Vásárlási segítség

A klub által kiemelt autó hirdetések vagy keresendő járművek, vásárlási segítségek. Internetről, saját forrásból...
Ede
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Ede »

Az elsőt nem tudja megnyitni (bizti lejárt a hirdetés), a második eladójával meg beszéltem.
Aukción vették, nincsen teljes jobb zár (sztem zárhúzás esete forog fenn) nincs rádió, magnó, és ki van tépve a hangszóró a jobb ajtóból.
Külsőre nekem is bejött, csak az a para, hogy így sokat kéne még ráköltsek (jobb+ kp. zár, riasztó, vmi zene, plusz ugye ami egy használt autó vásárlásával jár, szal ez így kezd már sok lenni).
Ezért tettem ezt a járgányt talonba. De még meglátom. Nem lenne az a zöld sedan szimpibb? Vagy a tapasztalatok mást mondanak? (én ezt nem tom, ezért kérdezlek titeket)

A második tényleg törött? :? Nem is vettem észre az elemeken! Biztos? És ez nagy baj lenne, ha a moci nem seérült akkor kóser nem?

PS.: Ja, a szempontjaim. 500 ropiból kijöjjön, ne legyen leharcolt, ne annyira rohadjon (legalábbis ne láthatóan :) ), és hogy Corolla legyen. :D Benzin dízel jöhetne. De a árlimitem sajna nem tud változni. :(

Van a hasznaltauto.hu-n egy 2000-s dízel '95-ös Toyo 480 000-ért, de az meg sztem lopott, mert azt is megnézte fatherommal eggyütt. Plusz a lökők még cserélve is tiszta ütés , karc volt. Abból a bal zár hiányzott.
B26
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: B26 »

Ede írta:Az elsőt nem tudja megnyitni (bizti lejárt a hirdetés), a második eladójával meg beszéltem.
Aukción vették, nincsen teljes jobb zár (sztem zárhúzás esete forog fenn) nincs rádió, magnó, és ki van tépve a hangszóró a jobb ajtóból.
Külsőre nekem is bejött, csak az a para, hogy így sokat kéne még ráköltsek (jobb+ kp. zár, riasztó, vmi zene, plusz ugye ami egy használt autó vásárlásával jár, szal ez így kezd már sok lenni).
Ezért tettem ezt a járgányt talonba. De még meglátom. Nem lenne az a zöld sedan szimpibb? Vagy a tapasztalatok mást mondanak? (én ezt nem tom, ezért kérdezlek titeket)

A második tényleg törött? :? Nem is vettem észre az elemeken! Biztos? És ez nagy baj lenne, ha a moci nem seérült akkor kóser nem?

PS.: Ja, a szempontjaim. 500 ropiból kijöjjön, ne legyen leharcolt, ne annyira rohadjon (legalábbis ne láthatóan :) ), és hogy Corolla legyen. :D Benzin dízel jöhetne. De a árlimitem sajna nem tud változni. :(

Van a hasznaltauto.hu-n egy 2000-s dízel '95-ös Toyo 480 000-ért, de az meg sztem lopott, mert azt is megnézte fatherommal eggyütt. Plusz a lökők még cserélve is tiszta ütés , karc volt. Abból a bal zár hiányzott.
Szerintem mi van akkor,ha mondjuk megveszed a békalámpásat,s a többit részletre? 500+részlet.

Szerintem is törött a másik,s eladásnál sokat veszíthet az értékéből így!

Nekem is a km tünt fel a 13 évesben!
Balázs

C-POWER!!!!!
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: konásandrás »

nekem az a 3 ajtós szürke nagyon bejön. de mondjuk jó lenne élőben szemügyre venni.

a zárszett 60 ezer volt (hátsó ajtó, oldalsók meg az indító)
központizárat megcsináltuk magunk - 4 ezer ft volt a szett, külön tudsz venni egy ajtóhoz is motort 1000-1500 ft ért...
E11 facelift
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1997
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: decaon16 »

Ede írta:PS.: Ja, a szempontjaim. 500 ropiból kijöjjön, ne legyen leharcolt, ne annyira rohadjon (legalábbis ne láthatóan :) ), és hogy Corolla legyen. :D Benzin dízel jöhetne. De a árlimitem sajna nem tud változni. :(
Akkor a félreértések elkerülése végett:
- nem számít a kor
- nem számít a kasztni (3-5 ajtós, sedan, kombi)
- nem számít a köbcenti
- nem számítanak az extrák

:?:

Ez ha jól látom, magánkézben van:
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1024

Ez esetleg a szürke helyett?...

Szerintem ez se rossz, és itt a kocsit is beszámítják, tehát spórolhatsz egy kicsit!

Ez sajna kicsit drága, de nagyon szépen néz ki!
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

Kép
"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
C0l0S
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Re: AE92 LiftBack Corollát keresünk

Hozzászólás Szerző: C0l0S »

AndrewGL írta:Heila!

Barátom részére keresek AE92-es Liftback (tehát 5 ajtós) Corollát, ha valakinek van eladó, írjon bátran.
Megköszönném, ha az egyéb haszáltautós oldalakon található konkrét kocsikról is írnátok.
Egy leendő klubtagról van szó! :) Kérlek szolidartsatok :)
Egy kérdés:
1,3-as vagy 1,6-os motorral érdemes (átlagos városi használat, figyelembe véve a nagyszerű törvényhozóink által megfoglamazott gfb-díjakat...)?

Köszi és üdv:
Tessék! http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1280
Ede
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Ede »

Köszönöm a tippeket/linkeket. Még inkább várok egy kicsit. Nem akarom elkapkodni.

Még 1x, köszönöm a segítségeteket. Majd még szólnék úgyis ha újra aktuális lesz a dolog. :)
AndrewGL
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: AndrewGL »

Elég sok ilyen téma van már, és mivel a havercsávó elállt a vételtől, ezért zárható, törölhető, felrobbantható :)

A technikai postokat kéretik átteni valamelyik témába.

Köszi
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Aki tud akármilyen hacsiról. Látta ott parkol a környéken, erre dolgozik leengedett gumikkal áll, szétrohadt stb... az szóljon most nekem!

fontos lenne.

Bohi!
800ezres blackotopos:

"Nem bírtam ki, felhívtam smile.gif (Már nézem a bankszámlám, de bukó a dolog sad.gif )
Szóval:
Telefonbeszélgetés alapján:
Zenki 1985, AFM-es motor utcán használva, két éve áll, de tegnap pöcc indult.
Műszaki nincs, lejárt, legális darab, nevén van 5 éve tulaj.
Első nyúlvány erősítve, levették-visszarakták, javítva igen szép... küszöbök cserélve, de az ajtók csúnyák.

A motor:
98-as Black Top, USA-ból jött, ott beindult kompressziót is mértek, akit érdekel felhívja.....izé...valójában egy AE111 orra le van vágva, lehet talicskázni is vele smile.gif

Alku még nincs, egybe szeretné, de ha nem megy, akkor 500/300 felosztással meg lehetne győzni smile.gif

(már bevettem lázcsillapítót és mivel szeretnék még ezévben enni, inkább befejezem a Blue top-ot)"
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

http://duen.hu/hirdetes.php?o=hir_resz& ... 33c26b&s=2

felnit árul ae86 néven. Lehet van neki egy. Megéri felhívni!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok! Találtam egy nagyon hasznos oldalt, hol több ezren írnak a Corollájukról. Főként Amcsik, Kanadaiak, de van köztük a világ más részeiről is bőven.
Úgy néztem tényleg nem elfogultak és leírják a hibákat is! Tanulságos!

Megéri elolvasni őket.
1969-es Corolláról már van. Tehát KE10-től mostanáig.

http://www.carsurvey.org/model_Toyota_Corolla.html

Jöhet ide minden hasonló oldal!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://totalcar.hu/nepitelet/?op=tipus&cat_id=780

Magyar népítélet :)
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Ksz315:

Keresek jó állapotú corollát, lehetőleg 3 ajtós, esetleg központi zár, elektromos ablak, szervó, klíma ha van benne az nem hátrány. Értelmes városi fogyasztás viszont nagy előny. (milyen motort javasolnátok 1.3 1.6 1.8D????) Tudom, a nagy kérdés az ár. Lehetőleg maradjon benne a 6 számjegyű tartományban, de lehetőleg annak se a teteje legyen. Túl drágát nem akarok, sajnálnám pestre, mert nincs hol tárolni, meg elég nagy a fel/összetörés veszélye Confused
E9-esekben volt klímás változat?
Klubelnök

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Szia!

Kicsit bővebben írd le mit szeretnél!
- Fogyasztás maximum mennyi legyen?
- Teljesítmény? Hány lóerő és hány nm?
- Alsó fordulatról húzzon inkább? Vagy felül, ha pörgeted?
- Kelljen rá költeni? Vagy keressünk olyat, amibe SZINTE csak bele kell ülni átiratni és autózni vele?
- Netán vegyünk egyet kb 4 kilóért és költsünk rá még 2-3-at, hogy tuti legyen? (ez sem buta megoldás)
.
.
.

