E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

PiciPeti írta:Teljesen igazatok van!

Én is a "jóvásár"-ra várok, csak eddig ez csak Harmony-ból fordult elõ. Ha Sol-ba lenne, vagy Terrában, annak én is jobban örülnék, de azok ugye jóval drágábbak, és általában többet is futottak... :?
Az eladás pedig, ha minden igaz nem játszik. Marad amíg megy... 8) :lol:
Szóval tényleg a megbízhatóság a fõ szempont.
Az egyik céges parkolóban szokott állni egy ugyanolyan, mint az enyém, csak az harmony. Már a kiállásban is elég komoly a különbség, pedig az enyémen sincs most alu, csak a színre fújt lökhárítók, kilincsek, tükrök nagyon másképp mutatnak. Most a klíma, fordulatszámmérõ, 4 elektromos ablak, elektromos tükrök, 6 csipogó, stb hiányáról ne is beszéljünk, mert az nem nagyon látszik kintrõl.

A klíma meg szerintem alap. Annak ellenére, hogy én kifejzetten nem szeretem, tehát 30 fok alatt kizárt, hogy használjam. Ugyanakkor ha autópályán dugó van, és beragadsz a semmi közepére, akkor máshogy nem nagyon lehet megmaradni. Nyáron az olasz dugóban áldottam érte magam. :D
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

A klíma nekem is alap felszerelésnek számított a keresgéléskor. Nekem szerencsém volt, mert olyan harmony-t találtam elég jó árban, amiben van klíma és 6 gangos váltó. Viszont nincs benne ABS, elektromos ablakemelõ és el.tökürállító, sem fordulatszámmérõ, de "házilag" színre fújták a lökös alsó részét, és a kilincs-tükröket sem lenne nagy pénz, de ezek engem nem is zavarnak. Igazából szerintem tök jó kis autó, még így "alap" felszereltséggel is, azóta is imádom.
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Gyárilag csak! G6-ban volt 6-os váltó (meg 4AGE 20V-hez).
Jó kezekbe volt akkor az autó :) Örülhetsz a fanatiknak :wink:
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

Tudom, ezt már kiveséztük, örülök is, nagyon kellemes! 8)
Egyébként is látszik, hogy vigyáztak az autóra, csak gondolom már most nem akartak rá költeni, így sok minden most jön ki rajta. :?
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
tibierdrol
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: tibierdrol »

kleingy írta:Ez oké, de egyelõre csak tizenegynehány évesek a mi vasaink, nagyon sok víz lefolyik addig a Dunán és addig is miért ne élhetnél együtt egy jobb felszereltségûvel...?
Hát, ha azt az 1-200ezer Forint különbséget ami a jobb és rosszabb felszereltségû autó között van kifejezed mondjuk sörben akkor rögtön megvilágosodsz :D
Vagy pl. Bulgáriát egy hét alatt körbejártuk 90ezerbõl a Corollával, ezt az élményt se adnám egy full extrás felszereltségért se. Én így szoktam nézni a megéri - nem éri meg dolgokat :wink:
Ráadásul pont olyan dolgok szoktak leginkább hiányozni amik tudtommal a legjobb felszereltségûben sincsenek meg.
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Üdv újra! :)

Ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Nevezetesen: A 2000-ben gyártott malaclámpás Harmony-ban gyárilag volt fordulatmérõs mûszerfal(digitális km számlálóval)? És még ezeket is csak Japánban gyártották?
Illetve kuplungszettet mikor szokás cserélni (azon kívül, hogy miután elkopott... :D ), szóval átlagosan hány km után?

Elõre is köszi a válaszokat! :wink:
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

PiciPeti írta:Üdv újra! :)

Ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Nevezetesen: A 2000-ben gyártott malaclámpás Harmony-ban gyárilag volt fordulatmérõs mûszerfal? Illetve kuplungszettet mikor szokás cserélni (azon kívül, hogy miután elkopott... :D ), szóval átlagosan hány km után?

Elõre is köszi a válaszokat! :wink:
Lehet, hogy extrakent lehetett bele kerni, de a legtobben nincs. Nekem ugyan vvti-m van, de 180e utan meg gyari a kuplung. A valto ugyanaz tudtommal, csak a harang mas.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

PiciPeti írta:Ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Nevezetesen: A 2000-ben gyártott malaclámpás Harmony-ban gyárilag volt fordulatmérõs mûszerfal(digitális km számlálóval)? És még ezeket is csak Japánban gyártották?
Illetve kuplungszettet mikor szokás cserélni (azon kívül, hogy miután elkopott... :D ), szóval átlagosan hány km után?
Ahogy írja montoya: csak ha kértek bele, de viszont bontóból veszel egy fordulatszámmérõset (nagyon nézd meg, hogy pontosan az legyen, mert ahogy Pacsker írta 1-2 oldallal elõrébb, van vagy négyféle), simán, 10 perc alatt kicserélhetõ.

Ha ötajtós, akkor 99%, hogy angol a kocsi (SB alvázszám), szedán és kombi japán (JT alvázszám). Nálam fos a váltó, így tavasszal kuplungot cserélek 185 ezernél, bár nem csúszik és nem indokolná, akkor megy majd bele a 75W90 helyett 75W85-ös váltóolaj. Ez utóbbival többek szerint javul a kapcsolhatóság.

