Alapjárat ingadozás

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
janospolgar969
Újonc
Újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: janospolgar969 »

Dáwidka írta:Üdv

Nekem is olyan gondom lenne, hogy az alapjárat hideg motornál, fél perc járatás után ha visszatolom a szivatót, akko szépen ketyeg 800-on. De ha melegszik a motor egyre nehezebben esik vissza 1500-ról, és akkor is 1000-1100 környékére, de ma már 1400-1500-nál sem akart nagyon lejjebb menni. 1.6-os két karbis. Nemtom mi lehet a baja, sőt néha olyat is csinál, hogy felmegy 1100-ra leeseik hirtelen 800-ra, majd megint felugrik 1100-re és igy tovább....Mi lehet a baja? olvasgattam az előzőeket, de nemnagyon jöttem rá h az enyémnek mi baja lehet

Szia!

én a hőérzékelőkre vagy a karbi kopására gondolok, mert egy gázfröccsel majdnem mindíg megoldódik. Az ritkán fordul elő hogy nagyon magason-vagy alacsony fordulaton marad kitartóan. Akkor idegesít ha túl alacsony mert akkor féltem a motort ne károsodjon. Szerencsére a fordulatszámmérőn látom mikor kevés és akkor nyomom egy kicsit a gázt amíg állni kell a forgalom miatt.
Nekem bejátszott még az is hogy a gyújtókábelen több helyen átégés volt(zárlat föleg párás esős időben egyenetlen lett a motor esetlegesen). 1 hónapja lecseréltem a kábelköteget és az alapjárat is azóta talán csak párszor nem stimmelt, bár még hideg nemsikeredett igazán július magassásában. majd ősszel meglátom. mindenesetre a karbihoz nem akarok nyulni mert bonyolult és szuper a fogyasztásom. 6,5 liter 130-140 es tempóval. közepes terheléssel. városban persze 9. azért majd szánok rá időt és megnézem amit irtatok a vákum szabályozóról, nincs-e nekem is átszakadva.
üdv jános

:wink: :wink: :wink:
Dáwidka
Újonc
Újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Dáwidka »

Üdv, ez a hiba továbbra is fennáll, de bővült is egy kicsit:D Nemis bővült inkább megváltozott. Szóval nagyon nehezen indul melegen, és abszolut ninsc alapjárat(pár napja csinálja) mikor megy akkor minden rendben, és hidegen is pöccröff, de melegen csak folyamatosan padlóig nyomott gázzal indul, és hát nemtartja az alapjáratot. Milehet a gond?
'81 Corolla Liftback 2-T 1.6
Válasz küldése