Fék alkatrész
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Nem árt olvasni

Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

Ezt biza nekem is csinálja.Laic írta:Nekem is 5-6 év rémlik, de talán 80-90e km. Lehet tévedek!
Más: A kézifék visszajelzõm továbbra is fel-fel villan, világít, van hogy csak magától, van hogy egy nagyobb fékezéstõl kezdve, aztán csak úgy elalszik.
Arra a visszajelzõre csak a kézifék kapcsoló van rákötve? Nem lehet hogy valami fék-kopotságot is figyel, vagy már a fékolaj régi, sûrû és az nem tetszik neki?
Megnézem majd a fékbetéteket.
- kleingy
- Aktív fóruméletet élõ

- Kapcsolat:
Japanpartsot én mostani tapasztalat alapján nem ajánlom, épp hullámos a tárcsám mint a dög, hamarosan megy vissza gariban... Egyébként tudok szerezni olcsóbban alkatrészeket (de sztem itt többen is
), Ferodot szokott az egyik srác vinni, a Premium nevût, azt nagyon szereti E11-be.
Több mint egy éve ilyesmi árakat kaptam:
elsõ betét szett
remsa 6 611 Ft
japanparts 7 288 Ft
ac delco 8 645 Ft
textar 10 205 Ft
ferodo 12 468 Ft
elsõ tárcsa szett
fredo 15 945 Ft
japanparts 11 500 Ft
easy brake 16 600 Ft
brembo 23 044 Ft
fékolaj
dot4/liter 1 235 Ft
Selenia 0.5 liter 3 240 Ft
Több mint egy éve ilyesmi árakat kaptam:
elsõ betét szett
remsa 6 611 Ft
japanparts 7 288 Ft
ac delco 8 645 Ft
textar 10 205 Ft
ferodo 12 468 Ft
elsõ tárcsa szett
fredo 15 945 Ft
japanparts 11 500 Ft
easy brake 16 600 Ft
brembo 23 044 Ft
fékolaj
dot4/liter 1 235 Ft
Selenia 0.5 liter 3 240 Ft
- kleingy
- Aktív fóruméletet élõ

- Kapcsolat:
Lehet, hogy az én esetem egyedi, de nem szeretnék még egy esélyt adni neki. Elég xar volt Ausztriában, itthonról több mint 500 km-re konstatálni, hogy a) beragadt a jobb elsõ fékem és forró mint állat, b) olyan hullámos a tárcsa, hogy 140-nél majdnem kitépte párom kezébõl a kormányt. Én nem járok pályán vele, fõleg nem ennyivel, tehát nálam nem tûnt fel... 
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
A normál árú Brembo-k gyártását átvették a Roménok pár éve. Hallottam olyan tapasztalatról, hogy már alapból hullámos volt, mikor felrakták (bár nehezen hiszem). Ettõl fügetlenül silányult a minõségük és a nevükbõl élnek.
A Brembo drágább, sportosabb változatai még eredetiek. Azokat bátran ajánlom!
Ferodo elérhetõ kategóriáról még nem hallottam rosszat. Mi is alkalmazzuk itt klubon belül is sokszor és még nem volt rá panasz. Ettõl függetlenül én is Prémiumot ajánlanék, de szerintem belefér a 10 ezer alatti is.
Japanparts alapvetõen jó, de tárcsából még csak 1x próbáltuk. Lehet, hogy kleingy nem ritka eset, így inkább azt csak utolsónak.
Egy a nagyon fontos!! Mindig egy márkán belül vásároljátok a betétet és a tárcsát. Ha nem így történik, sokszor jobban kopik a tárcsa vagy a betét, jobban melegszik a tárcsa...
Szerintem próbálkozz be a Ferodo betét+tárcsával. Nagyon szar biztosan nem lesz.
Emellett a Toyota gyári beszállítója E11-re Optifit és Textar egyaránt. Az utóbbi márka is nagyon olcsó és eddig nem volt gond velük E11-eken. Természetesen itt is párosítva ha lehet!
Olyan betétrõl még nem hallottam E11-nél, ami néha ne nyikkanna, ciccenne fel, de a fent felsoroltakra nem jellemzõ a folyamatos vonyítás.
Szerintem...
A Brembo drágább, sportosabb változatai még eredetiek. Azokat bátran ajánlom!
Ferodo elérhetõ kategóriáról még nem hallottam rosszat. Mi is alkalmazzuk itt klubon belül is sokszor és még nem volt rá panasz. Ettõl függetlenül én is Prémiumot ajánlanék, de szerintem belefér a 10 ezer alatti is.
Japanparts alapvetõen jó, de tárcsából még csak 1x próbáltuk. Lehet, hogy kleingy nem ritka eset, így inkább azt csak utolsónak.
Egy a nagyon fontos!! Mindig egy márkán belül vásároljátok a betétet és a tárcsát. Ha nem így történik, sokszor jobban kopik a tárcsa vagy a betét, jobban melegszik a tárcsa...
Szerintem próbálkozz be a Ferodo betét+tárcsával. Nagyon szar biztosan nem lesz.
Emellett a Toyota gyári beszállítója E11-re Optifit és Textar egyaránt. Az utóbbi márka is nagyon olcsó és eddig nem volt gond velük E11-eken. Természetesen itt is párosítva ha lehet!
Olyan betétrõl még nem hallottam E11-nél, ami néha ne nyikkanna, ciccenne fel, de a fent felsoroltakra nem jellemzõ a folyamatos vonyítás.
Szerintem...
Klubelnök

- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Én úgy tudom a Jakoparts és a Japanparts két külön márka.
Inkább az utóbbit venném.
Inkább az utóbbit venném.
Klubelnök