Pacsker írta:Úgy tudom, hogy videófelvétel készül, amibõl kimerevítenek 2-3 képet. A felvétel folytonos, tehát látszik, hogy a homályos autóból te lettél a te rendszámoddal. Ha a nagy sebességes kép már lakott területen volt akkor szerintem bukta ha látszik a rendszám ha nem.
Ettõl függetlenül érdekes világot kezdünk élni. Lehet hogy mindhárom képen látszódnia kell a rendszámodnak. Lehet érdemes, fellebbezni nem tudom. Kérdés megéri-e. Ha jól gondolom 30 ezret kaptál a legkevesebbet. A sok pattogás, fellebbezési költség, üzemanyag, telefon, lehet többe lesz a végén (fõleg, ha alaptalannak ítélik a fellebbezést is).
Csak egyetlen hsz erejéig hadd szóljak bele:
NEM készül semmilyen videó felvétel. A jogszabály szerint olyan eszközzel mérhetnek a zsernyákok, ami
alkalmas kb 15mp-es videó készítésére!
Nem videóznak, hanem készítenek 3db fényképet. EZ a gyakorlat.

(ezt konkrétan a Vas Megyei Rendõrkapitányság illetékese mondta nekem telefonban.)
Amit Bubi leírt, az alapján én helybõl fellebbeznék, ugyanis, bizonyítható fényképfelvétel (kellõ élességû, így jól azonosítható a rendszám) maximum 60-80m távolságban készíthetõ. Ez arra a készülékre vonatkozik, amit a mérõautó ülésére konzolosan rögzítenek.
Ha a 251m-re lévõ felvételen egyáltalán nem azonosítható a rendszám, akkor a másik két jól azonosítható képen szereplõ - már - szabályos sebesség miatt a mérés semmis, vagyis, nem szabálysértés.
A fellebbezés 5000Ft. Egy ügyvéd állásfoglaláskérése ingyenes, ha szerinte érdemes foglalkozni az üggyel, akkor per, aminek a vége a kérdés. A rendõröknek nem fognak igazat adni, csak azért, mert rendõrök. Ha nyert az ügy, akkor az ügyvédi költséget is a Rendõrség fizeti.
Amúgy, csak halkan jegyzem meg, hogy milyen éééééérdekes, hogy az emberek nagy többségét 50-es tábla hatálya alatt 69-cel kapják le... Ugye, a 68 még nem fizetõs...

(65+3km/h a mûszer pontatlansága)
Én egy kérdés erejéig mindenképpen utána mennék a dolognak, mert az indokolatlan lehúzásért sok csúnya dologra lennék képes.