Amúgy meg használattól és usertõl függ a kuplungcsere. Le lehet amortizálni 20 ezer alatt, de van, hogy 300 ezerig se lesz baja.
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

tibierdrol írta:Hát, ha azt az 1-200ezer Forint különbséget ami a jobb és rosszabb felszereltségû autó között van kifejezed mondjuk sörben akkor rögtön megvilágosodsz :D
Vagy pl. Bulgáriát egy hét alatt körbejártuk 90ezerbõl a Corollával, ezt az élményt se adnám egy full extrás felszereltségért se. Én így szoktam nézni a megéri - nem éri meg dolgokat :wink:
Ráadásul pont olyan dolgok szoktak leginkább hiányozni amik tudtommal a legjobb felszereltségûben sincsenek meg.
Ártól és gazdától függ, hogy eladni vagy árulni akarja az adott autót. Sztem simán le lehet 50-100 ezret alkudni egy kocsiból, alapvetõen is ennyivel drágábban "illik" feltenni egy kocsit, hogy legyen meg a vevõ öröme, hogy alkudhatott. :D Mi meg három éve nem voltunk nyaralni. Lehet, Lunát kellett volna vennem? :oops: 8) :lol:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

kleingy írta:
tibierdrol írta:Hát, ha azt az 1-200ezer Forint különbséget ami a jobb és rosszabb felszereltségû autó között van kifejezed mondjuk sörben akkor rögtön megvilágosodsz :D
Ártól és gazdától függ, hogy eladni vagy árulni akarja az adott autót. Sztem simán le lehet 50-100 ezret alkudni egy kocsiból, alapvetõen is ennyivel drágábban "illik" feltenni egy kocsit, hogy legyen meg a vevõ öröme, hogy alkudhatott. :D Mi meg három éve nem voltunk nyaralni. Lehet, Lunát kellett volna vennem? :oops: 8) :lol:
Nekem bevalt, del fele jarok vele nyaralni. :)
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Nekem van egy gyönyörû állapotú fordszámmérõs E11 mûszeregységem. digit napi számlálós.
Szerintem VVti-bõl van (nem tudom pontosan!), de lehet békalámpás. Annyi, hogy a km órában mph és kmh is van. 3000ért odaadom akárkinek.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
tibierdrol
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: tibierdrol »

kleingy írta:Mi meg három éve nem voltunk nyaralni. Lehet, Lunát kellett volna vennem? :oops: 8) :lol:
Hát ezt neked kell eldönteni :) Megértem én azt is aki minden pénzét luxus vagy sportkocsira költi, de én személy szerint csak valami veterán autóra lennék hajlandó a feltétlen szükségesnél nagyobb összeget kiadni :roll:
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Üdv!

Megszületett a malackánk! 8)
2000-es évjárat, millenium kiadás, 5 ajtós, Harmony+ködlámpa+ülésfûtés+laserline riasztó+digitális fordulatmérõs mûszeregység. Ezüstmetál.
Pár kérdésem lenne:
Légszûrõbõl milyet érdemes venni?
Pollenszürõ van ebben? Ha van akkor abból is milyet?
A többit már megtaláltam. Nagyon hasznos kis írások vannak. :wink:

Más:

CD-tárat lehet kötni a gyári Panasonic fejegységhez? Mert szerintem tûrhetõen szól, és sajnálnám csak ezért lecserélni...
Ha valakinek van esetleg elfekvõben, arra lehet vevõ lennék idõvel. :roll:
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Gratula! 8)

Fontos, hogy más szûrõ való az angolba és más a japánba! Az én angol gyártású autómhoz pollenszûrõbõl és légszûrõbõl van kétféle is, nézd csak (méretben mindegyik ugyanaz, csak nem kompatibilisek a japánnal!). Szóval vigyázz, hogy elõtte nézd meg a sajátodat, hogy tudd, mibõl melyik fajta kell neked. :) Én spec JC Partsot vettem utoljára asszem... :roll:

Angolhoz légszûrõ jó-rossz
Kép Kép

Angolhoz pollenszûrõ jó-rossz
KépKép
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

PiciPeti írta:Üdv!

Megszületett a malackánk! 8)
2000-es évjárat, millenium kiadás, 5 ajtós, Harmony+ködlámpa+ülésfûtés+laserline riasztó+digitális fordulatmérõs mûszeregység. Ezüstmetál.
Pár kérdésem lenne:
Légszûrõbõl milyet érdemes venni?
Pollenszürõ van ebben? Ha van akkor abból is milyet?
A többit már megtaláltam. Nagyon hasznos kis írások vannak. :wink:

Más:

CD-tárat lehet kötni a gyári Panasonic fejegységhez? Mert szerintem tûrhetõen szól, és sajnálnám csak ezért lecserélni...
Ha valakinek van esetleg elfekvõben, arra lehet vevõ lennék idõvel. :roll:
Uff! Akkor utolsó szériás 4A-FE? (1.3)
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Válasz küldése