GT86
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Kifakadt 
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Én is szarul érzem magam, mert próbálok tanulni, fejlõdni. Annyit és tényleg csak olyat leírni amiben biztos vagyok. Azokkal kevésbé kiforrott gondolatokkal amiket Monty meg Bepi leír nem igazán tudok mit kezdeni. Az én írásaimat is lehúzza értelmetlenné teszi. Aki autó-motor c. újságon, autókatalógusokon nevelkedett + még pár szakemberrel, lelkes szerelõvel összehozta a sors és figyelt, valamit a fizikát nem keveri a filozófiával olyan nagy tévedésekbe nem élhet.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Szerintem erre való a fórum. Megosztjuk/megbeszéljük egymás gondolatait, esetleg tanulunk egymástól/mások hibájából.
Aki egzakt, hozzáértõ, hiteles véleményt akar olvasni, annak ott vannak az autós oldalak, újságok. (totalcar, autónavigátor, stb...)
Vagy elmegy a nyíltnapra, oszt kipróbálja...
Aki egzakt, hozzáértõ, hiteles véleményt akar olvasni, annak ott vannak az autós oldalak, újságok. (totalcar, autónavigátor, stb...)
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
NEhogy arra célozz már, hogy ide, egy autós fórumba csakis autótervezõmérnökök és versenymérnökök, meg pilóták írhatnak. Komolyan elszáll az agyam, amikor ilyeneket írsz. A saját véleményemet írtam le, amit ÉN gondolok (lehet, hogy rosszul, ez engedtessék már meg nekem!)bubidisc írta:Én is szarul érzem magam, mert próbálok tanulni, fejlõdni. Annyit és tényleg csak olyat leírni amiben biztos vagyok. Azokkal kevésbé kiforrott gondolatokkal amiket Monty meg Bepi leír nem igazán tudok mit kezdeni. Az én írásaimat is lehúzza értelmetlenné teszi. Aki autó-motor c. újságon, autókatalógusokon nevelkedett + még pár szakemberrel, lelkes szerelõvel összehozta a sors és figyelt, valamit a fizikát nem keveri a filozófiával olyan nagy tévedésekbe nem élhet.
Ne légy kényes és sznob, hogy Te csak olyan dolgokat írsz le, amikben tuti száz, hogy nem tévedsz.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
PiciPeti írta:Szerintem erre való a fórum. Megosztjuk/megbeszéljük egymás gondolatait, esetleg tanulunk egymástól/mások hibájából.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
- Yautja
- Gyakori látogató

bubidisc írta:Nem akartam újra feltalálni a kereket. Nyílván jó oka van a subarunak és a toyotának, hogy így csinálták ahogy csinálták (mellesleg egy nagyon harmónikus autót sikerült elõállítaniuk). Különleges, mert magas fordulatú, szívó, boxer és valóban segíti a jó kanyartulajdonságokat az alacsony súlypont de nem hiszem, hogy a motor köré építették volna az autót. A kicsit magasabb lóerõ nem hiszemm hogy több balesetet okozna, nem is ez volt a szempont. A 200 LE-s teljesítménynek inkább piaci okai vannak, nem is beszélve arról, hogy valamilyen szinten az AE 86 utódjának, újraélesztésének szánták az autót. Ami a 80-as évek biztonsági elõírásai figyelembevételével 120 LE-vel volt megoldható, ahhoz most már legalább 200 LE kell. Tehát ez egy alap verzió (a lóerõ tekintetében).
Ismélem magam. Mérnökök tervezik az autókat de nem mérnökök adják el! Amúgy annak, hogy nem lett turbo megint csak "történelmi" okai vannak. Nem fejlesztett abba az irányban ezidáig és az AE 86 sem turbos volt. A BMW meg nyilván azért nem lehetett benne a projektbe mert, hogy néz ki az, hogy a japán fiatalok és örök ifjak kedvenc autójában német motor dohog?! Ha más szempontok domináltak volna akkor tuti 1,6 turbo lenne.
Végül. Egy 1,6 turbos GT86 igenis kurriózum lenne és borzasztó drága!
Nagyon egyszerû az ok, miért Subaru, Toyotának jelentõs részesedése van subaru gyárban.
De különben GT86: alváz subaru (nincs hátsókerekes alváz akkora méretben a toyotának), subaru motor, toyota befecskendezés, lexus váltó.
Jóval olcsóbb agy mint önállóan kifejleszteni...kellett az már toyotának, presztízs kérdés volt... beskatulyázódott már a márka...szomszéd gyereke, kb 25 éves is azt mondja a toyotára, hogy az öregek márkája...
Vezetési élmény kb. mint a TS-sé, de azért szívesen beleülnék
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

A TS elõl hajt. Ugyan a Carina csak 75le, de a vezetési élmény akkor is más. Egy hátsó kerekessel soha nem lehet össszehasonlítani. Amúgy vasárnap este a Hungárián a Jászberényi út környékén láttam a rozsdabarna GT86-ot szembõl.
Laza volt. 
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Yautja
- Gyakori látogató

kb. ugyanaz az érzés...én arra gondoltam. kb. a gyorsulás, vezetési élmény...montoya írta:A TS elõl hajt. Ugyan a Carina csak 75le, de a vezetési élmény akkor is más. Egy hátsó kerekessel soha nem lehet össszehasonlítani. Amúgy vasárnap este a Hungárián a Jászberényi út környékén láttam a rozsdabarna GT86-ot szembõl.Laza volt.
De had hasonlítsam már össze
Különben meg tisztában vagyok a hajtás láncok elõnyeivel - hátrányaival...vizsgáztam belõle
Azért egy összkerék hajtás sem rossz dolog...
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
+a GT86 alatt van futómû is, az E12-vel ellentétben...montoya írta:A TS elõl hajt. Ugyan a Carina csak 75le, de a vezetési élmény akkor is más. Egy hátsó kerekessel soha nem lehet össszehasonlítani. Amúgy vasárnap este a Hungárián a Jászberényi út környékén láttam a rozsdabarna GT86-ot szembõl.Laza volt.
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///

2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///