Lackó írta:Az "észszerût" pedig így kell írni...

Nem szívesen mondok ellent, de idézek a Magyar Helyesírás szabályai könyvbõl, "Az egyszerûsítõ írásmód" fejezet, 94-es pont:
"A toldalékolás következtében egymás mellé kerülõ három azonos, mássalhangzót jelölõ betût kettõzöttre egyszerûsítjük." (...) "A -szerû utótag sz-ét általában csonkítva (azaz toldalék módjára; vö. hússzor) kapcsoljuk az sz végû szavakhoz: ésszerû, mésszerû stb."
Tehát az "ésszerû" a megfelelõ.
Hogy témánál maradjak, megpróbáltam a startgumi.hu -sokat, és azt hiszem, én már megint balek vagyok. Csak akkor tudnak fogadni, ha vásárolok is az Interneten, ami nem lenne baj hiszen vásárolni akartam, viszont Yokohama A01-bõl (mindig elfelejtem, hogy nekem A01, tehát a szimmetrikus mintázat van) csak 1 darabjuk van és nem is tudnak rendelni mert ez kifutó széria (!!!!).
Most mi a túrót csináljak, itt állok 3 darab 5-6 ezret futott használt gumival, újat eddig sehol nem sikerült találnom, csak ezt az egy darabot. Akkor voltam balek, amikor az az aljas emberszabású gumis eladta nekem 1,5 éve a kifutó szériás A01-eket, hogy kisöpörje a raktárat. Amúgy az úgy zajlott anno hogy AC01-et akartam venni, meg is beszéltük de mire egy órán belül odaértem, valahogy hirtelen elfogyott a C-drive, és csak A-drive-ot tudott adni, de biztosított hogy az is ugyanolyan jó. Felrobbanok a dühtõl...
Semmiképp sem szeretnék eltérõ márkát az elsõ és hátsó tengelyen.

E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig