E10 - (1992-1997)
- Kalmi
- Gyakori látogató

gumi méretzoli99 írta: 14x5.5J az E10 gyári felnimérete, helyette 14x5J-s jó lesz, vagy ez már túl nagy diffi? (szélesség)
A gyári gumiméret menne rá...
Zoli
Két gyári méret van (175/65 R14 és 165/70 R14), a táblázat szerint mindkettõhöz jó az 5J-s felni.
- Yautja
- Gyakori látogató

Inkább erre figyelj!ksz315 írta:Az agyméretre, meg az ET-re figyelj még, hogy az jó legyen. Meg persze a felni állapotára.
5-ös felnire inkább a 165-ös gumi a jó...de elfér a 175-ös is...de télire jobb a 165-ös.
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Még 145-öst is ajánljunk neki, hátha belehal az elsõ vészfékezésnél...Yautja írta:Inkább erre figyelj!ksz315 írta:Az agyméretre, meg az ET-re figyelj még, hogy az jó legyen. Meg persze a felni állapotára.
5-ös felnire inkább a 165-ös gumi a jó...de elfér a 175-ös is...de télire jobb a 165-ös.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

Alapvetõen sztem a 165 a gyári mérete. Ha a fékrendszer rendben van, meg normális gumit tesz rá, átlagos használat mellett elég kell, hogy legyen. Persze csak ha az ember a közlekedés során figyelembe veszi a kocsija, és a saját korlátait is. Lehet persze felni méretet, szélességet, gumuméretet növelni, csak nem mindenkinél azonosak a szempontok. Anno én is 185-ös gumit akartam, de mivel sehol nem találtam egyben a kinézett tipusból 4db-ot, így 175-ös lett. Átlag használatra elég. Anno az AE111-en 165-ös Dayton D110-ek voltak. Az kb annyit tapadt, mint a fakerék. Bp-en és Pest megyében beletettem 15-20eKm-t, mégsem volt gond, pedig néha kihasználtam a 4afe-t rendesen.
Ha Zoli csak közlekedni akar, normálisan, akkor elég kell legyen neki a 165. Persze ha annak korlátait ismerve vezet. De ez itt kezd erõsen Off lenni.
Ha Zoli csak közlekedni akar, normálisan, akkor elég kell legyen neki a 165. Persze ha annak korlátait ismerve vezet. De ez itt kezd erõsen Off lenni.
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
- zoli99
- Gyakori látogató

Most mi van? miért fogok megmakkanni? Annyira nem jött át... 
Kösz a tippeket! Igen, a télit szánom erre a felnire ami 165-ös, a gyári ajánlás. A nyárim 175-ös. Eddig én is úgy tudtam, hogy a télibõl keskenyebb kell, praktikussági szempontokból, havon való tapadás, stb miatt.
A táblázat nagyon jó!
köszönöm urak!
Ja igen, ET méretre figyelek majd mindenképp.
Kösz a tippeket! Igen, a télit szánom erre a felnire ami 165-ös, a gyári ajánlás. A nyárim 175-ös. Eddig én is úgy tudtam, hogy a télibõl keskenyebb kell, praktikussági szempontokból, havon való tapadás, stb miatt.
A táblázat nagyon jó!
köszönöm urak!
Ja igen, ET méretre figyelek majd mindenképp.
montoya írta:Még 145-öst is ajánljunk neki, hátha belehal az elsõ vészfékezésnél...Yautja írta:Inkább erre figyelj!ksz315 írta:Az agyméretre, meg az ET-re figyelj még, hogy az jó legyen. Meg persze a felni állapotára.
E10 Liftback 4E-FE 1993 GTK 
E12 1.6
E12 1.6
-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

Montoya arra próbált célozni, hogy ne virslit ajánlgassunk már, hanem olyan méretet, ami tapad is. Télen hóban jobb a keskenyebb gumi, száraz vagy vizes úton már nem feltétlen. Nem fogsz megmakkanni
Anno 165-os télivel X5-ös bmw-t toltam le az M3ason friss hóban. Pedig annak szélesebb kerekei vannak, mint Montoyának 
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
- zoli99
- Gyakori látogató

Nyilván komolyabb papucsokat tennék fel, ha komolyabb céljaim lennének, jó a meglátásod, egyetértek! 
Mivel nincs pénzem/idõm/kapacitásom erre, és csak a-ból b-be eljutásra kell az autó, ezért prózai szempontokat tartok szemelõtt
Amit fejembevéstem, hgoy a fékrendszerre és a gumik tökéletesek legyenek, ebbõl nem szoktam engedni. Számomra ez abban merül ki, hogy nem elrögedett és nem alsókategóriás gumikat használok. A mérete nem tartozik ebbe a kritériumrendszerbe
Mivel nincs pénzem/idõm/kapacitásom erre, és csak a-ból b-be eljutásra kell az autó, ezért prózai szempontokat tartok szemelõtt
Amit fejembevéstem, hgoy a fékrendszerre és a gumik tökéletesek legyenek, ebbõl nem szoktam engedni. Számomra ez abban merül ki, hogy nem elrögedett és nem alsókategóriás gumikat használok. A mérete nem tartozik ebbe a kritériumrendszerbe
E10 Liftback 4E-FE 1993 GTK 
E12 1.6
E12 1.6
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Nekem van itt burkolatom. Szerintem E11-be is kellene, hogy legyen.
A gázpedáltól jobbra, vagy a környékén nincs a kaszniból egy lefestett, feléd álló tõcsavar? Lehet takarja a szõnyeg!
Ha tényleg kellene ott lennie valaminek, utánanézek, hogy van-e, csak szólj!
A gázpedáltól jobbra, vagy a környékén nincs a kaszniból egy lefestett, feléd álló tõcsavar? Lehet takarja a szõnyeg!
Ha tényleg kellene ott lennie valaminek, utánanézek, hogy van-e, csak szólj!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:

Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)