E9 - (1987-1992)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

sprintike írta:
Layosh írta:
sprintike írta:Semmi ötlet,vagy tapasztalat?
Nekem a Gti az 110-125 km/h ig úgy búgott mint atom. Nagyon hangos volt mindenfajta kipuffal. 130 nál semmi hang mintha villanymotor lenne. 140 nél egy kicsit megint hangosabb 150 és fölötte meg semmi hang megint. Szerintem egyszerű motorkarakterisztikából vagy a kipuff sajátossága. Ebből adódik.
Kösze a választ.

Megnyugodnék ha tudnám,hogy ugynarra a hangra gondolunk.Katalizátor kilőve?Csak azért mert az előző tulaj szerint lehet,hogy gondom lesz a zöldkártyával(étékek miatt).Nem lehet a letört katalizátor darabka rezonálása?Hogy tudom ezt kideríteni?Csak ha leszedem a katalizátort?
Hát igen, ha már mondta az előző tulaj, akkor érdemes lenne a katicát leszedni. Namost ha meg már leszeded érdemes kitisztítani nem tudom mivel lehet őszintén szólva. Ha más nem magasnyomással átfújni??? Legalább a motor is picit felszabadulna talán. A zöldkártya más téma. Függhet a légszűrőtől gyertyáktól balablabla. A darabkának inkább csörgő hangja lenen mint búgó. A búgás mondom hidd el hogy a motorból adódik. Többen ültem sőt több cory ban is hallottam ezt. De hallgassuk meg a többi GTi tulaj tapasztalatát véleményét is ... :)
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

A katalizátort alulról megütögeted. Így tudod talán a legkönnyebben.

ha hallasz vmi fémes zörgő lemezes hangot, akkor letört 1-2 lamella benne. De szerintem sem ez a búgás
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

Pacsker írta:A katalizátort alulról megütögeted. Így tudod talán a legkönnyebben.

ha hallasz vmi fémes zörgő lemezes hangot, akkor letört 1-2 lamella benne. De szerintem sem ez a búgás

No akkor szerzek egy 20 kilós kalapácsot és megdöngetem:-)

Akkor mostmár tényleg tanácstalan vagyok:-(
B Jani
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: B Jani »

sprintike írta:
Pacsker írta:A katalizátort alulról megütögeted. Így tudod talán a legkönnyebben.

No akkor szerzek egy 20 kilós kalapácsot és megdöngetem:-)

Akkor mostmár tényleg tanácstalan vagyok:-(
Azt inkább ne tedd.
Az is előfordulhat,hogy egy hővédő lemez(kipuf,katalizátor) elrepedt vagy elengedett a heggesztés és egy bizonyos fordulaton rezonál.

Találkoztam már ilyennel,vagy az is előfordulhat,hogy hiányzik a szívóoldalról az un "szívóhangtompító" legalábbis a Dieseleknél van ilyen és érdekes búgást eredményez a hiányuk :wink:
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

A kipuf hővédéjén az egyik hegesztés valóban elfáradt de miután elhárítottuk a dolgot kiderült,hogy nem ez adja a hangot.Ha lesz alkalmam alá menni megint ránézek mert elég idegesítő.....Szeretem ha az autómnak nincs semmi olyan hangja ami nem normális.....(persze a kipuf és a szűrő a normálisba tartozik :wink: )
De azért köszönöm a tippeket....
B Jani
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: B Jani »

Ejj de jól fog mutatni a Türkis-től bizniszelt lökös a gépemen(ha majd egyszer elkészül)
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lmvixenxgiwf
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Totya »

B Jani írta:Ejj de jól fog mutatni a Türkis-től bizniszelt lökös a gépemen(ha majd egyszer elkészül)
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lmvixenxgiwf
hát izlések és pofonok:D
nekem nem tetszik ez az ótó :lol: ne vedd sértésnek van akinek az én kocsim nem tetszik :cry:
Kép
Pacsker

Le van fényképezve nekem egy ilyen szettes magyar E9 lb ezüstmetál. Szar a kép, mert fényképezős, de azt hittem egyedi spoiler. Mármint a hátsó és az oldalsó szoknyák. De ezek szerint erre is volt sorozatgyártott. Az első lökös uaz, mint a hbacké, nem?
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

Eddig sokat hallgattam, pedig történt némi esemény velem.

Végre megvolt az időpont a karbis bácsihoz, hogy helyretegye a rángatás problémám, ami alacsony fordulaton adódott, már közepes gáznál.

