Jogos, akkor nem szóltam. Nyilván mindenkinek az a lényeg, hogy a sajátjához (vagy a haveréhoz, ügyféléhez) megtalálja benne a kellõ infót, vagy semToytib írta:Természetesen mindenki olyan olajválasztót használ amilyent akar, de szerintem a Castrolos program igen suta.
Elõször is kész tortúra mire megtalálod benne a keresett autót. (amit én linkeltem, pl. beírod hogy Corolla GT RWD és már meg is van)
Például próbáld meg kinézni egy 1984-es Corolla AE86 feltöltési mennyiségeit (az Mobil táblázatban 1983-tól vannak autók)
Nézd ki pl. hogy egy 1991-es Supra autómata váltójába mennyi olajat ír, 1,6l (nézd meg a Mobilt, ami a korrekt adat 7,2l )
Ugyanúgy írja a csereperiódusokat, kilométerre és hónapra.
Sõt az alternatív viszkozitásokat is hozza, az adott ország sajátos klímáját tekintve.
Az egyetlen kivetni való szerintem egyedül az hogy nem Magyar nyelvû, de gondolom mindenkinek egyértelmû hogy a Motor=Motor, Differential=Difrenciálmû, Schaltgetriebe=Kéziváltó, Automatisches Getriebe=Autómata váltó.
De ismétlem, mindenkinek szíve joga eldönteni hogy mit használ, nem kötelezõ és nem úgy írtam be hogy ez a legjobb és a többi sz@r, nem fikáztam, hanem jóindulattal közöltem hogy én ezt használom és igen pontos.
Olaj ügyeink
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Nem elhanyagolandó a megszokás sem, én nagyon sokáig ezt használtam: http://www.motul.hu/index.php?p=tanacsadoJorn írta:Jogos, akkor nem szóltam. Nyilván mindenkinek az a lényeg, hogy a sajátjához (vagy a haveréhoz, ügyféléhez) megtalálja benne a kellõ infót, vagy semToytib írta:Természetesen mindenki olyan olajválasztót használ amilyent akar, de szerintem a Castrolos program igen suta.
Elõször is kész tortúra mire megtalálod benne a keresett autót. (amit én linkeltem, pl. beírod hogy Corolla GT RWD és már meg is van)
Például próbáld meg kinézni egy 1984-es Corolla AE86 feltöltési mennyiségeit (az Mobil táblázatban 1983-tól vannak autók)
Nézd ki pl. hogy egy 1991-es Supra autómata váltójába mennyi olajat ír, 1,6l (nézd meg a Mobilt, ami a korrekt adat 7,2l )
Ugyanúgy írja a csereperiódusokat, kilométerre és hónapra.
Sõt az alternatív viszkozitásokat is hozza, az adott ország sajátos klímáját tekintve.
Az egyetlen kivetni való szerintem egyedül az hogy nem Magyar nyelvû, de gondolom mindenkinek egyértelmû hogy a Motor=Motor, Differential=Difrenciálmû, Schaltgetriebe=Kéziváltó, Automatisches Getriebe=Autómata váltó.
De ismétlem, mindenkinek szíve joga eldönteni hogy mit használ, nem kötelezõ és nem úgy írtam be hogy ez a legjobb és a többi sz@r, nem fikáztam, hanem jóindulattal közöltem hogy én ezt használom és igen pontos.
Benne vannak a híres JDM típusok, amiben eléggé egyedülálló, emellett Magyar nyelvû is.
Viszont ebben is vannak hibák, pl. a JZA Supra speer difibe kapásból írja a sima hajtómûolajat
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Üdv ismét!
Az a helyzet hogy eddig magnatec 10w-40-et használtam a kocsiban és a céges autóinkba is évek óta a magnatec-et rakjuk szeretjük is. Én mivel munkára is használom az autót napi 1 hideg indítás az biztos és mivel lóti futi vagyok naponta minimum 5x-6x indítom a kocsit. Az olajat nem eszi abszolút nem, eddig azt tanácsolták hogy 10w-40 legyen mert öreg autó és 230e van benne. 10 ezrenként cserélve van. Szerintetek rakhatok bele 5w- olajat? Abból is milyet lenne érdemes? 5w-30 v 5w-40? Városban nyugisan vezetek bár lámpánál szeretek harcolni az elsõbségért
de amúgy nem pörgetem viszont országúton elõzésnél 5500-ig forgatom.
Szeretnék a Castrol vonalon maradni mert ez nekem bevált.
Elõre is köszi.
Üdv Tamás
Az a helyzet hogy eddig magnatec 10w-40-et használtam a kocsiban és a céges autóinkba is évek óta a magnatec-et rakjuk szeretjük is. Én mivel munkára is használom az autót napi 1 hideg indítás az biztos és mivel lóti futi vagyok naponta minimum 5x-6x indítom a kocsit. Az olajat nem eszi abszolút nem, eddig azt tanácsolták hogy 10w-40 legyen mert öreg autó és 230e van benne. 10 ezrenként cserélve van. Szerintetek rakhatok bele 5w- olajat? Abból is milyet lenne érdemes? 5w-30 v 5w-40? Városban nyugisan vezetek bár lámpánál szeretek harcolni az elsõbségért
Elõre is köszi.
Üdv Tamás
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Biztosan lennének válaszok is, ha az autó típusát, motorját megadnád...Gugyor írta:Szerintetek.milyen olajat vegyek?kb 205000km van benne.6000 alatt evett kb 05 litert.ha jól emlékszem castrol 5w40 van benne
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
Én csak az ellenségemnek adnék castrolt. Részemrõl most megy tesztre a Sustina 0w50 a GT-be, utána tudom mondani nyugodt szivvel hogy jó-e vagy sem. Hondába is csak Eneost használunk ( 2civic 2 prelude 1 city) De õszintén szolva a rajta lévõ jelölések és az adalékolások sokkal többet számítanak, persze van aki azt mondja hogy halál fölöslegesen, de nem hiszem hogy feleslegesen ülnek felette a mérnökök.Gugyor írta:88-as hb gti
Egyébként ha nem gyötröd akkor Total, Q8, etc, arra figyelj hogy castrol, motul, etc sok hamisítvány van, lehet hogy azonos teljesítménnyel mint az elsõ 2 márka, de sokkal drágábban. Igazából, manapság tényleg jó olajok vannak. 11,200Ft-ért van Eneos Sustina (hideg kenõ képessége a legjobb jelenleg a piacon--> részemrõl ezért is váltok). Egyébként 0w20al mentem anyum Honda City 1.4 fosával és kb fél litert számított a viszkozitás beli különbség szigoruan hosszútávon ( 12.000km-t mentem egy hónap alatt ezzel az olajjal és csere volt)
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Olvass vissza Gugyor! Épp nemrég volt fejtegetve
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
-
MFerenc
- Aktív fóruméletet élõ

Liqui Moly Racing 4T 10W 40, én nem tenném autóba, ha már motorkerékpár olaj...Gugyor írta:liqui moly racing 4t 10w40 és ez?
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt