Nem tudom hogy kell a Driveról csak a képet megjeleníteni, úgyhogy itt az egész E9 album.Lyani írta:Sziasztok!
Most hogy vége a télnek ideje megjavítani a hűtést gondoltam.
Na, ami a téma címében van erős lódítás, inkább 150 perc lenne a helyes.
Kezdjük azzal, hogy rossz volt az 1-es fokozat a ventillátorkapcsolóban. Vagyis nem az rossz, hanem a vezérlő ellenállás. Ezt elméletileg nem lehet megforrasztani. Olyan mint egy kis rugó, és nagyon törékeny. Valahogy mégis sikerült, én sem tudom hogyan. Mind a 4 fokozat működik.
Nem tudom miért, de a hideg meleg állító csúszka bovdenjéről letört a fül. Szerencsére egyenesen tört a bovden.
Le kellett bontani a kesztyűtartót, meg az egész közepét, hogy ki lehessen fordítani a konzolt. 2 fogóval valahogy sikerült egy kis C-t hajlítani a végére, és visszaakasztani. Egyenes maradt a bovden és mozgott is.
Igen ám, de mivel rövidebb lett, a motortérben nem állította végállástól végállásig a fűtéscsapot.
Vágni kellett az ottani bovden házából úgy másfél centit. de úgy meg az egész lett rövidebb.
Gyártottam egy bovdenhosszabbítót zsákgyorsközötőből. Egy kis műanyag lap, amin van egy lyuk, amin keresztül egy csavarral összefogattam a bovden végkarikájával, a másik végére meg fúrtam egy 5-ös lyukat, és rátettem a fűtéscsap peckére. Szerencsére a bovdenház úgy van felfogatva, hogy lehet állítani. Nagyon nagyon örültem, hogy így találták ki. Így meglett a megfelelő hossz, és a helyez pozíció is. WD40 mindkét oldalról az összes bovdennek és a kis forgó tengelyeknek. Jó lett.
Aztán ami az eredeti címben is szerepel, a középső kettő rostély légterelőjének szigetelésének cseréje.
Mosogatószivacsból szeleteltem vékony kis téglalapokat, a közepüket kivágtam, és ismételten elsőre lehetetlennek tűnő módon betömködtem a kis lapocskákba.
Az összeszerelésben az a trükk, hogyha mindkét lapot egyszerre kiszedted, akkor rápacsáltál, mert a nyitó-záró mechanika egyik alkatrésze amibe a tengelyként szolgáló két kis műanyagpöcök a lapocskák végén belepattannak, kiesik.![]()
3 kézzel ezt is jó pozícióban tartva visszavarázsoltam a lapocskákat, semmi nem is tört el, és még a tömítésen is tudtam igazítani.
100%-os nem lett, de 90 igen. Elégedett vagyok vele.
Mindjárt teszek fel képeket is.
https://drive.google.com/open?id=0B_UhM ... GxENzVTS2s