syab19 írta:Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, van-e valakinek tapasztalata E10 HB első ajtóban lévő hangszórók adataival kapcsolatosan?
Mekkorát kellene bele vennem és milyen teljesítmény és ellenállás. Analfabéta vagyok e téren.
Sajnos a jobb oldali elszállt valószínűleg, vagy a kábelezés.
Ha a hangfal működik, de a kábelezés nem jó akkor milyen kábelt kellene vennem és a vezeték bemegy a műszerfal mögé?
Köszönöm a segítségetek előre is! :respect:
Szia!
E10 szedánról tudok csak mondani ezt azt, szerintem ugyanaz a hangszóró van benne mint az enyémben volt és az is lehet, hogy ugyanolyan állapotúak (szakadt, rossz). Sok eltérés tuti nincs a két kivitel között, szóval az enyémet alapul veheted. A képen látható ok miatt vettem komplett új szettet és próbáltam a minőségi bekötésre is adni

A vezetékekről annyit, hogy a gyári vezeték végig 1,5 mm átmérőjű (szigetelésen mért) amit én dobtam bele az duplája. Sima hangszóró vezeték, elektronikai boltban kapható.

A képen láthatod az új hangszóróim adatait és a régiét is. Alaposan utánajártam a dolgoknak és működik is, úgyhogy hasonló kaliberűt vehetsz. A gyári az 165mm-es 45 mm beépítési mélységű míg a Pioneer TS A172 CI szintén 165mm-es és 55mm beépítési mélységű. Éppen van egy kis hely mögötte az ablaknak (konzerves dobozokkal teszteltem le, hogy milyen fér be, 65 mm-eshez már külön beépítő keret szükséges szerintem).

Az alábbi linken megnézheted a komplett beépítésről a képeket, hangszórók, hangváltók, csipogók elrendezése stb. Bár most épp kicsit szépítgetek rajta, ugyanis a vastag vezeték nagyon merev és kicsit meggörbítette a hangszórókon a csatlakozókat, ezért módosítgatok rajta, hogy ilyen többé ne forduljon elő
https://photos.google.com/album/AF1QipM ... baSV1fX0bF