Gumi
- Frool
- Fanatikus fórumozó

A hacsira Kor moran 185/65R14-es téli gummáim vannak. Nem én választottam, ajándékba kaptam kb 4-5 éve. Hideg ám tiszta aszfalton tökéletesen tapadt, sõt "túl jól". Csak erõteljes forszírozás következményeként indult meg a hátulja. Jellemzõen alul kormányzott nyáron is. Most elõször volt alkalmam komolyabb hóban használni. Talán kissé szélesebb mint ami a mély hóban szükséges lenne. Normál közúti használatra (város/dimbes dombos helyközi) még megfelelõ alternatíva, de budai meredek utcácskákba már valszeg nem vitt volna fel. A "zárt" tesztpályán megérkezésünk idejében még viszonylag elfogadható tapadási viszonyok voltak ám a kollégák vehemens gázpedál kezelésének köszönhetõen körrõl körre jegesebb lett. Az emelkedõn felfelé már elsõre sem tudtam tempósan menni, de késõbb már csak vánszorgás volt. Egyszóval csak normál közúti használatra javaslom. Ha tempósan akarok haladni akkor be kell szereznem valami spécit (b elshina, ral ly 2000, vagy a kedvencem ha kap elitta szögelve). Persze nem számítottam világ megváltásra de elõször kissé csalódott voltam. Azután logikusan végig gondolva az történt ami elvárható. Egyébként giguli raj e kétezerrel emelkedõn felfelé állva hagyott
. Kíváncsian várom Sancy beszámolóját a sark körre optimalizált gumikról.
CCH vezetőségi tag
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
nekem ugyan ezen méretbõl van 4db téli vredestein gumimg, ET45ös E12 felnin, továbbra is nagyon olcson:(. valaki megvehetné igazán.gecsa írta:április környékén lesz 4db 195/60 r15 michelin energy gumim játszósnak..ha valakinek kell,posta árban szóljon,akkor nem hagyom ott a gumisnál... profilmélység kb 2mm..
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Corolla-ra mikor vegyünk ilyen méretet? (hacsak nem E15) Máshol hirdessétek srácok! 
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
Elõször is leszögezném, hogy a gumikról, méretezésrõl annyit tudok, amennyi a kresz tankönyvben van
Ennek tükrében tessék mosolyogni kérdésem kapcsán
Szóval adott egy E11 1.3 szedán gyári felnivel. Szeretnék alá alufelnit. Van is egy szet. Errõl a szetrõl annyit tudok, hogy jelenleg 1.9 dízel hármas golf alatt van, 195/50 R15 gumikkal felszerelve. 4 csavaros
Van-e annak esélye, hogy ez a felni és gumi illeszkedjen a nevezett gépjárómûre? Külföldön vagyok, esélytelen, hogy lekapjam az alufelnit, és megnézzem a pontosabb adatait...
Remélem ennyi adatból már lehet valami ítéletet mondani
Szóval adott egy E11 1.3 szedán gyári felnivel. Szeretnék alá alufelnit. Van is egy szet. Errõl a szetrõl annyit tudok, hogy jelenleg 1.9 dízel hármas golf alatt van, 195/50 R15 gumikkal felszerelve. 4 csavaros
GSY831
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

... én is golfról vettem az enyémet, teljesen jók a felnik (osztókör, ET szám) és a gumik is.Ozseb írta:Elõször is leszögezném, hogy a gumikról, méretezésrõl annyit tudok, amennyi a kresz tankönyvben vanEnnek tükrében tessék mosolyogni kérdésem kapcsán
![]()
Szóval adott egy E11 1.3 szedán gyári felnivel. Szeretnék alá alufelnit. Van is egy szet. Errõl a szetrõl annyit tudok, hogy jelenleg 1.9 dízel hármas golf alatt van, 195/50 R15 gumikkal felszerelve. 4 csavarosVan-e annak esélye, hogy ez a felni és gumi illeszkedjen a nevezett gépjárómûre? Külföldön vagyok, esélytelen, hogy lekapjam az alufelnit, és megnézzem a pontosabb adatait...
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Elvileg még elfér...PiciPeti írta:Felniszélességre. Vagy az 195-re már esélytelen?

Nálam elvileg kb 2-3mm lehet a gólyaláb és a gumi között, ezért nagyobb ET-nél lehet beleérne a gumi oldalfala a gólyalábba. Ez E9 és E8-ra mondom, mert ott kb ugyanazok a méretek.
Sancynál ET20-nál, ha jól tudom elfér vagy súrolgatta, Bardos6 felnijénél, az ET10-nél (ha jól tudom) meg kb ráül az ívre és azért peremezett egy kicsit!
Talán az ET25-30 lehet az ideális, ami nincs nagyon kint sem és bent sem, szerintem.
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
E11-nél a kellemes ET35 környéke 195-ös guminál 7 coll széles felninél.
Klubelnök

Akkor elvileg jó eséllyel el fog férni a cucc
Azt még tudom, hogy a nevezett alufelninek a belsõ furata nagyobb, mint a Corollának a.... akármicsodája. Oda kell egy tehermentesítõ gyûrû, és annyi?
Ha minden ok, akkor illik-e elvinni a felniket egy gumishoz ellenõriztetni? Nyolcas van-e a kerékben, stb, plusz centíroztatni a gumikat?
Azt még tudom, hogy a nevezett alufelninek a belsõ furata nagyobb, mint a Corollának a.... akármicsodája. Oda kell egy tehermentesítõ gyûrû, és annyi?
Ha minden ok, akkor illik-e elvinni a felniket egy gumishoz ellenõriztetni? Nyolcas van-e a kerékben, stb, plusz centíroztatni a gumikat?
GSY831
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Olvasd át a Felni topic-ot.
Megérted mi az ET, mi az agyközép, miért fontos hogy megfelelõ szögû alufelni anyát vegyél hozzá, hogy hogyan kéne felpróbálni (kitekert kormány, berugózva, stb), hogy a tehermentesítõ miért inkább központosító...
Megérted mi az ET, mi az agyközép, miért fontos hogy megfelelõ szögû alufelni anyát vegyél hozzá, hogy hogyan kéne felpróbálni (kitekert kormány, berugózva, stb), hogy a tehermentesítõ miért inkább központosító...
Klubelnök