Corolla elektronika probléma?

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
vkeczer
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: vkeczer »

Sziasztok!

van egy 91'1.6liftback corollám. 4A-FE. az vele a probléma, hogy alacsony fordulaton rángat az autó. lehet ez a motortartó bak miatt?? már lambdaszonda is lett cserélve, gyújtáselosztó fedél, rotor. a gyújtókábeleket emlegették, de az is ki lett méretve ahogy az autó is, de a toyotánál se tudták megmondani mi a baja.
a másik probléma pedig a hõmérséklet visszajelzõ max az alsó negyedéig kúszik fel.
hasonló tünetek valakinél?
elõre is kösz.

üdv: Vili
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Rángatásra:

Nézd végig a szívótorok körbyékén a vákuumcsöveket. Si-ben volt ilyen tünet, párszázas tételbõl megvolt a cseredarab.

Vízhõmérõre:

Erõs a gyanúm, hogy a termosztátod megpusztult. Kétezerpárszázért kapsz újat, de vigyázz a cseréjekor, mert egyrészt tömítõpasztázós a fedele, másrészt a csavarok szeretnek kicsit berohadni az alumínium hengerfejbe, és ha megszakad a menet, az nagy ciki. Óvatosan járasd oda vissza a csavarokat, ha már megindult. Egy kis WD-40 sem fog ártani. Összerakáskor meg vmi nagyobb hõtûrésû zsírral vékonyan kend meg a csavarokat.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Alapjárati rángatás:
ettõl függetlenül lehet szerintem a gyertyakábel. A szelepfedélbe becsúszó 6-7 centi hosszú bakelites szárak, amik közvetlenül a gyertyára mennek, el szoktak öregedni és oldalra a hengerfejhez áthúz a szikra. Mindegyiket részletesen, akár nagyítóval át kell nézni, mert nagyon nehezen észrevehetõ, sokszor egy gombostû fejénél is kisebb a rossz felület. Kicsit szenesebb ott a felület, de ugyanúgy fekete, így nehéz kiszúrni. Amíg nem tudsz másikat venni segíthet, ha kikaparod jó alaposan kis tûvel a beteg részt, utána valamilyen pasztával bekened, akkor nagy valószínûséggel javít ideig óráig. Mindezt az ellenállás méréssel nem tudod megnézni, ezért gondolok erre.

Vízhõfok:
Ahogy Dbandesz mondja, termosztát. Típushiba. Gondolom autópályán országúton télen vissza is hült sokszor.
A lényeg, hogy csak gyárit!!! Sokszor volt (még nálam is), hogy 3 hónap után az utángyártott ismét kipurcant...
Ha jól tudom a te autódnál még gumi gyûrûs, így nem kell pasztázni. Hipp-hopp megvan a csere.
Ha ez nem jön be, akkor majd írjuk a többit.

Írj a fejleményekrõl!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
vkeczer
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: vkeczer »

elõször is köszi az infókat. a kábelszárakat átnéztem,de semmit nem találtam. a termosztáttal nem tudtam még foglalkozni. viszont ami jó hír,hogy hosszú idõ után mintha megszûnt volna a rángatás. lehet, hogy a toyotánál történt injektortisztítás (napokig semmi változás nem volt észlelhetõ), vagy szerintetek lehet benzin és benzin között különbség? eddig mindig omv-n tankoltam carrera 95-t, most agip-on 98-t. üdv
BANDI0430
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: BANDI0430 »

Sziasztok
Elõször is köszönöm a tippet
Ez már nekem is eszembe jutott hogy a termosztát lehet a gond
most én csináltam egy olyat hogy egy két kábelt áthelyeztem a mûszerbe menõ csatlakozóba és most megszûntek az ojan dolgok mint pl hogy halványan világítanak a ledek meg akkor is megy a fûtés ha leállítom az autót

Átdugdoztam én ugyan persze úgy hogy kiméregettem nem csak úgy öregibõl

a két óra teljesen más nyomtatott áramkörû és ahogy összehasonlítottam a kettõt végigkövettem az áramkört valamelyik kábel nem oda ment ahova kellett neki most a hõfokmérõm olyat csinál hogy üzem közbe felmegy kb a feléig ott marad eggy darabig és gondol eggyet és felmegy teljesen és vanamikor visszajön a feléig ezt ti si leírtátok az elõzõekben de ez nekem még mindíg jobb min amikor ráadom a gyújtást és felugrik teljesen és onnan nem tágít gondolom rossz kábel volt beledugva és folyamatos áramot kapott valahonnan

akkor ezt én most úgy ki tudnám e vajon próbálni úgy hogy
rákötöm egy másik autónak a jeladójára ami már üzemmeleg persze a sajátomat addig kiiktatom
áthúzok két kábelt egy másik motortérbe és rákötök akkor megtudnám e hogy az én jeladóm size
mi a véleményetek?

