Szia!
Kicsit bővebben írd le mit szeretnél!
- Fogyasztás maximum mennyi legyen?
- Teljesítmény? Hány lóerő és hány nm?
- Alsó fordulatról húzzon inkább? Vagy felül, ha pörgeted?
- Kelljen rá költeni? Vagy keressünk olyat, amibe SZINTE csak bele kell ülni átiratni és autózni vele?
- Netán vegyünk egyet kb 4 kilóért és költsünk rá még 2-3-at, hogy tuti legyen? (ez sem buta megoldás)
.
.
.
Írj még pár paramétert!
E9 ből létezett klímás. Sőt E8ból és ha jól tudom E7-ből is. De ezek olyanok mint a fehér hollók! Mo-on 2 év alatt 1 bukkan fel, mivel ezek mind távolról importált autók. Sajnos az Európai piacra (Svájc és Skandináv félsziget kivételével) nem nagyon szállítottak klímás Corollákat abban az időben. Főként Amérika.
Ha szereted az extrákat! Tudom ajánlani az E9 hatchback Gti-t (88-92). Szerintem megnyerő kis méregzsák forma, elektromos ablak, elekromos tükrök, elektromos tető ha van, centrálzár, szervókormány, + olajnyomsásos és töltésjelzős gyönyörű műszerfal, bőr kormány, bőr váltógomb, állítható kormány, állítható oldaltámaszú, gerinctámaszú és ülésmagasságú vezető ülés, egyébként az ülések és az ajtókárpitok szép sötét színű plüss anyagúak és nagyon kényelmesek, ezen kívül mechanikailag 4 tárcsafék, első hátsó kanyarstabilizátor, erősített futómű, toronymerevítő elől, na és az ugye elengedhetetlen 1.6-os 4AGE motorkódú Gti motor: 115-136 lovas verzióban készült gyári 8ezer körüli szabályzással. Ha kell versenygép, ha kell városi 1.6os. HA nem kergeti éjjel nappal az ember, 8 körüli fogyasztással bőven megelégszik városban. Persze lehet kevesebb és több is ez az adat!
Ebből az autóból inkábbb a c verzió a kivitelezhető, mivel nagyon ritka és ha talál az ember egyet, nagy valószínűséggel kell rá költeni!
(Ha gondolod szívesen segítek mind a vásárlásban, mind az építési/karbantartási project levezetésében. Sok sok sok ilyet csináltam már, akár klubon belül is

Példaként nézd meg pl Törteli Tibi autóját. Az pl klíma nélkül az összes felsorolt extrás nagyon jó állapotú autó!
Sajnos az E10-es szériától(92-95?) a Corollák kicsit visszafejlődtek extrákban és konfortban egyaránt. Hátulra már kevésbé raktak elektromos ablakot, nem létezett itt eu-ban gti, kevés extrás ülés, műszerfal stb... Gondolom ez a piaci akármicsodák miatt volt, amit észrevehettünk az összes többi márkánál is.
Ettől függetlenül E10ből is ki lehet fogni pár jó extrásat. Amit írtam, nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs. Sajnos inkább 1.3-as motorokkal adják őket(bár meglepően mennek!!!), de előnyük, hogy van bennük már klíma (majdnem mindbe) elektromos ablakot is találhatsz, központi zár, el. tükör, fordszámmérős óra, és mondjuk ülésmagasság állítás. Kicsit nagyobb a beltér, tágasabb.
Jó választás lehet ez is. Még a formája is jó!
Kérdezd Dbandeszt! Neki 3 ajtósa van, igaz diesel, de nagyon vágja a típust!
Utána jött ki a békalámpás E11-es széria! Azt hiszem ebből a típusból még beleférhet pár darab a 6 számjegyű keretbe, de inkább a felső harmadába.
Extrái nagyjából ugyanazok, mint az e10-nek, kivéve, hogy itt már létezett egy G6 jelölésű "sportos" felszereltségű változat, ami színezett óra számlapot, más kárpitokat, bőr váltógombot, szoknyát és kormányt jelentett ha jól tudom!
3 ajtósba igencsak megnyerő

A kis wrc Coryra emlékeztet. Főként 1.3-asok ezek is, vagy már az összevont lámpás 1.4VVti, de ki lehet fogni pár 1.6ost is.
Miselt kérdezd bátran! Nagyon szereti autóját és benne van a fejében az E11 minden apró részlete
Összegzésül mindhárom típus nagyon megbízható! Méltóak a nevükhöz! Kényelmes jó fogyasztású , akár jól felszerelt olyan autó, amiből fájdalom kiszálni. Hamar a lelkéhez nő az embernek! Lehet majd később babusgatni ápolgatni őket!
E9-E10-re nagy valószínűséggel költeni kéne, bár vannak csodák. Ez lehet pár 10 ezer, de akár több is. Tehát vagy ilyet venni, vagy egy nagyon szalon állapotú E11-et. Ezért fontos a keret! Mennyit szánsz rá (ne felejtsd az átiratást!, abból nem tudok elkudni

)
Úgyhogy mond mennyit szánsz rá maximum, melyik típust választottad, és milyen extrákat szeretnél bele. Majd segítünk neked keresgélni hirdetéseket, amik szerintünk jó ajánlatok lennének!
Még annyit, hogy motorválasztékba, ha szeretnéd, hogy nagyon keveset egyen (6l), akkor válaszd a dieselt! Sajnos a diesel Coryk kevésbé felszereeltek voltak, emellett az 1.3 as és az 1.6os sem rossz választás. Egyik se eszik nagyon 8 fölött. Szerintem kompromisszum mind3. Izlés kérdése!