E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Nem találtam meg, de a szaki igen. Sajnos ki kellett hívni, mert az A oszlop aljánál lévõ biztosítéktábla alatti kábelkötegben belenyúltam a jóba, és meghülyült a riasztó, és nem tudtam vele mit kezdeni :? :? :? :?

A biztosíték egyébként a kormány alsó burkolata alá volt elrejtve, teljesen logikusan, mint ugye minden utólagos cuccnál... :?

Az egész egyébként onnan indult, hogy bedöglött az UTÓLAGOS elektromos ablakemelõ kapcsolója. Ugyanolyat persze sehol nem találtam. Hasonlót nagynehezen, de az másféle csatlakozóval volt. Próbáltam összehozni a kettõt, de ugye BÉNA VOLTAM, ekkor leverte a biztosítékot. Aztán a biztosíték keresése közben meghülyült az UTÓLAGOS riasztó.

Bocsi a dühödt kirohanásért, de kiakadtam ezen a sok utólagos cuccon, illetve a hozzájuk kapcsolódó tákoláson.
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

A riasztó nekem is utólagos és kész káosz, ami a kormány alatt van, még valami semmiresejó kapcsolót is találtam. Rendet kéne rakni :?
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Nem tudom mennyire értesz a dologhoz, de egy felebaráti jótanács: "hülyevagy? necsináld, belehalsz" :D
Nekem rendkívül elegánsan kb az összes kábel egy jókora kábelkötegelõvel egycsomóra összehúzva. Mikor hozzáértem, kicsúszott valahonnan egy test, és ebbõ lett a galiba.
A semmiresejó kapcsoló nem a riasztóhoz tartozik? "Reset" gomb? (nekünk az offos R. masterben van a kormány mellett egy nagy piros gomb. Senki sem tudja mire való, vagy mit csinál :D
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Nem tudom mihez tartozik, én már nyomkodtam mindenhogy, de nem észleltem változást.
Azért nem egymagam állok majd neki, van elektronikához értõ ismerõsöm. Amúgy is szeretnék világítást a kesztyûtartóba, csomagtartóba meg egy 12V-os csatlakozót szintén csomiba. (engem rettentõen idegesít, hogy este ha keresek valamit nem látok semmit)
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Kesztyûtartóba meg a könyöklõ alatti dobozba én is szeretnék világítást. Ha megcsináltad kérünk részletes, képes beszámolót :D
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Persze mindenképp lesz beszámoló :wink:
És ha már így szóba került, tudja valaki csomagtartóba megy-e hátra olyan vezeték, amit 12V-os csatlakozóhoz és világításhoz fel lehet használni (gyújtással a 12V-hez, vagy anélkül a világításhoz)? A csomagtér világítását mindenképp a csomagtér ajtó nyitásérzékelõjével kell kombinálni, abban milyen feszültségek vanna, ledes-szalag világítást elbír?
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2001
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Harmony
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: MDaemon »

A csomagtér világításnak ki van építve a csatlakozó, és azt kapcsolja is a nyitásérzékelõ. Egy macera van vele, hogy a kalaptartó alá van betéve, uh ki kell szedni hozzá a komplett hátsó ülést. Utána viszont olyan lámpát raksz rá, amilyet csak akarsz.
Kb. két hete csináltam az enyémbe egy 3 fokozatú égõsort, ami szintén errõl a csatiról veszi le a tápot magának.

szerk.: Csináltam arról a részrõl egy képet: http://www.flickr.com/photos/akispunk/5576951925/
A sárgás a pótféklámpa csatija, a szürke pedig a világításé
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony :)
tibierdrol
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: tibierdrol »

ksz315 írta:A semmiresejó kapcsoló nem a riasztóhoz tartozik? "Reset" gomb?
A céges kisbuszban volt olyan riasztónk amihez nem volt szervízkulcs, hanem csak a kesztyûtartóban egy utólag beépített nyomógomb. Ha megadta magát a riasztó, vagy lemerült a távirányítóban az elem akkor ezen a nyomógombon kellett "lemorzézni" egy kódot, ami után az autó elindult. Persze ezt minden indítás elõtt el kell játszani vele. Szerencsére amíg nálunk volt erre egyszer sem került sor :)
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

