Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
Szoktam állitgatni néha, mikor menet közbe olyan furán megy.
Most épp olyan, hogy negyed gáznál jó, félnél kicsit megtorpanós, padlónál meg húz rendesen.
Új vagyok itt a klubbon.
Ma vettem egy Corollát a feleségemnek Bp-n. 1.3-as 1998-as. 182 ezer km-el.
Mi Szegeden lakunk.
Most hogy hazaértünk vele, vettük észre, hogy kuplung felengedés közben erõs csörgés jön az autó elejébõl. A kuplung benyomott és teljesen felengedett helyzetében nincs csörgés. A motor egyenletesen jár alapjáraton is és menet közben is.
Majd megnézetem szerelõvel amint kapok idõpontot, de nagyon izgulunk emiatt. Aki tud nyugtasson meg, vagy rémítsen meg még jobban.
Üdv:
DomeSL
Szia !
Kuplungszerkezetnek tûnik az elmondottak alapján. Szinte 100%, hogy
megbontás nélkül nem fog kiderülni, de ha ez a gond, akkor érdemes egy
új szettet beletenni.
Remélem nem valami komolyabb.
A kuplung szerkezet csere még belefér.
Motor, szelep, nem tudom mert nem értek hozzá, nem lehet? Mondjuk vezérmû szíj ugrik 1 bordát?
Ha nem alapjáratról engedem a kuplungot, hanem egy kicsi gázzal, akkor nem jön a hang és nem rángat.
Õszintén szólva, hogy rángat-e amúgy vagy csak a hang jön azt nem is tudom.
Attila írta:Kunfehértó az közel van nem? És akkor egész jól jársz mert ott sok jó munka készült eddig!
Nem kifejezetten ahhoz viszonyítva, hogy el sem merem indítani. Félek, hogy a vezérmû szíj ugrott egyet.
Gondoltam csak arra az 1km-re indítom be amíg elérek egy helyi szerelõig.
Máskülönben nem lenne annyira messze.
A dolog annyiban változott, hogy ma lementem, és a kocsi tök jól ment. Kuplungolásnál semmi zaj. Kb 1km város után kezdtek újra elõjönni a zajok.
Gondolom valami felmelegedett.
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE