Muszaj leirnom...
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Undorító az egész, ami megy!
Ennek ellenére azt mondom, hogy van normális rendõr és nem kell elitélni az összes fakabátot. Inkább a jogszabályozást és a fejeseket ítélem el. Meg ez milyen dolog, hogy meg kell lennie a napi tervnek? Azaz büntetés számnak vagy összegnek? Ugye mindenki ilyenekrõl beszél, de elhiszem hogy van valós alapja. Akkor lényegében a rendõr úgy dolgozik, mint aki szalag mellett ül a gyárban, ha kész a darabszám megyek haza, mit rdekel engem a rend biztonsága meg egyéb dolgok....??? Érdekes
Ennek ellenére azt mondom, hogy van normális rendõr és nem kell elitélni az összes fakabátot. Inkább a jogszabályozást és a fejeseket ítélem el. Meg ez milyen dolog, hogy meg kell lennie a napi tervnek? Azaz büntetés számnak vagy összegnek? Ugye mindenki ilyenekrõl beszél, de elhiszem hogy van valós alapja. Akkor lényegében a rendõr úgy dolgozik, mint aki szalag mellett ül a gyárban, ha kész a darabszám megyek haza, mit rdekel engem a rend biztonsága meg egyéb dolgok....??? Érdekes
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Mi motivál valakit arra, hogy a Hungárián, zöldhullámban a középsõ sávban nyomjon egy satut?!
Majdnem összetörtem a kocsit, sávot akartam váltani, benéztem a bal tükörbe és mire visszanéztem, állt elõttem a sor... satu, megálltam vagy fél méterrel az elõttem haladó mögött. A móka az volt a dologban, hogy a két szélsõ sáv ment tovább közel változatlan tempóban, tehát elképzelésem sincs, mi történhetett... Biztos egyszeri Béla kipróbálta az új automata Merdzsót és kuplungolni akart...
A dologban csak az az idegesítõ, hogy ha ilyen szituban valakit lekoccolok, én leszek érte a hibás...
Majdnem összetörtem a kocsit, sávot akartam váltani, benéztem a bal tükörbe és mire visszanéztem, állt elõttem a sor... satu, megálltam vagy fél méterrel az elõttem haladó mögött. A móka az volt a dologban, hogy a két szélsõ sáv ment tovább közel változatlan tempóban, tehát elképzelésem sincs, mi történhetett... Biztos egyszeri Béla kipróbálta az új automata Merdzsót és kuplungolni akart...
A dologban csak az az idegesítõ, hogy ha ilyen szituban valakit lekoccolok, én leszek érte a hibás...
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Sajnos ez most divat a városban. Konkrétan össze akarja töretni az autóját. Valószínû nepperek csinálják...
Ugyanezt csinálták velem 2 hete, csak 2 sávos úton, új audi elõttem, este 8 felé, belsõ sávban, 60-al gurulunk. Bõ követési távot hagytam, mert csillogott frankón az út...
Egyszer csak satu, persze õ megállt 3 méteren, én meg gépészkedhettem, bele is mentem volna, ha nem húzom félre a kormányt... A hátsó ajtó vonalában álltam meg. Mondjuk a korrigáláshoz elengedtem a féket, hogy ne verjem keresztbe az autót, de akkor is beleszálltam volna...
Kicsit más fékek/gumik vannak az Ódikon...
Ugyanezt csinálták velem 2 hete, csak 2 sávos úton, új audi elõttem, este 8 felé, belsõ sávban, 60-al gurulunk. Bõ követési távot hagytam, mert csillogott frankón az út...
Egyszer csak satu, persze õ megállt 3 méteren, én meg gépészkedhettem, bele is mentem volna, ha nem húzom félre a kormányt... A hátsó ajtó vonalában álltam meg. Mondjuk a korrigáláshoz elengedtem a féket, hogy ne verjem keresztbe az autót, de akkor is beleszálltam volna...
Kicsit más fékek/gumik vannak az Ódikon...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Egyszer a kollégáim -> ezzel <- a tankkal egy hasonló estnél lenullázták egy transit hátulját. Mikor megkérdezték, hogy mégis mért kellet satuzni a válasz ez volt: késõn vettem észre hogy jobbra kellet volna mennem. Mondanom sem kell a tank-nak csak a ködlámpái és a lökös bánta
Most hogy oda van a biciklim én is ezt hajtom.