MDaemon: Köszi, így megkönnyítetted a dolgom, majd szétkapom. Amúgy is keresem még a hátsó hangszóró vezetékeit is (azok nem tudod hol vannak?)
A riasztómat meg mindenképp átakarom nézetni szakival, mert pl amikor bent ülök és magamra riasztom nincs indításgátlás, csak ha már megszólal. Szerintem ez nem normális.
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: six »

M41 írta:Egy kis segítséget szeretnék kérni, aktuális lenne egy izzócsere a fényszórókban, de némi gondba keveredtem a típusokat illetõen (Facelift). A kezelési könyv azt írja, hogy a reflektorba és a tompítottba is H4-es típusú izzó való, ezzel szemben a neten mindenhol azt látom, hogy HB3 a refi és HB4 a tompított :? Most akkor hogy is? Sajnos arra se találtam választ, hogy mi a különbség a H és a HB jelölésû között.
HB3 és HB4. Én most vettem ILYET, fehérebb a fénye de én nem vettem észre, hogy jobban világítana. Ugyanitt lehet simát is kapni harmadennyiért.
ksz315 írta:Bocsi a dühödt kirohanásért, de kiakadtam ezen a sok utólagos cuccon, illetve a hozzájuk kapcsolódó tákoláson.
Elektromos ablak nekem is utólagos, de szépen berakták a bal alul lévõ kis kihajtható rekesz mögötti biztosítéktáblára. Onnan tudom, hogy egyszer már kiégett a bizti, még nemrég volt meg az autó, nem volt semmi megtalálni.
six
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára six 2011 ápr. 01, 12:14 pm-kor.
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Laic írta:MDaemon: Köszi, így megkönnyítetted a dolgom, majd szétkapom. Amúgy is keresem még a hátsó hangszóró vezetékeit is (azok nem tudod hol vannak?)
Ott vannak azok is a kalaptartó alatt, du ha hazaérek tudok feltenni arról is képet. Amugy csomagtér felõl látszik a rögzítõ pöcke a csatinak: a hangfal (helyének) középvonalában belógó fehér kis mûanyag
http://www.flickr.com/photos/akispunk/5410401701/
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Köszi!
Most voltam tankolni (7,4l/100km) és persze hogy megviccelt a tanksapka ajtaja. Kinyitom és leesik róla az a kis "pöcök" ami által kiugrik :? Próbáltam így-úgy, de az istenért nem találtam a helyét, hogy kéne visszatenni... Errõl nem tud valaki egy fotót készíteni?
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Itt vannak az ígért képek a hangfalakról és csatikról:
JH fentrõl: http://www.flickr.com/photos/akispunk/5579208797/
BH fentrõl: http://www.flickr.com/photos/akispunk/5579793180/
BH lentrõl: http://www.flickr.com/photos/akispunk/5579792516/
Maga a kalaptartó meg csak egy vékony pozdorjalap, két patent tartja a háttámla mögötti részen, meg a övek felsõ végénél lévõ mûanyag elem (elég nehezen akartak csak lejönni). Az ülõlapot kép patent tartja, kb a szélsõ ülõhelyek közepe táján, mögötte a háttámlát meg 3 csavar lent, de az ekkor már messzirõl világít :)
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Végre megtudtam: 6Ohm-os a rendszer! Köszönöm! :fel: :kocc:
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Találtam két érdekes cuccot:

egyik,másik

A kérdés az volna, hogy ez így berakható-e egy az egybe, esetleg kell-e hozzá valami, vagy felejtsem el? :)
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Válasz küldése