Autó HiFi

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Totya »

8) nekem van 1 gruond zero 10 cm es szettem hangváltóval lehet jumperelni -3/0+3 db el nagyon jó kis cucc gruond zero radioactiv

:GROUND ZERO Radioactive 2 utas komponens szett
kék polipropilén membrán + 1" selyem dómsugárzó
2 utas hangváltó szabályozható szintű magas kimenettel
tartozék védőrács
névleges/zenei teljesítménye: 2x80/2x120W
mérete: 10cm
új ára 24 rudi volt én 9 et gondoltam érte klubon belül
ha érdekel valakit jelezzen :D
ezt a szettet keressétek:Ground Zero GZRC 10 - komponens szett

kapcsolódó linkek: http://www.tutihifi.hu/talalat.php?kat=0009
Kép
autos
Visszajáró
Visszajáró

Lecserélt első szettem

Hozzászólás Szerző: autos »

Ha már itt vagyunk akkor én is felajánlom a lecserélt első komponens szettemet hangváltókkal amik jumperelhetők bár én nem nyúltam hozzájuk anélkül is nagyot szóltak.
A szett:
RCF PL 130 a mélyközép:
mid-bass 5.25" 100/200W, 91dB, 45-4000Hz
# ==Max. - 200W
# ==RMS - 100W
# == - 91dB
# ==Woofer - 130mm igény szerint 16cm-es átalakítóval tudom adni.

RCF TL19 a magas
• Nominal diameter (inch) 3/4"
• Impedance (Ohm) 4
• Nominal power (W) 40
• Maximum power (W) 80
• Frequency response (kHz) 2.8-20
• Sensitivity 1W/1m (dB) 90.5

# ==Tweeter - 19mm
# ==Crossover - 6/12dB Okt

Elég jól terhelhetők lásd 100W RMS. Hangminőség versenyen különösen a színpadképet dícsérték.

Én 30-ért vettem használtan, de nektek 10 plusz postáért ajánlom.
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára autos 2008 márc. 21, 12:42 am-kor.
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Én is csak tudom ajánlani!

Hangtechnikusként dolgozom. Csak JBL, de van még 1-2 RCF ládánk. Meglepően szépen szólnak! És nagyon strapabíróak. Hajtjuk őket.

Autóhifiben nem hallottam róla, de biztos nem alsó kategória!!
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2012
Autód típusa (és generációja): Auris
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Lyani »

Ma délelőtt beszereltem a (kölcsön [kösz Matyi ;) ] ) rádiót a kocsiba. Volt közben egy két meglepi. Volt egy elég kemény meglepi is. A Rádió szerencsére megfelelően működik.

Szépen bontom le a műszerfal műanyagokat, egyesével, óvatosan.
Közben hesszelgetem a középkonzolban és a műszerfal alatt lévő kábelrengeteget. Nem nagyon van elrendezve, lóg, zavaros, csúnya...

Ahogy egyre mélyebbre jutok, látom, hogy nincsenek is szigetelve... Le kéne húzni az akksit. Á csaknem. Ami fontos, arra csak tett egy szigetelőszalagot vagy valamit az előző tulaj. Aha...

Pár percre rá, hallok egy koppanást, gondolom a műanyagok rendeződnek.
Aztán pár pillanatra rá, égett szag, aztán meg látom, hogy az egyik kábel elkezd füstté vállni. :shock:
Egyből nyúlok a motorháztető nyitóhoz, és segítségért kiabálok. Eddigre már a kormányig állt a sűrű füst. Közben sikerült rájönnöm, hogy a motorháztatőnyitó fül a leszerelt műanyagon van, a pedáloknál. Kinyitom, ekkora már nem lehetett levegőt venni. Kiugrok, nyitom fel a motorházat, egyből csavarom ki az akksi csatlakozot, közben segítségért óbégatok... (Apámmal együtt bütyköltünk, csak ő pont bement valami kütyüért.)

