E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

kleingy írta:A szedánokban csomitartóban egyáltalán nincs pilács,
Ez érdekes nekem van. És nem tûnik utólagosnak...
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

Ilyen a gyári...

http://www.geilekarre.de/upload/karre/2071288.jpg

Amúgy, a legutóbbi beállításnál (vagyis inkább próbálgatásnál, mert állítani nemigen lehetett rajta... :S) sikerült eltörnöm az én jobboldali ködlámpám rögzítõfülét...úgyhogy ha valakinek volna egy felesleges jobbos, akkor lebizniszelhetnénk...
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: six »

Pacsker írta:Érdemes egyszerre cserélni mindet. Utána iszonyat jó érzés vezetni éjszaka!
Köszönöm szépen Bandagoose-nak és Neked is! :-) Igen, elég vacak egy felszereltség, csomagtartó-világítást már bütyköltem (egy soros 4-ledes lámpát tettem be, mágnessel rögzítettem fel így oda rakom ahol épp világítani kell :-) ). A mûszerfalnak nekiesek akkor valamikor. Ködlámpából nekem is volt egy nagyon ocsmány, amikor megvettem az autót, mivel törött is volt, én inkább leszedtem. Megkérdeztem a szalont, hogy mennyi lenne a gyári és máris elment a kedvem tõle. :) Kérdeztem, hogy mennyi lenne a takarólemez? Arra is horror összeget mondtak be, nem emlékszem már mennyi volt de 20e felett... :haha:

Az ablaktörlõ kapcsoló cseréjéhez jól érzékelem, hogy le kell szedni a kormányt?

u.i.: Jah, tényleg nincs fényerõ-szabályzó meg semmi sem. Kormány és pedálok még vannak! :-)
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Ha a gyári ködlámpa is kb használhatatlan, akkor hagyom az egészet a fenébe.
Max veszek egy éjjellátót. Vagy nagy köd esetére megtanulok teleportálni :D
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

a Te típusodban az a jó egyébként, hogy általában korpásodó hajú családapák vásárolták, és az állapotuk is ennek megfelelõ használtan. ;)

Én komolyan mondom, már bánom, hogy nem egy ilyet vettem, olcsóbb lett volna utólag felszerelni, mint az enyémet rendbetenni!! :D
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: six »

Bandagoose írta:a Te típusodban az a jó egyébként, hogy általában korpásodó hajú családapák vásárolták, és az állapotuk is ennek megfelelõ használtan. ;)
Tény, hogy nem volt épp agyonhasznált állapotban. :-) Most van benne 150 de szerencsére nem volt még semmi baja, és belül sem nyiszorog. Egyetlen problémám hogy a fékbetét csikorog. :wink:
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig
Zsoltee
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2006
Autód típusa (és generációja): Avensis
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Wagon (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Zsoltee »

ksz315 írta:Érdeklõdnék, hogy milyen utólagos, esztétikus, és jól használható megoldás létezik E11 elsõ ködlámpa felszerelésre. Jó lenne olyan, ami esetleg passzolna a mostani lökösbe. Kapcsolóra esetleg vmi jó megoldás? Hova, milyet?
Hol érdemes keresni, kb mennyibe kerül?
Ami most van fent a családi csacsin az khmkhm, se nem szép, se nem jó.
Ebbe a lökösbe kellene:

Uploaded with ImageShack.us[/img]
Szia!

Én is megjártam már a ködlámpa beépítésének kálváriáját, és én is elkeseredtem elsõre, hogy milyen drágák.
Szerencsére sikerült találnom jó áron 2db-ot, bár nem egy helyrõl lettek meg és nem is egyszerre.
A kapcsolóra megoldás a gyári a legjobb, csak a bajuszkapcsolót kell kicserélni, ami szerencsére nem nagy ördöngõsség. Ehhez még egy relére van szükség, ami nekem nem volt benne gyárilag, de azt is tudtam szerezni.
Az egyik fél ködlámpa 4000Ft volt, a másik fele meg 1500Ft, és gyári-használt mindkettõ és a Te lökösödbe is való. A bajuszkapcsoló pedig 5000Ft volt.
A ködlámpa hatásfokával nekem semmi gondom nincs, szépen teszi a dolgát. Használtam már nagy ködben is és határozottan jó volt, csak megfelelõen be kell állítani ezt is. Egyrészt hogy ne a szembe jövõk arcába világítson, másrészt hogy oda vetüljön a fény ahova kell.
A projektemben le van írva minden róla, ha kérdésed van még ne tarsd vissza :-) viewtopic.php?t=1090&start=30
CCH vezetőségi tag

