Olaj ügyeink
- cslaci105
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1987
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: XL
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Jujj... most már értem mit (és fõleg mennyit) jelent a hideg oldali szám
Azért idén télen volt -20°C alatt 1,5-2 héten keresztül. Esetleg a meleg oldali számnak a gyakorlati jelentését is el tudná magyarázni valaki (kb. ennyire egyszerû példával - bevallom huje vagyok hozzá
)
1.8D XL - 1C - CE90
Corolla Verso II - 1ZZFE - ZNR11L
Corolla Verso II - 1ZZFE - ZNR11L
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Elhiszem, hogy ledermed, fontosnak is találom, hogy minimum 5-el kezdõdjön télen az olaj, DE ez nem túlzás egy kicsit?
Komolyan mondom ki fogom próbálni télen, vagy mostanában a hûtõben. Ha ennyire ledermedne, szerintem be se tudna jutni a csapágyfémekhez...
Biztos így van, csak nagyon szélsõségesnek tûnik nekem.
Vagy ahogy az olajpumpa átpréseli magán, a nyomástól is már folyékonyabb lesz, nem csak a hõtõl? Úgy talán el tudom képzelni.
Komolyan mondom ki fogom próbálni télen, vagy mostanában a hûtõben. Ha ennyire ledermedne, szerintem be se tudna jutni a csapágyfémekhez...
Vagy ahogy az olajpumpa átpréseli magán, a nyomástól is már folyékonyabb lesz, nem csak a hõtõl? Úgy talán el tudom képzelni.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Nekem az jutott eszembe, hogy vajon egy éjszaka kint állás alatt le tud-e (hûlni/)dermedni annyira a motorolaj a motorban, illetve az olajteknõben, hogy így nézzen ki?Pacsker írta:Elhiszem, hogy ledermed, fontosnak is találom, hogy minimum 5-el kezdõdjön télen az olaj, DE ez nem túlzás egy kicsit?
Nem kérdés, hogy van ennek a tesztnek igazságalapja, csak szerintem (is) kicsit azért túlzás, szerintem... Ettõl, mondjuk, az egyes viszkozitású olajok közötti különbség hiteles, szerintem...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Teljesen reális!
20W50-es Record (Simsonba tettem, mielõtt meglincseltek
), mélyhûtõben (szal -11°C kb) Olyan volt mint a tejföl....
És nagyfater/fater is mesélte, hogy a honvédségnél, a téli gyakorlatok elõtt, alá kellett gyújtani a ruszki dízeleknek, mert az önindító képtelen volt átforgatni a dermedt olajat... Rendszeresítve volt egy nagy fém tálca, gázolajjal feltöltve, amit betettek az olajteknõ alá és begyújtották. Amikor átmelegedett az olaj, már be lehetett indítani a motort....
20W50-es Record (Simsonba tettem, mielõtt meglincseltek
És nagyfater/fater is mesélte, hogy a honvédségnél, a téli gyakorlatok elõtt, alá kellett gyújtani a ruszki dízeleknek, mert az önindító képtelen volt átforgatni a dermedt olajat... Rendszeresítve volt egy nagy fém tálca, gázolajjal feltöltve, amit betettek az olajteknõ alá és begyújtották. Amikor átmelegedett az olaj, már be lehetett indítani a motort....
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Hat aki olyan mazochista, hogy 6-kor indul, az fagyoskodjon csak!PiciPeti írta:Bp 5 fokkal mindig melegebb mint a környezõ települések. Van ami megtartja a meleget.
Itt Dh.-n simán volt egy héten keresztül -18 reggel 6 kor. 4 felé meg -20 alatt is. Szóval az olaj se lehetett -18 felett....
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Tudom teljesen off, de már miért melegedne az a levegõ, mielõtt felkelni készül a nap?
Itt Pesten is volt párszor, hogy reggel 6-7kor még mínusz 20 alatt volt a hõmérséklet.
Itt Pesten is volt párszor, hogy reggel 6-7kor még mínusz 20 alatt volt a hõmérséklet.
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)