Hát igen, ha már mondta az előző tulaj, akkor érdemes lenne a katicát leszedni. Namost ha meg már leszeded érdemes kitisztítani nem tudom mivel lehet őszintén szólva. Ha más nem magasnyomással átfújni??? Legalább a motor is picit felszabadulna talán. A zöldkártya más téma. Függhet a légszűrőtől gyertyáktól balablabla. A darabkának inkább csörgő hangja lenen mint búgó. A búgás mondom hidd el hogy a motorból adódik. Többen ültem sőt több cory ban is hallottam ezt. De hallgassuk meg a többi GTi tulaj tapasztalatát véleményét is ...sprintike írta:Kösze a választ.Layosh írta:Nekem a Gti az 110-125 km/h ig úgy búgott mint atom. Nagyon hangos volt mindenfajta kipuffal. 130 nál semmi hang mintha villanymotor lenne. 140 nél egy kicsit megint hangosabb 150 és fölötte meg semmi hang megint. Szerintem egyszerű motorkarakterisztikából vagy a kipuff sajátossága. Ebből adódik.sprintike írta:Semmi ötlet,vagy tapasztalat?
Megnyugodnék ha tudnám,hogy ugynarra a hangra gondolunk.Katalizátor kilőve?Csak azért mert az előző tulaj szerint lehet,hogy gondom lesz a zöldkártyával(étékek miatt).Nem lehet a letört katalizátor darabka rezonálása?Hogy tudom ezt kideríteni?Csak ha leszedem a katalizátort?
E9 - (1987-1992)
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

-
Pacsker
- B Jani
- Visszajáró

Azt inkább ne tedd.sprintike írta:Pacsker írta:A katalizátort alulról megütögeted. Így tudod talán a legkönnyebben.
ha hallasz vmi fémes zörgő lemezes hangot, akkor letört 1-2 lamella benne. De szerintem sem ez a búgás
No akkor szerzek egy 20 kilós kalapácsot és megdöngetem:-)
Akkor mostmár tényleg tanácstalan vagyok:-(
Az is előfordulhat,hogy egy hővédő lemez(kipuf,katalizátor) elrepedt vagy elengedett a heggesztés és egy bizonyos fordulaton rezonál.
Találkoztam már ilyennel,vagy az is előfordulhat,hogy hiányzik a szívóoldalról az un "szívóhangtompító" legalábbis a Dieseleknél van ilyen és érdekes búgást eredményez a hiányuk
-
sprintike
- Fanatikus fórumozó

A kipuf hővédéjén az egyik hegesztés valóban elfáradt de miután elhárítottuk a dolgot kiderült,hogy nem ez adja a hangot.Ha lesz alkalmam alá menni megint ránézek mert elég idegesítő.....Szeretem ha az autómnak nincs semmi olyan hangja ami nem normális.....(persze a kipuf és a szűrő a normálisba tartozik
)
De azért köszönöm a tippeket....
De azért köszönöm a tippeket....
- B Jani
- Visszajáró

Ejj de jól fog mutatni a Türkis-től bizniszelt lökös a gépemen(ha majd egyszer elkészül)
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lmvixenxgiwf
- Totya
- Aktív fóruméletet élõ

hát izlések és pofonok:DB Jani írta:Ejj de jól fog mutatni a Türkis-től bizniszelt lökös a gépemen(ha majd egyszer elkészül)
nekem nem tetszik ez az ótó

-
Pacsker
- Zed Kristianz
- Aktív fóruméletet élõ

Eddig sokat hallgattam, pedig történt némi esemény velem.
Végre megvolt az időpont a karbis bácsihoz, hogy helyretegye a rángatás problémám, ami alacsony fordulaton adódott, már közepes gáznál.
Cinkotai hév átkelő, motor leáll, a HÉV alig hévvel átsiklik a síneken. Lalival futotam össze előtte, dumáltunk a kocsiban. Kihuppan, várja a meló. Indítok, valahogy beröffen (előző két napban is nehezen indult) és csörömpölés közepette tovacsattogok.
Vazzeg....
Ez eddig nem volt. Motor erőtlen, hangos, kopácsol, mintha nem lenne ki a 4 henger. Éppcsak eljutok a szerelőhöz. KAnyarodási szándékom indexelés mellett gázfröccsel is jelzem, mert leakar állni.
Látlelet alapján valami gyújtás probléma, néhány nap után viszont kiderül az igazság, amitől 2x újraélesztem magam.
Gyújtástrafó kettérepedt, pótolva, motor jár! CSAKHOGY, az 1-s és 2-s hengerben NULLA a kompesszió, azaz szar. Tavaly volt egy hengerfej tömítés csere, mivel a 3-s, 4-s nem ment. Viszont akkor nem csörömpölt.
Eddig jutottunk. Kocsi félretéve, jövőre hagyom a cselekvést és kényszerüségből fater off Fordjával utazunk el az idő szűke miatt.
Javítási tippeim és árak:
1. 100 e alatti - hiba "minimális" - f@sz kivan
2. 100e feletti - hiba súlyos - javítás megkísérlése vagy motorcsere vagy autó kukába, alkatrésznek eladva - kis f@szom nagyon kivan, megmarta a dér és lefagyott, egyszerüen letöröm...
A kettes pont további költségeket vet fel, szerelési díjakról szót sem ejtve. Van egy kocsim, de nincs.
De nem ez a legszebb, pénzem sincs rá.
:) Nem természetes a mosolyom.
A szeretet ünnepén elérzékenyülve gondolok a messzi távolból, magányosan fagyoskodó autókámra.
Jövőre lesz 20 éves.
Végre megvolt az időpont a karbis bácsihoz, hogy helyretegye a rángatás problémám, ami alacsony fordulaton adódott, már közepes gáznál.
Cinkotai hév átkelő, motor leáll, a HÉV alig hévvel átsiklik a síneken. Lalival futotam össze előtte, dumáltunk a kocsiban. Kihuppan, várja a meló. Indítok, valahogy beröffen (előző két napban is nehezen indult) és csörömpölés közepette tovacsattogok.
Vazzeg....
Ez eddig nem volt. Motor erőtlen, hangos, kopácsol, mintha nem lenne ki a 4 henger. Éppcsak eljutok a szerelőhöz. KAnyarodási szándékom indexelés mellett gázfröccsel is jelzem, mert leakar állni.
Látlelet alapján valami gyújtás probléma, néhány nap után viszont kiderül az igazság, amitől 2x újraélesztem magam.
Gyújtástrafó kettérepedt, pótolva, motor jár! CSAKHOGY, az 1-s és 2-s hengerben NULLA a kompesszió, azaz szar. Tavaly volt egy hengerfej tömítés csere, mivel a 3-s, 4-s nem ment. Viszont akkor nem csörömpölt.
Eddig jutottunk. Kocsi félretéve, jövőre hagyom a cselekvést és kényszerüségből fater off Fordjával utazunk el az idő szűke miatt.
Javítási tippeim és árak:
1. 100 e alatti - hiba "minimális" - f@sz kivan
2. 100e feletti - hiba súlyos - javítás megkísérlése vagy motorcsere vagy autó kukába, alkatrésznek eladva - kis f@szom nagyon kivan, megmarta a dér és lefagyott, egyszerüen letöröm...
A kettes pont további költségeket vet fel, szerelési díjakról szót sem ejtve. Van egy kocsim, de nincs.
De nem ez a legszebb, pénzem sincs rá.
A szeretet ünnepén elérzékenyülve gondolok a messzi távolból, magányosan fagyoskodó autókámra.
Jövőre lesz 20 éves.
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag
AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez!
Elporladva 2016...
Karburátor Rulez!
Elporladva 2016...
-
Pacsker
Zoli!
50ért van egy 4AFE!!!! Szerelésben segítek! Megoldjuk. Szerintem ez alegjobb megoldás!
Ne add fel megcsináljuk! Ha kell napokat is szerelek veled!! Átkábelezzük sitty sutty:)
Ami kell neked: ECU, Kábelezés, üzemanyagszivattyús tank, (vagy a szivattyút átrakni) És motor mindenestül. Tényleg segítek, nem a számat jártatom. Egy garázst szerezz és akár már két ünnep közt nekiállunk!
50ért van egy 4AFE!!!! Szerelésben segítek! Megoldjuk. Szerintem ez alegjobb megoldás!
Ne add fel megcsináljuk! Ha kell napokat is szerelek veled!! Átkábelezzük sitty sutty:)
Ami kell neked: ECU, Kábelezés, üzemanyagszivattyús tank, (vagy a szivattyút átrakni) És motor mindenestül. Tényleg segítek, nem a számat jártatom. Egy garázst szerezz és akár már két ünnep közt nekiállunk!
- Zed Kristianz
- Aktív fóruméletet élõ

Köszi Matyi!!!
Mindenképp jövöre lesz belőle, mert 29-ig országon kívül vagyok. S ha már motorcsere esne be, tudod, mit szeretnék.....
GE a vége és leginkább 20 szelep dörmög benne.
Egyenlőre kérdés a mikor, valamit tenni kell, mert nem tudok élni nélküle.
Mindenképp jövöre lesz belőle, mert 29-ig országon kívül vagyok. S ha már motorcsere esne be, tudod, mit szeretnék.....
Egyenlőre kérdés a mikor, valamit tenni kell, mert nem tudok élni nélküle.
Karburátor Rulez!
Elporladva 2016...
Karburátor Rulez!
Elporladva 2016...
-
Pacsker
- Zed Kristianz
- Aktív fóruméletet élõ

Oké, azt gondolom, hogy hengerfejtömítés, de 1 éve (nem fél) cserélték és a Supratrendnél!! Gondolom, jó került bele. Nem kéne neki 1 év, hogy megadja magát.
Azonban akkor nem csatogott. Most meg égtelenül.
Kár, hogy ilyen messze laksz, Tibcsi!
Az alapjárati ingadozás meg a fals levegő beszívása miatt van. Vákumvadászat
Hallottam egy olyasmit, hogy kilehetne iktatni a vákumcsöveket egy fél lityis fogyasztásnövekedés terhe mellett. OFF Suzuki Samurajokat alakítgattak át emígyen, nehéz terepezéshez felkészítve.
Vélemény?
Azonban akkor nem csatogott. Most meg égtelenül.
Kár, hogy ilyen messze laksz, Tibcsi!
Az alapjárati ingadozás meg a fals levegő beszívása miatt van. Vákumvadászat
Hallottam egy olyasmit, hogy kilehetne iktatni a vákumcsöveket egy fél lityis fogyasztásnövekedés terhe mellett. OFF Suzuki Samurajokat alakítgattak át emígyen, nehéz terepezéshez felkészítve.
Vélemény?
Karburátor Rulez!
Elporladva 2016...
Karburátor Rulez!
Elporladva 2016...
-
Pacsker
Na erről én nem tudok semmit. A Vákummembránoknak tudtommal az a szerepük, hogy hideg indításnál, szívatózásnál, ilyen olyan körülmények közt segítsen az alapjáraton. Emelje csökkentse, késleltesse stb.
Hogy kiiktatni? Elég bonyolult rendszer a mienk. De meg lehet próbálni. Nekem van egy porlasztóm, ha netán megvan a hiba okozója és a porlasztómon az még jó, akkor kicserélhetjük. De egyenlőre legyen meg a 00 kompresszió oka.
Hogy kiiktatni? Elég bonyolult rendszer a mienk. De meg lehet próbálni. Nekem van egy porlasztóm, ha netán megvan a hiba okozója és a porlasztómon az még jó, akkor kicserélhetjük. De egyenlőre legyen meg a 00 kompresszió oka.