:e11hb: '97 Toyota Corolla Hatchback 1,3 Linea Terra ('07-'17)
'06 T25 Avensis Wagon 1,8 Sol Technic ('17-)
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Köszi, átolvastam a projeted. Grat a kocsihoz.
Lehet elõször megpróbálom a mostanit beállítani normálisan. (Fényszóró állításhoz linkelt a múltkor vki vhova egész jó ábrákat, ha lenne ilyen ködlámpához is, az jó lenne.)
A bajuszkapcsolóról találok vhol képet esetleg? Csak hogy tudjam milyet keressek (E12-ben már találkoztam ilyennel, csak nem tudom uolyan kell-e bele).
Egyenlõre még csak infókat gyûjtök a témában, lehet beruházás nem lesz belõle. A kocsi szüleimé igazából. (Ha minden jól megy hamarosan cserélve lesz egy Avensisre, akkor vagy megmarad nekem, vagy eladás lesz belõle, de valószínû megmarad, mert eladni jelen állapotában sajnos csak gombokért lehetne.)
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

ksz315 írta:Köszi, átolvastam a projeted. Grat a kocsihoz.
Lehet elõször megpróbálom a mostanit beállítani normálisan. (Fényszóró állításhoz linkelt a múltkor vki vhova egész jó ábrákat, ha lenne ilyen ködlámpához is, az jó lenne.)
A bajuszkapcsolóról találok vhol képet esetleg? Csak hogy tudjam milyet keressek (E12-ben már találkoztam ilyennel, csak nem tudom uolyan kell-e bele).
Egyenlõre még csak infókat gyûjtök a témában, lehet beruházás nem lesz belõle. A kocsi szüleimé igazából. (Ha minden jól megy hamarosan cserélve lesz egy Avensisre, akkor vagy megmarad nekem, vagy eladás lesz belõle, de valószínû megmarad, mert eladni jelen állapotában sajnos csak gombokért lehetne.)
El ne adjátok, fõleg ne gombokért, ha már ennyire ismert a tulaj... :D

Ködlámpát beállítani sokkal egyszerûbb, mivel oldlairányú beállítás nincs.

Magasságát pedig úgy tudod beállítani, hogy párhuzamos legyen a talajjal, ezt nagyon könnyû, mivel csak egy vékony, vízszintes csíkban világít (ha fal elé állsz közelrõl, meglátod.)
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

El ne adjátok, fõleg ne gombokért, ha már ennyire ismert a tulaj... :D
Jaja, ismert tulaj, ismert elõélet, 9éve. Mondjuk ha úgy alakul és rendbe akarom majd tenni lesz vele meló, meg költség. Nem fiatal már az autó, és a kevesett futott, valamint megkímélt jelzõk is felejtõsek. Komoly baja mondjuk nincs, de a kor kezd látszani/érzõdni rajta :(

szer: elsõre 12-t írtam 9 helyett véletlenül.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ksz315 2010 nov. 20, 10:13 pm-kor.
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Na és milyen típus is egészen pontosan?? :D
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

E11, 5 ajtós, 4E-FE motor 1998-ban japánban készült. Kb fapad. Azt hiszem itt csak dealer option-ként emlegetett klíma és elsõ elektromos ablakok (kapcsolók a kézifék mellett, tekerõk helye "dugózva" ), ami "extra", valamint egy utólagos vonóhorog.
2002 januárban került hozzánk, elõtte ha jól emlékszem 2 tulaja volt. Akkor volt az órájában 86ekm, a szervízkönyvben meg beírva fél-1 évvel korábbról a 102e nagyszervíz. Igazából baja nem volt, telefonon a szervíz is megerõsítette a köteleezõk elvégzését, így megvettük. Az órájában 269e km van most. Kuplunk lett cserélve 190e-nél, a váltóban ment szét egy csapágy kb 200e-nél, meg a lengéscsillapítók voltak cserések kb 250e-nél. Ebbõl a váltó volt drága móka, mert az Toyota szervízben sikerült, összes csapágy (talán szimeringek) cseréje. Sajnos a futómûve nagyon kopog, meg a tömítéseknél kezdi engedni az olajat a motor. Persze a leírtakon felül olaj meg szûrõ, kopó alkatrész cserék is voltak, de az kb. természetes.
Ha marad, a futómûvét és az olajfolyást mindenképpen rendbe kell tenni, mert így azt is nehéz lenne észlelni ha csipegetné az olajat.
Illetve még egy szélvédõcsere ráférne, mert az sajnos brutálisan karcos.

"röviden" ennyi. :D
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2001
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Harmony
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: MDaemon »

Múltkor raktam be egy ilyen kapcsolót, holnap délelõtt be tudom fotózni az eredményt. Az eltérés a sima fényszóró kapcsolótól csak a plusz gyûrû a ködlámpának. Addig itt van a gyári könyv ábrája:
Kép
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony :)
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Köszönöm, sztem ennyi is elég lesz, ne fáradj a fotózással.
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

MDaemon írta:
Múltkor raktam be egy ilyen kapcsolót, holnap délelõtt be tudom fotózni az eredményt. Az eltérés a sima fényszóró kapcsolótól csak a plusz gyûrû a ködlámpának. Addig itt van a gyári könyv ábrája:
Kép
ködfényszóró kapcsolón lévõ jelzõlámpa?? :shock: Szerintem a bajuszkapcsolón semmilyen lámpa nincs, ahol lámpa lehet, az a mûszerfalon lévõ ködlámpa-kapcsoló (hátsó helyzetjelzõ ködlámpa kapcsolója)

Vagy mégis??
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Válasz küldése