyira a híres szerelõmben hol van a betöltõ/leeresztõ csavar ha van kontrollcsavarja akkor az is, nem tdom hogy jó topikba írkálom az gondjaim de válaszotokat elõre is köszönöm.
Tölteni a hátramenet jeladó lukán lehet pl. Valszínûleg, ha komolyodik a baj nem éri meg javíttatni az ugyanis horoor áron megy, hidd el végigjártam. Viszont hál istennek találtam egy bontott jót azóta pöpec.
Lehet az lesz számodra is a megoldás...
ezt örömmel hallom...
De több egyelõre nincs!!
Én most raktam be a hozzá való motrot...az is az...
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

1. 10 forintos O-gyûrû a megoldás, a régi már valószínûleg megkeményedett. A két állítócsavart csavard ki, húzd le a gyertyákról a pipákat, meg a csatlakozókat az elosztóról, és húzd ki az elosztót kissé forgatva oda-vissza. Ezután lecserélheted rajta az O-gyûrût. Figyeld meg, milyen helyzetben volt a kétágú kapaszkodókarom, bár ha jól emlékszem csak egyféle - helyes - pozícióban szerelhetõ vissza.dieselsuxx írta:Két megoldandó kérdéssel fordulok hozzátok:
1) Mintha jelentõsen nagyobb olajfolt lenne a gyújtáselosztó tövébõl kezdõdõen, mint máskor.... Ezt eredményezheti esetleg a nagyobb olajnyomás magas fordulaton? Tegnap toltam picit a pályán...
2) A hûtõt hogyan lehet _rendesen_ kitisztítani? Átmosni már átmostam, de szerintem belül tiszta retek. Szét lehet szedni valahogy? Utána nem fog orrba szájba folyni? Vegyek új hûtõt?
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
- Taki
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Tudod a megoldást! Próbáld meg visszatenni egyenesen, és ha így sem javul a helyzet, akkor jó esélyed van rá, hogy a féltengely belsõ csuklóját is kinyírta.cslaci105 írta:Lehet ez miatt hullámzó mozgása a kocsinak (és a kormánynak)? Kaparjam ki a tömítõanyagot a karika és a tengely közül és próbáljam meg pontosan visszailleszteni... szintén tömítõanyaggal? Kell egyáltalán az a súly a féltengelyre?
Csak az az igazán bátor, aki be meri venni a hashajtóra az altatót!
1988 E9 Liftback 1.8D
1988 E9 Hachback 1.6Gti
1988 E9 Liftback 1.8D
1988 E9 Hachback 1.6Gti