Írj még pár paramétert!

E9 ből létezett klímás. Sőt E8ból és ha jól tudom E7-ből is. De ezek olyanok mint a fehér hollók! Mo-on 2 év alatt 1 bukkan fel, mivel ezek mind távolról importált autók. Sajnos az Európai piacra (Svájc és Skandináv félsziget kivételével) nem nagyon szállítottak klímás Corollákat abban az időben. Főként Amérika.

Ha szereted az extrákat! Tudom ajánlani az E9 hatchback Gti-t (88-92). Szerintem megnyerő kis méregzsák forma, elektromos ablak, elekromos tükrök, elektromos tető ha van, centrálzár, szervókormány, + olajnyomsásos és töltésjelzős gyönyörű műszerfal, bőr kormány, bőr váltógomb, állítható kormány, állítható oldaltámaszú, gerinctámaszú és ülésmagasságú vezető ülés, egyébként az ülések és az ajtókárpitok szép sötét színű plüss anyagúak és nagyon kényelmesek, ezen kívül mechanikailag 4 tárcsafék, első hátsó kanyarstabilizátor, erősített futómű, toronymerevítő elől, na és az ugye elengedhetetlen 1.6-os 4AGE motorkódú Gti motor: 115-136 lovas verzióban készült gyári 8ezer körüli szabályzással. Ha kell versenygép, ha kell városi 1.6os. HA nem kergeti éjjel nappal az ember, 8 körüli fogyasztással bőven megelégszik városban. Persze lehet kevesebb és több is ez az adat!
Ebből az autóból inkábbb a c verzió a kivitelezhető, mivel nagyon ritka és ha talál az ember egyet, nagy valószínűséggel kell rá költeni!
(Ha gondolod szívesen segítek mind a vásárlásban, mind az építési/karbantartási project levezetésében. Sok sok sok ilyet csináltam már, akár klubon belül is :)
Példaként nézd meg pl Törteli Tibi autóját. Az pl klíma nélkül az összes felsorolt extrás nagyon jó állapotú autó!

Sajnos az E10-es szériától(92-95?) a Corollák kicsit visszafejlődtek extrákban és konfortban egyaránt. Hátulra már kevésbé raktak elektromos ablakot, nem létezett itt eu-ban gti, kevés extrás ülés, műszerfal stb... Gondolom ez a piaci akármicsodák miatt volt, amit észrevehettünk az összes többi márkánál is.
Ettől függetlenül E10ből is ki lehet fogni pár jó extrásat. Amit írtam, nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs. Sajnos inkább 1.3-as motorokkal adják őket(bár meglepően mennek!!!), de előnyük, hogy van bennük már klíma (majdnem mindbe) elektromos ablakot is találhatsz, központi zár, el. tükör, fordszámmérős óra, és mondjuk ülésmagasság állítás. Kicsit nagyobb a beltér, tágasabb.
Jó választás lehet ez is. Még a formája is jó!

Kérdezd Dbandeszt! Neki 3 ajtósa van, igaz diesel, de nagyon vágja a típust!

Utána jött ki a békalámpás E11-es széria! Azt hiszem ebből a típusból még beleférhet pár darab a 6 számjegyű keretbe, de inkább a felső harmadába.
Extrái nagyjából ugyanazok, mint az e10-nek, kivéve, hogy itt már létezett egy G6 jelölésű "sportos" felszereltségű változat, ami színezett óra számlapot, más kárpitokat, bőr váltógombot, szoknyát és kormányt jelentett ha jól tudom!
3 ajtósba igencsak megnyerő :) A kis wrc Coryra emlékeztet. Főként 1.3-asok ezek is, vagy már az összevont lámpás 1.4VVti, de ki lehet fogni pár 1.6ost is.

Miselt kérdezd bátran! Nagyon szereti autóját és benne van a fejében az E11 minden apró részlete :)

Összegzésül mindhárom típus nagyon megbízható! Méltóak a nevükhöz! Kényelmes jó fogyasztású , akár jól felszerelt olyan autó, amiből fájdalom kiszálni. Hamar a lelkéhez nő az embernek! Lehet majd később babusgatni ápolgatni őket!
E9-E10-re nagy valószínűséggel költeni kéne, bár vannak csodák. Ez lehet pár 10 ezer, de akár több is. Tehát vagy ilyet venni, vagy egy nagyon szalon állapotú E11-et. Ezért fontos a keret! Mennyit szánsz rá (ne felejtsd az átiratást!, abból nem tudok elkudni :) )

Úgyhogy mond mennyit szánsz rá maximum, melyik típust választottad, és milyen extrákat szeretnél bele. Majd segítünk neked keresgélni hirdetéseket, amik szerintünk jó ajánlatok lennének!

