Nekem is ezert volt vicces, hogy e legkomolyabb gyari tuningos, szeles gumis, nagy felnis auto ennek 5.5-ot, az e11-ek talan legsportosabb es emiatt legkevesse takarekos motorjaval.sede7 írta:Nem tudom, hogy én vagyok-e az egyet 4A-FE-s E11 (Admirálon kívül), de hogy (az enyémmel) átlagos budapesti használat mellett óvatoskodva is lehetetlen 6 alá menni, az tuti. Spritmonitoron is 8 a vegyes átlag motorra és kasztnicsaládra szûrve. Az 5,5-6litert én is nehezen hiszem el bárkinek. Persze lehet, hogy nem 100km-re értendõ, csak mondjuk 80-on.
Én a nyugodt és az átlagos között vezetek általában, 60% Bp, 20% rövid országút, 20% autópálya: 8l. Hangsúlyozom, ez az én autóm (a maga lehetséges rejtett tökéletlenségeivel) és az én lábam (-||-).
Végül pedig nem értem, miért azonosítjuk (szinte) a 4E-FE, 4ZZ-FE és 3ZZ-FE motorokat a 4A-FE-vel: attól még, hogy a kasztni(család) azonos, elég más a motorok karakterisztikája.
Fogyasztás
- montoya
- Fanatikus fórumozó

IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Laic
- Gyakori látogató

Tegnap tankoltam: már azon is elcsodálkoztam, hogy 560km-nél járok és még csak az utolsó vonalon áll a mutató, mindegy azért teletöltöm. Aztán amikor 37liternél megállt a kút méginkább csak pislogtam...
végülis eredmény 6,6l (7,2 volt eddig) és annyi változott, hogy volt benne 70km országút.
Most akkor vagy én fejlõdöm, vagy a kocsi kezdi felfogni, hogy spórolunk
Amúgy ilyen olcsón sem tankoltam még mióta megvan a gép, Üllöi út kispesten Ermol kúton 360Ft a 95-ös és még ma 30l felett 3Ft kedvezményt adnak literjébõl...
Most akkor vagy én fejlõdöm, vagy a kocsi kezdi felfogni, hogy spórolunk
Amúgy ilyen olcsón sem tankoltam még mióta megvan a gép, Üllöi út kispesten Ermol kúton 360Ft a 95-ös és még ma 30l felett 3Ft kedvezményt adnak literjébõl...
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Laic, alakul, alakul!
Tulajdonképpen már a gyári átlagod alatt vagy, ami már önmagában is dicsérendõ. Minél több országúti utat iktatsz közbe, annál lejjebb fog menni az átlagod.
Érdekes, amúgy, hogy a fogyasztásra mennyire jelentõs befolyással van olyan láthatatlan körülmény, mint a levegõ páratartalma, illetve hõmérséklete. Egy bizonyos érték után ugyanolyan használat mellett akár több decivel is nõhet az átlag. Konkrét értéket nehéz írni, mert ez motoronként eltérõ lehet, de az biztos, hogy 20 fok hõmérséklet körül tiszta idõben jobb a fogyasztás, mint kánikulában, hidegben, vagy fülledt idõben.
Érdekes, amúgy, hogy a fogyasztásra mennyire jelentõs befolyással van olyan láthatatlan körülmény, mint a levegõ páratartalma, illetve hõmérséklete. Egy bizonyos érték után ugyanolyan használat mellett akár több decivel is nõhet az átlag. Konkrét értéket nehéz írni, mert ez motoronként eltérõ lehet, de az biztos, hogy 20 fok hõmérséklet körül tiszta idõben jobb a fogyasztás, mint kánikulában, hidegben, vagy fülledt idõben.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

A piros spuri kétszer csíp! Csak óvatosan!montoya írta:435km utan jelenleg eppen fel tank alatt van a mutato.Vettem ma egy piros spurit, penteken fogok elore lathatolag tankolni, kiprobalom. Nalatok milyen hatasa volt?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

-Tudod, mivel jatszik a kisgyerek a sinek kozott?bubidisc írta:A piros spuri kétszer csíp! Csak óvatosan!montoya írta:435km utan jelenleg eppen fel tank alatt van a mutato.Vettem ma egy piros spurit, penteken fogok elore lathatolag tankolni, kiprobalom. Nalatok milyen hatasa volt?
-Az eletevel...
Vagy ugy ertendo, hogy csipos lesz a kipufogogazom is?
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd