Lexus, és prémium Toyoták

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

Húúúúú bakker, ez nagyon messze van az alap GS-tõl. Nagyon "harapóssá" teszi ez az optikai csomag. Gyönyörû darab.
RWD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1981
Autód típusa (és generációja): Starlet
Autód felszereltségi jelölése: STD
Autód karosszéria variánsa: Liftback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: RWD »

Kegyetlenül tetszenek a Lexusok (legyen új, vagy régi), de ennek a peccshája kimondottan Hyundai utánérzést kelt bennem. Persze lehet velem van a baj. :)
1981 - Toyota Starlet KP62
1983 - Toyota Corolla AE86
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Szerintem nagyon szép a segge
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
TRD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TRD »

RWD írta:Kegyetlenül tetszenek a Lexusok (legyen új, vagy régi), de ennek a peccshája kimondottan Hyundai utánérzést kelt bennem. Persze lehet velem van a baj. :)
Vagy a Hyundai lopta a formavilágot.....:) De szerintem is szép és kellõen agresszívnek mondanám....;)
AE92 2.0 GT hatchback (3SGE) :TRD:
KE70 ??? Coupe
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

álomszép :shock:
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
RWD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1981
Autód típusa (és generációja): Starlet
Autód felszereltségi jelölése: STD
Autód karosszéria variánsa: Liftback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: RWD »

Pacsker írta:Szerintem nagyon szép a segge
Nem azt írtam, hogy ronda. :wink:
1981 - Toyota Starlet KP62
1983 - Toyota Corolla AE86
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Pacsker írta:Ugyan "kit/mit láttam ma az úton", de mégis ide teszem inkább.
Az én szememben összehasonlíthatatlan a Német Prémium társaival
Nicsak, egy dolog, amiben hiánytalanul egyetértünk.
Eszembe nem jutna ehelyett mást venni adott esetben.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Most ismét nézelõdtem kicsit a mobile-n.

Van egy eladó LS400 1. tulajtól, igaz, USA modell. De elég korrekt állapotban, legalábbis, ami a kinézetét illeti. Feltételezem, hogy a hiányzó HU és AU tudatában még elkuképes a vételára... Tényleg ezek elég okkal szolgálnak a további alkura?
Egy igazi régi vágású japán luxus-limuzin. Így fehérben, a fekete bõr belsõvel esküszöm, hogy kívánatos... :luv:
Lexus LS400
Vajon ezekben is Nakamichi a gyári fejegység, mint az eggyel újabb típusban?

Ilyenben sikerült utazzak, amirõl írtam múltkor. Ennek azért már jóval modernebb (számomra kellemesebb) a belseje. És elnézve az általam próbált autó motorját 300e km felett, ez a 198e km gyakorlatilag a bejáratás vége... :)

A régebbiek között egy ilyen lenne a nonplusultra.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

A másodikra (zöld) továbbra sem értem miért mondod, hogy harmadik generációs. Az ugyanaz a széria (UCF20), mint a harmadik, csak ráncfelvarrott.
Egyébként szépek, de áruk is van. Kint talán még jobban értékelik az öregebb Lexusokat, mint itt nálunk.
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

A zöld az 3. generációs. 1998-2000-ig. Úgy mondta a tulaj, akiében utaztam, hogy '94-ig volt az 1., '97-ig a 2., majd 2000-ig a 3. generáció.

2001-tõl jöttek a "buta" elsõ lámpás bálnák. Azok már a 4. gen. voltak.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Hát, ha Te és a tulaja mondja... :lol: :lol: :lol:
Klubelnök

Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

A motorjaik teljesitmeny szintje is ezt mutatja: 245, 265, 276, 281 LE. Ezekrol a legkonnyebb megmondani, hogy az adott LS melyik generacio.
Nem egy laikus volt a tulaj. A Lexus Budaval nyomoztatta le az egesz auto multjat, becsuletes Lexux-fanrol van szo.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Én informáltam magam ennyire félre és vagyok ennyire hülye?
Vagy
Te vagy lusta ahhoz, hogy utánanézz a kérdésnek és netán megforduljon a fejedben, hogy a tulaj is és te is rosszul tudjátok?!

