Olaj ügyeink

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Az nem lehet esetlegesen, hogy valamiből többet kap és beköpi egy kicsit a gyertyát? Nálam is csinálta míg a szivató és a karbi be nem lett állítva.
Tudom a tied i-s, de mielött a tömités cserének neki állnál azelött zárd ki ennek a lehetőségét is. :wink:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Szelepszárszimeringek (dartabja 1000.- a gyárinak)
Roszabb esetben olajlehúzó gyűrűk...

De ha már szétszeded illik új hfej tömítést is rakni. Van olcsóért és drágán is. 8-9ért már jót lehet kapni. Van csomó kép fent a neten szétkapott 4a-ge ről.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2012
Autód típusa (és generációja): Auris
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Lyani »

Akkor max egy huszasból megvan a tömítések cseréje?

Az nem lehet, hogy az égéstér felől jön olaj, mert a gyergya az tök tiszta és a teteje felől van az olajos rész.
Valszeg akkor a szelepszárszimeringek cseréjével orvosolható a problema.
Kösz a segítséget, képeket meg keresgélek.
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

Sziasztok !

A bemutatkozós topikban már leírtam a problémám, de úgy gondolom, leginkább ide illik.

HELP !

Igazából nem nekem, hanem a páromnak van egy E10-e. 1.4 Xli, 97-es, 4E-FE motorkóddal. Tavaly ősszel vettük. Az autó magyarországi, végig vezetett szervizkönyves, jó állapotú...egyszóval bizalomkeltő volt a sok rom után. Aztán nemsokára Murphy úr kopogtatott :). Az autó alapjáraton elkezdett háromhengerezni. Úgy gondoltam, hogy gyújtás, vagy vmi egyéb elektromos gond lehet, autószerelő vagyok, nekiálltam otthon átnézni. Egy-két apróság (rotor, elosztófedél...stb.) el volt hasznlódva, de a csere után semmi változás. Miután átnéztem alaposan az autót, kezdtem rosszra gondolni. Szelepbeégés. Hengerfej le, gépműhelybe Elvis, és valóban....40.0000. Ft. Reméltem, ezután tökéletes lesz. Összeszerelés, indítás...és valóban, gyönyörűen járt a motor....DE.

Két probléma van az autóval mai napig. Az egyiket a hengerfej felújítás okozta, a másik mindig is volt. Előbbitől elkezdte enni az olajat a megnövekedett kompresszió miatt....gyűrűs is szegény :(. A másik gond, és elsősorban emiatt regisztráltam ide, hogy a motorból egy érdekes hang jön, miután bemelegszik. Konkrétan gázelvételkor ad egy ketyegő hangot "tolóüzemben", amíg vissza nem áll alapjáratra. Akkor elhallgat, és gyönyörűen jár a motor. Terhelés alatt, és tartott gáznál szintén semmi zörej, csak amikor ejti a fordulatszámot. Az a fura, hogy mintha a hengerfejből jönne a zörej...de hát az elvileg rendben van.

Most ott tartunk, hogy elgondolkodtunk az autó cseréjén, de a kedvesem annyira szereti ezt az autókát, hogy elhatároztuk, megtartjuk, és kap egy teljes "szervátültetést". Konkrétan motor ki, és teljes felújítás. Nem is aprózzuk a dolgot nem "eladásra lesz", gyári alkatrészt kap amiből csak lehet.

Nekem nincs típusismeretem. Akinek van tapasztalata ilyen téren, esetleg csinált is már ilyet, az kérem jelezzen nekem. Minden segítséget örömmel vennék. Elsősorban az előbb leírt motorhang piszkál, hogy mi lehet.

Üdv
Laci
Bardos6
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bardos6 »

Sziasztok én is olajcsere előtt állok( na meg szűrő) én a castrol 10w 40 re gondoltam. egyébb ajánlatok???
amugy egy 88as AE92 be lenne
és hol érdemes beszerezni? esetleg valakinek van kedvezménye valahol azt is szivesen fogadnám.
előre is köszi. :)
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Beszerző helynek nem rossz az olajshop.hu vagy az autoteka2000.hu sem. :)
Esetleg ha van ismerős szerelő, akinek kedvezménye van Unix, Bárdi, stb-nél, akkor az árkülönbség további ezresekben mérhető. :lol:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Bardos6
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bardos6 »

Köszi körülnéztem és egész jó áraik vannak!
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Sziasztok!