egyszer már próbáltam ezt a dolgot csak akkor még szarul volt bekötve az órám nem mintha most nem lenne mert van még egy két tisztázatlan dolog ami nem világos elöttem de most csinálok ilyet elõször

elvittem egy villamossági szerelõhöz mert már kiborultam
és azt mondta a villlanyos hogy ez nagy átalakítással járna meg nem lehet bekötni gondoltam magamba finoman hogy akkor fordulj fel be lehet azt kötni nagy átalakítás nélkül is

férreértés ne legyen nekem nincs bajom a szerelõkkel de eddig akármit vittem hozzájuk mind szar munkát végzett

nem mintha olyan sûrün járnék szerelõhöz mert mindent meg tudok csinálni ha találok olyan embert aki elmondja hogyan kell valamihez hozzáállni mert senki se hüje csak akarni kell na nem fárasztalak titeket csak véleményeket szeretnék és ötleteket és ha megvan a megoldás akkor senki se állíthat meg majd a corolla találkozókon ott leszek legalább is ha lessz idõm meg pénzem elmenni de ott leszek

ja egy pillanat annyit még az oké hogy én átmahináltam a kábeleket de a benzinszintmérõnek a ledje nem világít amikor kevés a kerozin
próbáltam megkeresni a kábelt de nem találtam hiába rángattam az úszót mint beteg a paplant:) nem adott jelet eggyik vezetékre se azt még orvosolnom kell valagogy vagy valahogyan másképp kap áramot ez még nem világos elöttem erre is fogadok infót,véleményeket am mér az óra csak a led nem világít

hát ennyi elõre is köszönöm a segítségeteket Üdv Andris
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

vkeczer írta:elõször is köszi az infókat. a kábelszárakat átnéztem,de semmit nem találtam. a termosztáttal nem tudtam még foglalkozni. viszont ami jó hír,hogy hosszú idõ után mintha megszûnt volna a rángatás. lehet, hogy a toyotánál történt injektortisztítás (napokig semmi változás nem volt észlelhetõ), vagy szerintetek lehet benzin és benzin között különbség? eddig mindig omv-n tankoltam carrera 95-t, most agip-on 98-t. üdv
Szia !

Simán lehet üzemanyag miatt.

Nekem ugyanilyen motoros Carina van. Egyébként a motortartókat nézd át. Attól is rángathat..bár akkor csak kisebb fordulaton, alacsony fokozatokban. 1-2-ben.
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Csocsó »

Légyszi segítsetek!

A kocsim nem nagyon akar indulni. Indítózik, benzin jut az injektorokhoz, de nagy valószínûséggel szikrát nem kap (kábelt kivéve, kasztnitól 1-2 mm-re tartva nem húz ívet).
A gyújtástrafó kábelét is lehúztam a gyújtáselosztóról, azzal is próbáltam a szikráztatást, de semmi. Viszont a trafó 2 csavarjára - ahová a kábelei futnak - rámérve van rendes feszültség.

Elhoztam Walakitõl egy másik trafót, hátha rossz az enyém, de az övével is csinálja, ami elvileg jó.

Továbbá érdekesség, hogy 1x elindult az autó, elsõ összerakásra, de leállítás óta csak másnap indult be, akkor is 3 mp után lefulladt. Próbálkoztam a fõtengely és a gyújtás 0-ra rakásával számtalanszor, de nem segített az ügyön. :?

Az ötletekért elõre is hálás köszönet!
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Attila »

Nekem is ez volt hiányzott egy test a gyújtásdobozról.
Hibakód kiolvasása után derült ki!
AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE)
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hová kéne a test pontosan?
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

nekem ugye picit más a motor de az összes kütyüt testeld le fõleg azokat amiket még nem rögzítettél sehova.
Olvas hiba kódot!
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Ami a toronymerevítõdre van felfogatva és a gyújtótrafóval össze van rakva. Cigisdoboz méretû alu doboz lamellázva. Ha jól emlékszem.
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Ha eljössz értem, lehet ránézek, bár nem garantálok semmit.
Klubelnök

Kép
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

MFerinek nemrég generáloztam a motorját. Szépen indul-megy-nem eszi
az olajat-jó a hangja.....de az alapjárat nem 100-as. Kicsit ingadozik.

Néztem a gyújtásást, rendben van, végre kapott gyári új levegõcsövet is
(légszûrõház-szívócsonk közé...max respect Ferinek, hogy nem sajnálja rá
a pénzt), elvileg minden rendben, de mégsem tuti.

két dolog még hibádzik. Egyik a kifújó kipufogórendszer (már a motor
alatti résznél is kifúj....sérült a csõ), másik, hogy lyukas a hûtõ.....bár ez
nem lenne szabad hogy befolyásolja, csak azért gondoltam még erre, mert
a hûtõ tetején van egy repedés, ahol le tud levegõsödni.....esetleg emiatt
tud valamelyik jeladó fals értéket adni (bár ezt nem hinném).

Lambda érték is jó, elvileg a szonda jó kell hogy legyen.

Ötlet ?
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Kezdek kicsit megbolondulni :?

Most olyat produkál az autó, hogy ha sokáig áll, akkor elsõ indításnál van szikra, aztán leállítom, és másodjára már nincs. Ekkor már a mûszerfalon gyújtásra a check engine sem világít, VISZONT ha leveszem a gyújtást, halványan elkezd világítani. Újabb gyújtásra megint kialszik, és szikra nincs.

Mi van ezzel a kocsival?
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

valami leszívta az akkut
Válasz küldése