E8 alkatrészek (1983-1987)
- B Jani
- Visszajáró

AE-82 alk
Sziasztok!
Keresek AE-82 Liftback-hez bal első ülést.Mindenképp jó minőségű kellene.
Az enyém már olyan görbe,hogy lassan gerincferdülésem lesz.
Hátsó futóműhöz rugó kellene még,de valami erős vagy új.Vagy tipp,ötlet,hogy hol gyártanak rugót.Sajna már nagyon ül a hátulja.
Előre is köszi.
Keresek AE-82 Liftback-hez bal első ülést.Mindenképp jó minőségű kellene.
Az enyém már olyan görbe,hogy lassan gerincferdülésem lesz.
Hátsó futóműhöz rugó kellene még,de valami erős vagy új.Vagy tipp,ötlet,hogy hol gyártanak rugót.Sajna már nagyon ül a hátulja.
Előre is köszi.
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Szia!
Ülés ügyben nem tudok segíteni, de nekem is rugó problémáim vannak. Nekem is ül a segge és az elejét viszont ültetném egy 3-4 cm-t. Most szereztem alufelniket és tavaszra megcsináltatom hozzá a futóművet is. Hallottam egy olyan megoldást, hogy a rugót összehúzzák majd felhevítik és így keményebb lesz és tetszés szerint alacsonyabb. Vagy pedig le lehet végni belőle...
Én majd tavasszal fogok komolyabban körülnézni.
Többiek!!! Mi a véleményetek a rúgók sufnis megoldásáról????
(egyik ismerősöm ajánlotta ezt, ő a jászberényi úton található gumisnál csináltatta, suzuki mellett van)
Szerintem nem lesz annyi pénzem tavaszra, hogy vegyek egy sport szettet...
Amúgy új rugó ügyben neten talán a unix... vagy bontók.
Ülés ügyben nem tudok segíteni, de nekem is rugó problémáim vannak. Nekem is ül a segge és az elejét viszont ültetném egy 3-4 cm-t. Most szereztem alufelniket és tavaszra megcsináltatom hozzá a futóművet is. Hallottam egy olyan megoldást, hogy a rugót összehúzzák majd felhevítik és így keményebb lesz és tetszés szerint alacsonyabb. Vagy pedig le lehet végni belőle...
(egyik ismerősöm ajánlotta ezt, ő a jászberényi úton található gumisnál csináltatta, suzuki mellett van)
Szerintem nem lesz annyi pénzem tavaszra, hogy vegyek egy sport szettet...
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
-
Pacsker
Hallottam már rugó edzésről
Izzítják hűtik izzítják hűtik...
Ezt ugye szakszerűen illik, kemencébe melegíteni adott hőmérsékletig, aztán megint pontos ideig vízbe hűteni és így tovább. Ezzel sokat keményedik a rugó. Persze nem lesz olyan tartós mint amikor a gyárból jött ki, de pár évet segít!
Sajnos láttam már kókler munkát és ettől mentsen az Isten. Előttem fogta a srác a lángvágót, azzal izzította narancssárgáig sacc per kábéra, szépen ment körbe a rugó spiráljain. Persze amikor a közepénél tartott már a rugó eleje csomót hült....
Aztán be a lavor vízbe aztán kész is
nem szarozott.
Lehet elsőre keményebbnek tűnik. Még ad is az illető jatott, 3 hét múlva újra fellágyul aztán 2 hónap múlva eltörik, mivel megváltozott a rugó kémiai kötése
Most mit cifrázzam? Tipikus magyar autószerelő. Gyorsan sokat szakítani, aztán ha meghal az már nem az én felelősségem. Ha meg nem ha l meg legalább visszajön és újra van munka. Persze tisztelet a kivételnek!!!!!!!!
Úgyh erre figyeljetek nagyon. Ha viszitek edzetni kérdezzétek van izzító kemence? Ha mondja elszántan, h nem de az hülyeség, meg rosszul tudod, be se adjátok
Erről még hogy össze húzza és úgy edzi, majd rövidebb lesz. Hm még nem hallottam. Még infót
Kell az olcsó megoldás a klubba 
Izzítják hűtik izzítják hűtik...
Ezt ugye szakszerűen illik, kemencébe melegíteni adott hőmérsékletig, aztán megint pontos ideig vízbe hűteni és így tovább. Ezzel sokat keményedik a rugó. Persze nem lesz olyan tartós mint amikor a gyárból jött ki, de pár évet segít!
Sajnos láttam már kókler munkát és ettől mentsen az Isten. Előttem fogta a srác a lángvágót, azzal izzította narancssárgáig sacc per kábéra, szépen ment körbe a rugó spiráljain. Persze amikor a közepénél tartott már a rugó eleje csomót hült....
Lehet elsőre keményebbnek tűnik. Még ad is az illető jatott, 3 hét múlva újra fellágyul aztán 2 hónap múlva eltörik, mivel megváltozott a rugó kémiai kötése
Most mit cifrázzam? Tipikus magyar autószerelő. Gyorsan sokat szakítani, aztán ha meghal az már nem az én felelősségem. Ha meg nem ha l meg legalább visszajön és újra van munka. Persze tisztelet a kivételnek!!!!!!!!
Úgyh erre figyeljetek nagyon. Ha viszitek edzetni kérdezzétek van izzító kemence? Ha mondja elszántan, h nem de az hülyeség, meg rosszul tudod, be se adjátok
Erről még hogy össze húzza és úgy edzi, majd rövidebb lesz. Hm még nem hallottam. Még infót
- B Jani
- Visszajáró