A motor teljesítményeknek semmi köze a generációkhoz.
Corolla-ban E11 is egy generáció, mégis volt belõle 4A-FE és 3ZZFE

Ismételni tudom magam. Az elsõ generáció az UCF10
A második az UCF20, mely a harmadik és a ráncfelvarrott második linkedbõl áll. Aztán jött a "csúnya orrú", amibõl volt elõször LS430.

Ha én tévedek, elnézést minden Toyotastól, de legalább vettem az 5 percet és utánanéztem több független oldalon, hogy jól emlékszem-e. Még a hiteltelen Wikipedia is ezt írja érdekesség képpen.

Viszont, ha nem én tévedek, akkor egyre jobban bosszant, hogy nálad a veszekedés sokszor fontosabb, minthogy hiteles információ szerepeljen itt a fórumon. Nem elõször fordul elõ, hogy sok emberrel mások a nézeteid, de ez nem az a kérdés, hogy hiszek-e az ADAC tesztben vagy sem.
Bár valójában ennek sincs semmi értelme, csak kicsit megmosolyogtató, hogy a tulaj sem tudja milyen autója van. (Nem azt jelenti, hogy a Lexus márkaszervizesek helyesen mondanák neki). "Régi autó õskövület és csak hallomásokból beszélünk róla, amikbõl igen hamar buta mendemondák keletkeznek"
Klubelnök

Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pacsker, a veszekedés nem én kezdtem. Most sem. Eredetileg le sem írtam, hogy linkelt LS-ek melyik generációba tartoznak. Ezt Te tetted hozzá, mégpedig így:
"A másodikra (zöld) továbbra sem értem miért mondod, hogy harmadik generációs." - Én nem írtam ilyet...

Én erre reagáltam, rendben, tévesen, mert, bár valóban azonos kód alatt futnak és elvileg nincs generációváltás köztük, de mind a motor, mind a belsõ tér kinézete, mind a felszereltségben komoly, egy szimpla ráncfelvarrásnál több a változtatás (fõleg a motor és a felszereltségben). De oké, nincsenek hivatalosan külön generációban, azonban jóval több a változtatás és a modernizálás, mint egy E11 szériában. Szerintem.
Sosem kértem senkitõl, hogy értsen velem egyet. Viszont engem meg az zavar, hogy rendszeresen hisztizel valami miatt, amit írok. Bakker, ha nem értesz velem egyet, akkor vagy ne válaszolj rá, vagy tedd azt objektíven, de hiszti nélkül. Felnõtt vagy, nem kell óvodás módjára viselkedni... :wink:

De tulajdonképpen, hisztizhetsz is, csak akkor ne csodálkozz, ha én sem úgy reagálok, ahogy Te azt várnád...

Peace. :wink:
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Ha visszaolvasol a hozzászólásaimban, egy fõ vezérfonaluk van: Hogy a Corolla Club fórumán elhangzottak segítségül legyenek más - a kérdésben érintett és jövõben érintett - felhasználók / olvasók számára. Kitaposunk utakat, hogy másnak ne kelljen szívni vele, írunk szakmai összefoglalókat, ismeretterjesztõket, hogy közelebb kerülhessenek tulajdonosaik az autóikhoz, írunk kiskapukat, gyári beszállítói márkákat az eredetihez képest töredék áron, írunk típushibák megoldásait....
Igen, erre büszke vagyok, hogy nem csak egy chat szoba a CCH, hanem van benne sok hasznos információ is, ami már számtalan emberen segített. Pont ezek miatt, igen, háklis vagyok arra, hogy a lehetõ legpontosabb információk szerepeljenek itt. Ha valaki tapasztalatlan, vagy tudatlan, azzal semmi gond. Pont azért vagyunk itt többen, hogy tanuljunk egymástól, ezen felül senki sem villáskulccsal született a kezében. Viszont, ha valaki nem kérdez, nem néz utána a dolgoknak, nem fogadja el a segítséget, vagy a butasághoz köti az ebet, azzal már annál inkább van probléma.
Annak ellenére, hogy megpróbálok a lehetõ legtöbbször utánajárni kijelentéseimnek (még a post írása elõtt), még így is sok hibát követek el. De elnézést kérek, figyelek a tapasztaltabbra, ha kijavít és tanulok.

