Zoli80 írta:Jorn írta:Jorn írta:
Sziasztok !
Nekem is ugyanez a problémám. Tönkrement az akksi 2 éve, az indítózásnál csapkodtak a mûszerek mutatói, és azóta a gyújtást ráadva kb. 20-ról indul a sebességmérõ. Nyilván elfelejtette a kalibrációját...
Neten néztem, egy off autónál egy-két trükkös gombkombinációval simán újrakalibrálható a mutató, de sajnos a Toyotánál ez nem mûködik, vagy pedig más gombokat kell nyomogatni

Már megtanultam ezzel együtt élni, mûszerfalcserét nem ér meg, és végülis nem nagy dolog, a biztonságosabb irányba téved, de ha valaki rájön a házilagos megoldásra, elmondhatná

Idõközben esetleg valaki meg tudta oldani ezt a problémát ?
Ugyan ez lenne nekem is a kérdésem: Idõközben valaki meg tudta oldani ezt a problémát? Nekem is állt az autó egy hetet nem lett beindítva, lemerült. Megpróbáltuk betolni, sikertelenül, a végén behuzattuk, és beindult, nos innentõl kezdve 20 km/h-val többet mutat gyújtásnál!
Hello,
nekem is ez volt a problémám így vettem és jártam vele. Nemrég eldöntöttem megjavítom az itt írtak szerint.
Az aksi amit használok nem hibás, gondolom a korábbi csapkodta meg a km mutatót.
Kiszereltem az egységet, levettem a burkolatot és a mutatót, kitakarítottam, kapott izzókat is.
Lekapcsolt gyújtásnál visszadugdostam az egységet (nem összeszerelve) és azonnal odavert a fordulatszámmérõnek, amint csatlakoztattam a vezetékeket.
Gyújtás ráadásakor 500-al többet mutatott.
Gyújtás és mutató le, Gyújtás vissza, mutatók vissza a tengelyre és nullába. A burkolatot csak tesztelés után pattintottam vissza.
Érdekes hogy odaverte csatlakoztatáskor gyújtás nélkül. A párom E10-esében izzócserekor nem csinált ilyesmit.
Szóval a tanulság hogy érdemes lehet az aksit lecsatlakoztatni ilyen mûveleteknél.