+1!Pacsker írta:Nekem a fõ problémám az összes újonnan bevezetett olajjal kapcsolatban, hogy nemhogy tízen éves, de még 1-2 éves tapasztalatokat sem tudnak felmutatni, amely tudjuk, hogy egy motor élettartamában vajmi kevés.
Gondolok itt tényleges, biztos forrású tapasztalatokra és nem marketing baromságra. Ettõl függetlenül, lehet hogy jók és ha beszélsz egy Orosz ismerõssel, aki 20 éve, rendszeres olajcsere mellett ilyet használ azonos típusú autóba, mint a tied és lényeges probléma nem jött elõ, ami az olaj rovására írható, akkor miért ne?!
Én inkább kifizetek pár ezerrel többet pár havonta és megveszem a jól bevált, bizonyított márkákat.
Én a váltóolajból próbáltam ki a Rheinol márkájú full szint váltóolajat, motorolajat nem mertem, pedig abból is van 0W-40 is akár...
Hogy is mondjam: nem ment tönkre a váltóm, de placebo-t mellõzve mondhatom, hogy érezhetõen jobb most a friss Castrollal (Syntrans Transaxle 75W-90), mint a Rheinollal. Pedig utóbbi sem valószínû, hogy gagyi, made in Germany...
Nem akkora a különbség a márkás és az ismeretlen márkák ára között, hogy egyértelmûen megérje azokat venni. Évente nálam 5L olaj esetében jelentene kb 2-3000Ft difit, cserébe a "ki tudja, hogyan dolgozik a motor belsejében?" érzésért. Ez nekem nem éri meg, és, ha a véleményemet kérdezik, nem is szoktam ajánlani az ismeretlen olajokat.