paradoxx írta:Szintén totalcar cikk, és egy érdekes felvetés:
Kint felejtett táblák, kátyúzás helyett 30-as tábla (de láttam már olyan bátor önkormányzatot, aki 20-as táblát rakott ki.) Ha minden viszony normális lenne, akkor még elfogadható lenne ez a szigorítás. Bár akkor is nehezen.De egy éjszakai kislisszolás balra a jobbra-egyenesen sávból ötvenezerért, egy kinnfelejtett hatvanas tábla az országúton fix negyvenezerért, egy éjszakai pisálás a leállósávon százezerért egy kicsit nagy elugrás a mostani bírságolási szintektől.
És ez a fő pont. Mi lesz a megoldás? Megkérdezni a rendőrt árnyaltan, hogy pl. "Ön mit tenne az adott szituációban?" és magunknál tartani 30 rugót mindig.Ez az új szabályozás megfelelő ellenőrzési háttér nélkül inkább valami másra alkalmas. Alkalmas például a rendőri korrupció kiszélesítésére.
Érdemes végigolvasni a cikket (link), szerintem helyes a bőgés. Amitől én tartok, hogy a rendőri mérlegelés helyett jönnek a maximális bírságok, meg hogy 52 km/h-tól mérnek majd. Ne legyen igazam. Lehet, hogy az első bírság ára helyett vennem kellene egy detektort, meg egy blokkolót. Csak az a baj, hogy váltott lovon közlekedem
Egyet értek 99%ban a cikk írójával,s parával is!
S igen én is nagyon komolyan gondolkodom egy detektor,blokkoló vásárlásán!
S ez nem azt jelenti,hogy azért venném,mert szabálytalankodni akarok éjjel-nappal,de 50-el sem fogok menni!
Jobb napokon gyalog gyorsabb az ember!
Miért nem azt büntetik pl,hogy elakadásjelzővel megáll a marha,s akadályozza a forgalmat? S ha szóvá teszed,akkor neki áll feljebb!
S az ilyet a rendőr is csak egy vállrándítással intézi!
Az ilyennek simán elvitetném az autóját!
Vagy a sok unintelligens parasztnak,akik parkolni se tudnak vagy szarnak rá,hogy esetleg más is parkolna,esetleg uram bocsá nem szeretné rommá törni magát a csiki-csuki parkolással!
Szóval inkább a fejekben kéne rendet tenni,s egy kis közlekedés kúltúrát tanulni,s nem büntetni,büntetni,büntetni!
Misi!
Természetesen mindenkinek szíve joga,hogy mennyivel megy,s ezzel nem ítéllek el!
Távol álljon tőlem!
Egy szónak is száz a vége,hogy inkább nézzük meg kiket engedünk ki az utakra (Pl:Sofőrök,de nem kell egy show műsort nézni,hogy találkozzon ilyen vezetőkkel az ember! Elég kimenni az utakra!) Míg azon kell aggódni,hogy melyik sarkon bontják le az autónkat addig nem pl:a sebességkorlátozásnak kéne ilyen mértékű büntetéseket szabni!
20-al is rommá törhető egy autó,s 20-al is halálos kimenetelű baleset okozható,ha szerencsétlenül kerül az autó elé egy ember,állat!