Még annyit, hogy motorválasztékba, ha szeretnéd, hogy nagyon keveset egyen (6l), akkor válaszd a dieselt! Sajnos a diesel Coryk kevésbé felszereeltek voltak, emellett az 1.3 as és az 1.6os sem rossz választás. Egyik se eszik nagyon 8 fölött. Szerintem kompromisszum mind3. Izlés kérdése!
Klubelnök

Kép
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Köszi Pacsker a sok hasznos infót.

Most kezdtem melózni, és ahhoz kéne rohangászni. Szülők finanszíroznák, aztán én meg törleszteném nekik. Hogy mennyit? Én alapból a 300körüli E9-eseket néztem, ők Yarist 1M körül :S
Én kb 5-600 körül gondolkodom, maxban.
Szülőknek E11-es van, kereklámpás. Szeretjük. Jó. (Épp most estem ki belőle, 2 nap alatt beletekertünk 900km-et, 7 éve van nálunk, most 10 éves, még mindíg nagyon patent.)

Fogyasztás max mennyire gondolok, ez egy jó kérdés. Nyilván minnél kevesebb, annál jobb. Diselből Toyotát még nem vezettem, csak európai turbós autókat. Mivel az E9-10-11-ben is csak szívó dízelek vannak, így nem tudom, mennyire tetszene. Azt hiszem ki kell próbálni egyet.
Jobban szeretem, ha nem kell nagyon pörgetni egy autót. Inkább nyugodt vezetőnenk mondanám magam, persze nem baj, ha van némi tartalék az autóban:D
Igazából egy E9 gti tetszene, csak abból nehéz jó állapotút találni értelmes áron. Annakidején Paradoxx kocsijával szemeztem, csak akkor sajna még nem volt aktuális a dolog.
A gti-től kicsit a városi fogyasztása miatt tartanék, de ha tényleg elmegy 8 literből az nem annyira gáz.
Mivel munkaeszköz lenne elsősorban, ezért a legfontosabb, hogy megbízhetó legyen. Inkább jobban szeretnék egy jó állapotú autót venni, mert félek ha vásárlás utáni javítgatásokról van szó átesnék a ló túloldalára, és még ezt is, meg ezt is hozzuk gyári állapotba címmel egy vagyont költenék rá.
express.hu-n van fent 1 fehér E9es gti, azt lehet meg kéne néznek vmikor....

Összefoglalva vagy egy 1.3-as, vagy dízel. Esetleg ha akad egy normális állapotú gti jó áron, akkor azt. (3 ajtós volt belőle?)

Végülis nem gáz az sem, ha vmi konkrét baja van, és tudom, hogy azt, de csak azt meg kell csináltatni. Ha egy kis motor, egy kis kaszni, egy kis futómű javítás is kell, az már kihagyós, mert ott már a sok kicsiből a végén egy új autó jönne ki, ami persze tök jó, csak utánna minden másidik nap tépném a hajam, hogy ennyiből már ezt vagy azt is vehettem volna.

Naszóval kell egy autó, lehetőleg minél kissebb, minél kissebb fenntartási költséggel.
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

http://www.hasznaltauto.hu/2189994_toyota_corolla_1994

http://www.hasznaltauto.hu/2242287_toyota_corolla_1993 csak sajna sedan:( , de jó árban van, igaz nincs benne klíma, bár ennyiért nem meglepő

http://www.expressz.hu/auto/szemelygepj ... 95943.html
ez az a gti. elég rég fent van már, lehet el is adta. Ha viszont még mindíg nem, az meg elég gyanús....

Remélem nem licseltek meg / tiltotok le, de még ezekkel szemezek:

http://www.hasznaltauto.hu/2240643_rover_214_1995

http://www.hasznaltauto.hu/1656550_rover_214_1995

Ha vki tud vmit erről a típusról írja meg pls, természetesen magánban, hogy ne offoljunk.
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Csupán annyit (rem ez még ne annyira off) angol autót ne! Akkor már inkább német (miket beszélek) pontosabban csakis japán.
A japán testvérmárka honda is megbízható autó hírében áll, de amikor közös civicet hoztak ki a roverrel azt több hondás ismerősöm a márka szégyeneként tartja számon.
Olvass utána a totalcar népítéletében.
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Még egy pici off.
Elég jó áron kínálják őket, elég jó felszeteltséggel. Formára sem rossz. ezért elég csábító. Majd még sobban utánnaolvasok.

Jöhetnek a tippek, tanácsok Corollákról.
Válasz küldése