Olajcserére készülök!
Választásom Castrol Edge Sport 10W60. Utánajártam: elérhető áron be tudom szerezni 4l kb 8-8,5 ezer (tud valaki olcsóbban?).
Indoklásom a következő. Nyár van, igy jó a 10; Gti és sokat forog, nameg még gyári olajhütöm van ezért nem árt a 60.

Vélemény?
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Pacsker írta:Sziasztok!

Olajcserére készülök!
Választásom Castrol Edge Sport 10W60. Utánajártam: elérhető áron be tudom szerezni 4l kb 8-8,5 ezer (tud valaki olcsóbban?).
Indoklásom a következő. Nyár van, igy jó a 10; Gti és sokat forog, nameg még gyári olajhütöm van ezért nem árt a 60.

Vélemény?
Indoklás rendben van, de azért az 40-es se lenne baj! Sőt még lehet olyan fordulatos motornál mint a tied még talán 30 is meg lehetne rizikóztatni. De inkább 40-es vennék a helyedben. :wink:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

Olajcserére készülök!

Vélemény?
Hi !

Amennyiben gyakran jár a (jobb) lábad a padlólemez közelében, és nem eszi a motor, akkor mindenképpen jó (nekem anno volt egy Skoda Fabia 1.4 16V, abba öntöttem Castrol RS-t, és nagyon ette, pedig új korától nálam volt a kocsi, aztán belement TXT 5W-40, és azt már nem ette...persze az nem Toyota motor volt... :) ).

Az ár, amit írtál elég jó. Én kerek 8-ért tudnék hozzájutni, pedig elég jó kedvezményem van egy nagy alkatrészkereskedőnél.

Üdv
Laci
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

Olajcserére készülök!

Vélemény?
A volt melótársam vvti corollájában is az volt.Nagyon meg volt vele elégedve.És azthiszem nagyobb a csere intervaluma is.Egy próbát megér.Főleg ennyiért. :wink:
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Köszönöm a válaszokat!

Mindenképp ezt fogom belerakni! "Egy próbát megér" Tudom, hogy elvileg ez már teljesen szintetikus (folyékony műanyag), így ritkábban kell cserélni, de mén megmaradok a max 10000km-nél.
Klubelnök

Kép
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

Pacsker írta:Köszönöm a válaszokat!

Mindenképp ezt fogom belerakni! "Egy próbát megér" Tudom, hogy elvileg ez már teljesen szintetikus (folyékony műanyag), így ritkábban kell cserélni, de mén megmaradok a max 10000km-nél.
Az a biztos.Ha új autóm lenne se mennék el egy olajjal 15000-nél többet.A srácé még elég fiatal.Elmegy vele 20-25000 sportosba és aztmondja olyan az olaj amikor leengedi,hogy épp,hogy csak van egy kis színeltérés az új és a használt között.De az övé még tökéletes égéssel bír szóval el is hiszem,hogy nem dzsuvás.
Tutkó lehet ez az olaj és egyébként asszem normál ára 20000körül van.szóval elég nagy ajándék annyiért.
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Csere óta 6000 km, OMV Bixxol 10W40, fáradt diesel, sok város, tötymörgés...

NULLA olajfogyasztás!

Előtte Mobil, Fina, Agip... fogyott mindegyik rendesen!
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Nem biztos, hogy érdemi hasznot hoz a hsz-em, de nekem 13.000 km alatt gyakorlatilag egy centiliter olajat sem evett meg a kocsi (Opel olaj, 5W30).
Most Liqui Moly Synthoil High Tech 5W40 van benne. Kíváncsi leszek rá, ezt nagyon dicsérték.
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Válasz küldése