Hello!Bohi írta:Szia!
Szerintem nem lesz annyi pénzem tavaszra, hogy vegyek egy sport szettet...![]()
Bontóba kapok hasonló "szart",ugyhogy marad az új.
Szerintem ne "kisérletezz" a futóművel inkább gyüjtsd össze a lóvét és vedd meg a spéci rugókat.És ha lehet a lengéscsillapitót is.
Más megoldás "sufni tuning".
Tapasztalatból mondom
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Persze, a legjobb a spéci új szett. De valahogy szeintem nem fogok tudni kiadni 100-150ezret futóműre, kb annyit ér a verda.
Kárászyn gondolkodom, a lengéscsillapítókat felújítattom meg bekeményítetem, a rugókra meg majd kell vmi olcsó jó megoldás. Bár láttam már 40ért komplett rugó szettet, azt hiszem Koni. Ez a jövő zenéje. De engem is nagyon idegesít, hogy ül a segge, mint egy melós autó.
( unixon 12ropi egy rugó)
Ha valaki tud vmi jó megoldást azt én is nagyon megköszönném!
Kárászyn gondolkodom, a lengéscsillapítókat felújítattom meg bekeményítetem, a rugókra meg majd kell vmi olcsó jó megoldás. Bár láttam már 40ért komplett rugó szettet, azt hiszem Koni. Ez a jövő zenéje. De engem is nagyon idegesít, hogy ül a segge, mint egy melós autó.
( unixon 12ropi egy rugó)
Ha valaki tud vmi jó megoldást azt én is nagyon megköszönném!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Most úgyis hagyott bratyód egy kis pénzt. Jövőhéten elmegyünk Japkerbe, meg a Késmárkba. Írd össze mi kell. 17-ei hét gumi rendelés mostmár véglegesen, intézzük a felniket is a gátlóidat is lehet meg kéne vizsgálni, hogy tudunk-e kezdeni vele vmit. Vagy hogy abból 4-új-e. Meg elmehetünk a rugóshoz is stb stb stb. Kezdjük el összerakni a kicsikéd.
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Azért köszönöm szépen Biagio!Biagio írta:Bohi nem felejtettem el a hátsó rugókat!
Fater sajnos nem nagyon tud olcsóbbat, mint amennyiért a Bárdiban néztétek!![]()
Sajnálom!
Okok!!! Köszi Matyi, majd beszélünk, hogy mikor érsz rá. Hogy tudnánk megnézni a gátlókat, hogy lehet e sufni tuning by Pacsker???? Nálad vagy Pampinál...?Pacsker írta:Most úgyis hagyott bratyód egy kis pénzt. Jövőhéten elmegyünk Japkerbe, meg a Késmárkba. Írd össze mi kell. 17-ei hét gumi rendelés mostmár véglegesen, intézzük a felniket is a gátlóidat is lehet meg kéne vizsgálni, hogy tudunk-e kezdeni vele vmit. Vagy hogy abból 4-új-e. Meg elmehetünk a rugóshoz is stb stb stb. Kezdjük el összerakni a kicsikéd.
Ok összeírok mindent. A héten kapok lóvét és irány, költsük a vasra!!!
Hát kezdjük is el összerakni a kicsikét!!!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

De fasza az első lököse! Tényleg igazad van Matyi, hogy ez gyári, mint a miskolci piroson. Ha végzek a futóművel meg a műszakija meg lesz, akkor jön a lökös!
Na ezt mondom: http://www.hasznaltauto.hu/1916211_toyota_corolla_1986
Na ezt mondom: http://www.hasznaltauto.hu/1916211_toyota_corolla_1986
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Kemény lett az biztos, nagyon fa..a, jól tartja az utat. Csak az a baj, hogy nagyon kiemelte a seggét! Majd levágok belőle...Lyani írta:Na milyen lett a keményített futómű?
Matyi nagyon rendes volt, kicseréltük a két hátsó rugót esőben egy lakótelep parkolójában...
Hát lesz még vele meló...
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II