Szedted már szét a zárat?Nem lehet hogy a lamellák már nem mennek ki eléggé a kulcs és a lamellák kopása miatt?TokmagYeti írta:Sziasztok!
E10 sedan csomagtarto problemam van. Teljesen rendszertelenul tudom kinyitni, nem fordul el a kulcs, akadozik. Egy ideig mukodott, hogy a csomagtarto fedelet kozepen nyomva lefele elfordult vajpuhan a kulcs es kinyilt, de ma odaig jutottam, hogy nem merem hasznalni a csomagtartot, mert nem tudom kinyilik-e legkozelebb. Probaltam a kampos nyelvet feljebb mozgatni, de nem igazan valtozott a helyzet. Van esetleg otlete valakinek mihez kene nyulnom, hogy ujra tudjam hasznalni a csomagtartot?
Kepek:
https://photos.app.goo.gl/I1RqECNoiebpzTGn1
Ezt úgy szokták orvosolni (már ha ez a baj), hogy kiszereled a zárat, a ráperemezett króm lemezt le kell óvatosan fejteni (hogy utána legyen mit visszarakni), vigyázz, itt ki fog esni a zárat védő takarónyelv!
Ezután ha jól emlékszem egy zéger-gyűrűt kell leszedni ha minden igaz a másik végéről, akkor ki tudod venni a zár belsejét (ami el fordul a külsejében).
Ebbe beledugod a kulcsot,és látod hogy a lamellák mennyire mennek be. Amelyik nem megy be teljesen (színelnie kell a hengerrel hogy elfordulhasson),azt le kell (bedugott kulccsal!) köszörülni.
Ezután kipróbálod az állórészben,ha megy,összeszereled és boldogan használod!