Ahogy leszedtem a sarzut, rohanok vissza, látom, hogy nem nő a füst, mondom jólvan, elkezdem legyezni, fújkálni.
A mindezért felelős kábel közben zöldre oxidálódott, és beleolbvadt a műanyagba pár helyen... :oops:

Kicibáltam, és megpróbáltam megállapítani honnan ered.
Ezt figyeljétek, mert űberparaszt, nagyondúrva sztármegoldás:
a biztosítéktáblába volt bedugva, a BIZTOSÍTÉK ÉS AZ AKKUMULÁTO KÖZTI OLDALRAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Ezek után minden kétszer átnéztam a műszerfalon alatt, mellet, környékén, és találtam is pár kósza kábelt, melyeknek értelmére nem jöttem ár. Ezeket mindent leszigeteltem.

Óriási szerencse, hogy ez a vacak kábel, valamikor nem került olyan pozícióba, hogy felgyújtsa az egész autómat. Most se kellett volna sok hozzá, pedig most a közelben voltam. El se merem képzelni más helyzetben mi lett volna... :roll:

Tapasztalat: ha valami hülye parassztól vesz az ember autót, minden nézzen át rajta kívűl belül.
Kiváncsian "várom" a következő meglepetést... :x

A riasztóm meg valahogy nem jól működik. Egy funkciójá ki kellett iktatni. Majd valaki élőben kiokíthatna, hogy hogyan kellene szabályosan, értelmesen bekötni egy olyat. Mert ezekután joggal feltételezem, hogy az sem teljesen 100as. :roll:
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Hát sajnos ez bele kell kalkulálni, hogy sok hozzá nem értő elkezdi bütykölni az autót és ugye ezt megvételkor nem dicsekszi el, hogy én csináltam ezt és ezt rajta. Majd rá jön az új tulaj, de lehet, hogy akkor már késő!
Pl. az én autómat is megvettem a riasztó nem volt testelésen és volt, hogy csak úgy elkezdett brekegni a riasztó! :shock:
Szintén kárpit le és akkor amit láttam (, ha valaki meséli lehet, hogy el sem hiszem) :shock: :? a riasztó kábelei csak össze voltak sodorva és cellukszal szigetelve! :?
Ez sajnos a no comment kategória! :cry:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Lyani!

Milyen riasztód van az autóba?
Kép
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Nem úgy kezdtem Lyani, hogy szedd le az akksi sarut????
Hányszor elmondtam?! Mondtam mielőtt elkezdessz akár a motortérbe, akár a műszerfal alatt turkálni, sőt kábelezni, húzd le!!!!
És pont azért mondtam el többször, mivel tudjuk hogy szét volt barmolva a beltered!

Na mind1. Nem akartalak nagyon le...ni, csak direkt felhívtam rá a figyelmed :)
Na meg végződhetett volna sokkal rosszabbul is! Te is tudod... Egyébként meg jó, hogy most legalább átnézted a nagyját, meg kijött ez a szigetelés hiba. Sajna még nem nézhetted át az összeset, mivel van ami a tűzfal mögött fut közvetlenül. Bár remélem ahhoz aköteghez nem nyúltak.
A műszerfal két oldalára felraktad a patentokat? Jó lett? :)

Na tényleg ne haragudj. Én is ilyen lusta vagyok. Bár egyedül az autószerelésben nem :) Simizd meg a középkonzol felett a simifalat és mond meg neki vége a hányattatásodnak és az én kezeim közt újjá fogsz születni :)

Na melóba találkozunk! Csöcs
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2012
Autód típusa (és generációja): Auris
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Lyani »

Nem tudom milyen riasztóm van. De most egy ideig nem szeretném megbontani a műszerfal alatt az autót.
Mellesleg a ködlámpa is az akksira van kötve, bizti nélkül, szigszalaggal "forrasztva"... Ma azt csinálom meg.

Igazad van Matyi, tényleg le kellett volna húzzam. :oops: Csak akkor nem nagyon világított volna a fáziskereső cerka sem. :)
Fene se gondolta volna, hogy ilyen pancserság előfordulhat.

Azt a két pecket meg mingyárt bepattintom. Azokat elfelejtettem hazavinni.
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Csak azért kérdeztem, mert bratyóm autóvillamossági szerelő és van annyi riasztó leírása és műszaki (bekötési9 rajza, mint a szemét és gondoltam bescannelem neked! :wink:
Kép
kis_andras
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kis_andras »

Elsősorba a hozzáértőknek szánom, de mindenki véleménye érdekel :idea:

találtam egy hírdetést, miszerint: "Mark Levinson Premium Surround System. 14 darab Mark Levinson hangszóró + 10 csatornás Mark Levinson erősítő, csatlakozókkal, hangszóró kiemelőkkel és tartókkal"

Ez mennyit érhet meg? mert totál rákattantam, és ha reális, földi árba van, tehát mélyen áron alul, akkor lehet hogy gondolkoznék rajta...

szakik? :arrow: :roll: :idea: :?:

edit: egy 2007es IS-ből vannak kivéve
kisa.
E12 facelift
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: konásandrás »

húú, baszki, ez a Lexusokban szokott lenni! naon jó cucc lehet.
szerintem simán van 2k... de ez csak tipp persze
E11 facelift
kis_andras
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

kis_andras írta: Ez mennyit érhet meg?

a konkrét képek: http://img.carstyling.hu/usercars/00/04 ... 993892.jpg

a rendszer elve:
http://www.marklevinsonlexus.com/overview.asp?model=is

valakiiii :roll: :oops:
mondjuk attól nem félek, hogy elkapkodják még a héten...

autos, főleg tőled kérdezem, mennyi munka beépíteni egy ilyen rendszert? a hangzást nem kérdőjelezem meg... árba már egész jófele járunk, beépítésre mennyit kell számolni? saccra....
előre is köszi
kisa.
E12 facelift
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

sikerült kialkudni a hangszóró szettet?
E11 facelift
kis_andras
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

konásandrás írta:sikerült kialkudni a hangszóró szettet?
nem alkudozom, mert nincs annyi kp-m.. annyira meg nem jó ajánlat, hogy s.o.s. eladjak bármit.... Jelenleg 190 ezer ft-nál járunk, ez a kikiáltási ár, ez vonatkozik a 13hangszóróra, a mélyládára, és a 10 csatornás erősítőre...
szerintem 150ig letornázható, de nem, köszönöm... sok, sajnálok rá annyit, inkább majd egy Infinity szett, meg egy felnigarnitúra. MAJD.
Most nincs ennyi pénzem.....
Persze jó lenne a 7.1, főleg 14hangszóróval, de ott kezdődik, hogy új ajtópaneleket kellene gyártatni üvegszálból, vagy venni bontóba újat, és átalakítattni... Az erősítőnek meg átalakítani a csomagtartót... 6hangszóró az első ajtókba :lol: sok :) még nincs két éves, nem akarom fúrni faragni.... a bontó meg elég drága... talán pár év múlva belemennék, de a Mark Levinson akkor se ebbe lett kitalálva... Ez sokkal kisebb autó... Ezzel nyugtatom magam :D

no money, no para....
majd ha lesz more money, lesz infinity, az is a minőségről szól, akárcsak a ML :roll:

Rock'n'Roll
kisa.
E12 facelift
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

mondjuk ha belegondolunk, nem olyan sok, ahhoz képest, hogy újonnan mennyi körül mozog.
nekem is tetszik, de haver azzal hűtött le, hogy nem ehhez van tervezve, maradjak a seggemen, ha veszek hangszórót a gyári helyett, már az is nagy előrelépés lesz... :)
de azért ez egy kuriózum :)
amúgy meg sajna nekem sincs rá keret :/
E11 facelift
Válasz küldése