Hogy a konkrét esetre visszatérjünk:
bepi81 írta:Pacsker, a veszekedés nem én kezdtem. Most sem. Eredetileg le sem írtam, hogy linkelt LS-ek melyik generációba tartoznak. Ezt Te tetted hozzá, mégpedig így:
"A másodikra (zöld) továbbra sem értem miért mondod, hogy harmadik generációs." - Én nem írtam ilyet...
bepi81 írta:
Pacsker írta:Amit linkeltél, az nem ráncfelvarrott, hanem II. generációs LS. Utóbbiból már volt ráncfelvarrott 98-ban, ami "új autósabb lámpás", de maradt UCF20.
Szombaton volt szerencsém utazni összesen kb 1-1,5 órát egy 2000-es LS400-ban. Ez a III. generációs modell, 286LE-vel.
Tudod mit gondolok? Lovagoltál valamin, ahelyett, hogy utánanéztél volna.
A végén kiderül, hogy igen, utána nézhettél volna már több héttel ezelõtt is a kérdésnek (amikor elõször jeleztem), mégis kötötted az ebet a helytelen információkhoz.
Végül kiderül, hogy a hozzászólások - amik, ha kicsit szorgalmasabb, vagy kevésbé makacsabb lettél volna, nem estek volna meg - lezárása képpen írsz egy olyan posztot, amiben két szó szerepel arról, hogy valóban benézted, de már így folytatódik "rendben, benéztem, MERT, BÁR...".
Ezen kívül a hozzászólás többi 95%-a személyeskedésrõl, magyarázkodásról és az én hibáimról szól. Egy szó sincs arról, hogy tényleg hibáztam, legközelebb jobban odafigyelek...
Arról viszont igen, hogy óvodás vagyok és hisztizek! Könyörgöm, nem én írtam a hülyeséget!!
Veszekedni sem kezdtem, csupán másodszorra is megjegyeztem, hogy továbbra sem értem, miért hiszed harmadik generációnak. A hozzászólásom elején olvasható érvek miatt teszem ezt. Ha nem tudod megérteni, sajnálom.
Hosszú évek során sem jöttél el egy becsületes klubtalálkozóra. Nem adtad meg az esélyt, hogy találkozhass velünk személyesen. Egy dolog, ha szerintem kevés szakmai tapasztalattal sokszor butaságot írsz és ezekbõl nem engedsz semmi áron, de hogy elkezdj személyeskedni, az sok. Lekezelõen, kacsintós smiley-kkal, utasításokkal... Most mondhatnám az indulatokból jövõ szavakat, de nem teszem. Nem vagyunk mi barátok, de még ismerõsök sem! Hogy jössz ehhez? Ráadásul úgy, hogy te írtad a baromságot végül... Undorító egy hozzáállás és viselkedés mód. És én kérek elnézést, hogy így válaszolok...

Mielõtt pedig bármit is mondasz, épp a tegnapi nap folyamán kedveskedtem és gondoltam rád egy olcsó hátsó lámpa hirdetéssel az autódhoz...

Talán már kijelenthetem. Ha nem változtatsz gõgösségeden és nem szoksz át az e fórumra jellemzõ viselkedésre, a továbbiakban nem szívesen olvasom hozzászólásaid! Magánemberként, moderátorként és klubelnökként sem.

Jelentéktelen kérdésbõl alakult ez ki? Lehet, de nem bánom, mert ismét kiderült, hogy állsz a dolgokhoz és ezt nem csak én olvasom.

Ha esetleg más is hozzávakkantana, szívesen veszem. Ha többen úgy gondolják, hogy hülyeségeket írok, megfontolom a dolgot.
Klubelnök

Kép
Válasz küldése