Cinkotai hév átkelő, motor leáll, a HÉV alig hévvel átsiklik a síneken. Lalival futotam össze előtte, dumáltunk a kocsiban. Kihuppan, várja a meló. Indítok, valahogy beröffen (előző két napban is nehezen indult) és csörömpölés közepette tovacsattogok.

Vazzeg....

Ez eddig nem volt. Motor erőtlen, hangos, kopácsol, mintha nem lenne ki a 4 henger. Éppcsak eljutok a szerelőhöz. KAnyarodási szándékom indexelés mellett gázfröccsel is jelzem, mert leakar állni.

Látlelet alapján valami gyújtás probléma, néhány nap után viszont kiderül az igazság, amitől 2x újraélesztem magam.

Gyújtástrafó kettérepedt, pótolva, motor jár! CSAKHOGY, az 1-s és 2-s hengerben NULLA a kompesszió, azaz szar. Tavaly volt egy hengerfej tömítés csere, mivel a 3-s, 4-s nem ment. Viszont akkor nem csörömpölt.

Eddig jutottunk. Kocsi félretéve, jövőre hagyom a cselekvést és kényszerüségből fater off Fordjával utazunk el az idő szűke miatt.

Javítási tippeim és árak:

1. 100 e alatti - hiba "minimális" - f@sz kivan
2. 100e feletti - hiba súlyos - javítás megkísérlése vagy motorcsere vagy autó kukába, alkatrésznek eladva - kis f@szom nagyon kivan, megmarta a dér és lefagyott, egyszerüen letöröm...

A kettes pont további költségeket vet fel, szerelési díjakról szót sem ejtve. Van egy kocsim, de nincs.

De nem ez a legszebb, pénzem sincs rá. :):) Nem természetes a mosolyom.

A szeretet ünnepén elérzékenyülve gondolok a messzi távolból, magányosan fagyoskodó autókámra.
Jövőre lesz 20 éves.
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
Pacsker

Zoli!

50ért van egy 4AFE!!!! Szerelésben segítek! Megoldjuk. Szerintem ez alegjobb megoldás!
Ne add fel megcsináljuk! Ha kell napokat is szerelek veled!! Átkábelezzük sitty sutty:)
Ami kell neked: ECU, Kábelezés, üzemanyagszivattyús tank, (vagy a szivattyút átrakni) És motor mindenestül. Tényleg segítek, nem a számat jártatom. Egy garázst szerezz és akár már két ünnep közt nekiállunk!
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Köszi Matyi!!! :oops: :)

Mindenképp jövöre lesz belőle, mert 29-ig országon kívül vagyok. S ha már motorcsere esne be, tudod, mit szeretnék..... 8) GE a vége és leginkább 20 szelep dörmög benne.

Egyenlőre kérdés a mikor, valamit tenni kell, mert nem tudok élni nélküle.

Elporladva 2016...
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Toytib »

Szerintem csak a hengerfejtömítés égett össze két henger között.
Azt már meg sem kérdezem hogy milyen tömítés lett belerakva :?
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Pacsker

Volt már vele ilyen baj!!! Egy fél éve ment el amásik két hengerből a kompresszió. És akkor is csak hengerfejtömítés kellett.

Ha csak annyi Zoli, akkor hozd el a szerelőtől aztán kicserélem neked vhol! Kb 8000 forintos tétel lesz, ha jót rakunk bele.
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Oké, azt gondolom, hogy hengerfejtömítés, de 1 éve (nem fél) cserélték és a Supratrendnél!! Gondolom, jó került bele. Nem kéne neki 1 év, hogy megadja magát.

Azonban akkor nem csatogott. Most meg égtelenül.

Kár, hogy ilyen messze laksz, Tibcsi! :?

Az alapjárati ingadozás meg a fals levegő beszívása miatt van. Vákumvadászat :)

Hallottam egy olyasmit, hogy kilehetne iktatni a vákumcsöveket egy fél lityis fogyasztásnövekedés terhe mellett. OFF Suzuki Samurajokat alakítgattak át emígyen, nehéz terepezéshez felkészítve.

Vélemény?

Elporladva 2016...
Pacsker

Na erről én nem tudok semmit. A Vákummembránoknak tudtommal az a szerepük, hogy hideg indításnál, szívatózásnál, ilyen olyan körülmények közt segítsen az alapjáraton. Emelje csökkentse, késleltesse stb.

Hogy kiiktatni? Elég bonyolult rendszer a mienk. De meg lehet próbálni. Nekem van egy porlasztóm, ha netán megvan a hiba okozója és a porlasztómon az még jó, akkor kicserélhetjük. De egyenlőre legyen meg a 00 kompresszió oka.
Válasz küldése