Úgy érzem hogy az úton körülölel az elõzékenység. Ettöl már csak az a gusztustalanabb amikor elõzés közben rámgyorsít a rohadék.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Továbbá mikor autópályán elõzés közben elveszi a gázt... arra számítasz, hogy megelõz a marha, erre kvázi beszorít és mire ezt észreveszed, nyomhatod a féket tövig. 1-2 ilyennek már törlesztettem hasonlóan (kitolni a belsõbõl, aztán melléállni azonos tempóra), rendkívül fel voltak háborodva...PTom írta: Ettöl már csak az a gusztustalanabb amikor elõzés közben rámgyorsít a rohadék.
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Szándékosságot feltételezni és gyakoratilag bármit is megtorolni, oktatni, szerinted okos dolog? (Most már mindenki azt hiszi, hogy pikkelek rádmontoya írta:Továbbá mikor autópályán elõzés közben elveszi a gázt... arra számítasz, hogy megelõz a marha, erre kvázi beszorít és mire ezt észreveszed, nyomhatod a féket tövig. 1-2 ilyennek már törlesztettem hasonlóan (kitolni a belsõbõl, aztán melléállni azonos tempóra), rendkívül fel voltak háborodva...PTom írta: Ettöl már csak az a gusztustalanabb amikor elõzés közben rámgyorsít a rohadék.
A közlekedésben kizárólag 1 irányú a kommunikációt. Nem tudod meg soha, hogy valaki amit csinál éppen miért csinálja. Lehet, hogy Õ is tök normálisan vezet, csak éppen most úgy jött ki a lépés, hogy 3 mp alatt - amennyi idõ pontosan elég, hogy az ember 3 szor kimondja, "mi a k..va.ny..at képzelszmagadrólteszeméltállat", és nem mellesleg a 21. századi emberek türelmének az 1000szerese - nem derül ki számodra.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Nem okos dolog, de jol tud esni.bubidisc írta:Szándékosságot feltételezni és gyakoratilag bármit is megtorolni, oktatni, szerinted okos dolog? (Most már mindenki azt hiszi, hogy pikkelek rádmontoya írta:Továbbá mikor autópályán elõzés közben elveszi a gázt... arra számítasz, hogy megelõz a marha, erre kvázi beszorít és mire ezt észreveszed, nyomhatod a féket tövig. 1-2 ilyennek már törlesztettem hasonlóan (kitolni a belsõbõl, aztán melléállni azonos tempóra), rendkívül fel voltak háborodva...PTom írta: Ettöl már csak az a gusztustalanabb amikor elõzés közben rámgyorsít a rohadék.)
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Igaza van bubinak, hogy buta dolog a forgalomban okítani, megtorolni, DE annyiban egyet értek montoyával, hogy így talán rájön az illetõ, hogy mit csinált rosszul, és legközelebb odafigyel... Nagyon sok ember annyit tud a vezetésrõl, amit az oktatója elmondott neki, mert nem mozog olyan társaságban, ahol tud ilyeneket tanulni, vagy nem szól neki senki....
Vagy túl naiv vagyok?
Vagy túl naiv vagyok?
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Akkor se! Igen, naív dolog azt hinni, hogy vagy jó sül ki belõle vagy semmi. Rosszul is végzõdhet. Gondoljunk már egy kicsit bele. Nem csak a két érintett autó közlekedik általában abban a pillanatban (te meg a másik). Akkor ilyen szituáció elõ sem fordulhatna! A többiek védelmében kérem, hogy ne terjesszünk rossz taktikákat, ötleteket!PiciPeti írta:Igaza van bubinak, hogy buta dolog a forgalomban okítani, megtorolni, DE annyiban egyet értek montoyával, hogy így talán rájön az illetõ, hogy mit csinált rosszul, és legközelebb odafigyel... Nagyon sok ember annyit tud a vezetésrõl, amit az oktatója elmondott neki, mert nem mozog olyan társaságban, ahol tud ilyeneket tanulni, vagy nem szól neki senki....![]()
Vagy túl naiv vagyok?
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Értem, és részben egyet is értek veled. Csak ha máshonnan nézzük, és az a szerencsétlen, aki beszorította monty-t, összetalálkozik egy rutintalanabb vezetõvel, és eljátssza ugyanezt, abból nagyobb eséllyel lehet baleset, mintha egy rutinosabb vezetõ (esetünkben montoya) megmutatja az illetõnek, hogy mit csinált, és az észreveszi, hogy milyen helyzetbe kerülhet a másik közlekedõ fél. Lehet addig azt hitte, amit csinál, az ártalmatlan dolog....
Én sem értek egyet az önkéntes rendõrökkel, meg a büntetõ satuzással, stb... Ne érts félre. Nem is bíztatok senkit erre...
Persze, ha direkt, szemétségbõl csinálta, az más tészta....
Én sem értek egyet az önkéntes rendõrökkel, meg a büntetõ satuzással, stb... Ne érts félre. Nem is bíztatok senkit erre...
Persze, ha direkt, szemétségbõl csinálta, az más tészta....
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Értem amit írsz de az emberek se közlekedni nem tudnak, se kommunikálni. Ezt 5 méterrõl láttam. 2 ember, egy nõ és egy férfi. Mindkettõjük autója állt. A férfi autója útban volt, a nõ ment volna tovább. Bármelyikük oda mehetett volna a másikhoz de egyikük se tette. A férfi nézett kérdõn, közben kérdezte a többi embert, hogy a nõ miért nem tolat vissza és megy másik úton? ( Ez egy kiállításon volt, éppen pakoltak és mentek volna az árusok haza.) A nõ meg türelmesen várt de közben mormogott magában, hogy a férfi mindjárt bepöccen és elkezd majd mutogatni, és hogy ha õ mint nõi vezetõ állná el az utat bezzeg akko õ mit kapna. Egyikük sem volt agresszív és nem is akart a másikkal kitolni, de mindketten rosszindulatot feltételeztek a másikról. Ha 2 szót váltottak volna mindketten megnyugodtak volna, és nem lett volna feszültség. Én ott álltam és hallottam mindkettõt! Nagyon tanulságos volt, mert tipikusan viselkedtek. Sajnos a közlekedés nem ismeri azokat a finomságokat, ami alapján kiderülne a másikról, hogy éppen nem egy rosszindulatú ember.
Visszatérve az autópályás ügyhöz. Gondolj csak bele haladtok 120 - 130-al, 1-2 perces történet az egész de ez alatt kilómétereket tesztek meg. Ha meg is mutatja, (mások veszélyeztetésével) Monty azt, hogy mit is csinált a mókus, mennyi az esélye annak, hogy fel is fogja? Ha szóban mondaná el neki az egyik pihenõnél, akkor is kb. 4-5 percet venne igénybe elmagyarázni. 100% hogy azt se tudná az illetõ elõször, hogy mirõl beszélsz, vagy letagadná. Az egyetlen dolog amit a közlekedés során tehetsz, hogy elkerülöd a bajt és mész tovább. Másokat nem tudsz ilyen szituációban megmenteni, és nem is ez a dolgod. Mindenki kerülje el a balféket és menjen tovább!
Visszatérve az autópályás ügyhöz. Gondolj csak bele haladtok 120 - 130-al, 1-2 perces történet az egész de ez alatt kilómétereket tesztek meg. Ha meg is mutatja, (mások veszélyeztetésével) Monty azt, hogy mit is csinált a mókus, mennyi az esélye annak, hogy fel is fogja? Ha szóban mondaná el neki az egyik pihenõnél, akkor is kb. 4-5 percet venne igénybe elmagyarázni. 100% hogy azt se tudná az illetõ elõször, hogy mirõl beszélsz, vagy letagadná. Az egyetlen dolog amit a közlekedés során tehetsz, hogy elkerülöd a bajt és mész tovább. Másokat nem tudsz ilyen szituációban megmenteni, és nem is ez a dolgod. Mindenki kerülje el a balféket és menjen tovább!
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó