Mûszaki vizsga

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
Szultán82
Visszajáró
Visszajáró

.

Hozzászólás Szerző: Szultán82 »

Egy kis tapasztalat a mûszaki vizsgával. Szombaton lejárt nekem is. Elkezdtem érdeklõdni, merre hány méter. Kaptam 28, 25, 23 ezres ajánlatokat. Menéztem az NKH-nál 7700 Ft akkor mi kerül ennyibe? De oda nem ajánlották mert ha valami nem stimmel akkor tuti bukta és be kell fizetni a 7700 Ft-ot is. Kezdtem kétségbe esni, aztán egyik kollégám mondta, hogy a Vezér Csömöri sarkán lévõ citroen :oops: szervízben 14300 Ft és ha nem sikerül akkor nem kell fizetni egy kanyit sem. Bejelentkeztem hétfõ reggelre vegyes érzelmekkel...Odamegyek elkezdõdik a szeánsz. Csávókám jön ki fél óra múlva olajos arcal, hogy hááát van vele gond. Mondom na ne! Elsõ fék jobb-bal oldala között 19% eltérés, hátsõ fék között 40-50. Folyik a hûtõvizem stb....De menjek oda a kocsihoz és megmutogatja. Rámutat a fûtõradiátor vízcsövére arra kis fekete bizbaszra amit még Tibcsi zsírozott be nekem f@szán és kicsit olvadt volt. Azt modja látom, ott az a zöld lé az folyik :cry: GÉPZSÍR PAZZE! De nem szóltam egy szót sem. A hûtõvizem meg színtelen amúgy is. Aztán folytatja.... Rácsöpög a kormánymûre és csupa víz, vagy olaj. A kettõ ritkán összekeverhetõ.... aztán hiába van bizonylatom a sport kipufogómra az túl hangos(egyes hangja van) Itt megkérdeztem volna tõle hogy az NKH hivatalos dB mérõt épített a fülébe vagy honna veszi ezt ráadásul biznyolatos volt. Mind1 inkább felnevettem egy kicsit. Aztán mutat nekem egy lambda értéket a monitoron 1.14 látom holott 0,6 körül kellen lennie ez is a sport dobtól van. Ja de én meg Pali vagyok. Aztán itt van a fék, na arról nem mutatt semmi bizonyítékot. De ha annyira volt igaz mint a többi állítása akkor az is hibátlan volt. Mindezeket persze nagy fejcsóválások és mély együttérzõ tekintetek kísérték részérõl. Mondom zárjuk rövidre ezt a kis hibalistát és ezzel a beszélgetést is. Mindezek ellenére át lehet valahogy rugdosni? A csávókám hallgat, azt hittem már elcsesztem ezzel a kérdéssel. Járkál egy kicsit aztán kinyögi. Mi legyen? :roll: Megcsináltatom ezeket vagy intézzük el máshogy? Egyértelmûen utóbbi!
Kimegyünk a mûhelybõl azt mondja egy tizest kéne rádobni. Mondom a 14-re? Áá az kizárt 20-ra ki tudom egészíteni max de ha nem akkor köszönöm és már itt sem vagyok. Hááát.... na jó. Végül is egész olcsón megúsztam, ha úgy vesszük csak szarul érint, hogy ennyire palira veszik az embert és ilyen pofátlanul. Ha neki álltam volna okoskodni meg magyarázni neki akkor elhajtott volna aztán mehettem volna 28 ért kertvárosba vizsgáztatni+ benya+idõ. Végül is szerintem megéri elvinni, mert lehet "beszélni" velük, csak uralkodni kell magadon.
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

Ha tényleg egybe van a géped, miért nem vitted NKH vizsgára?
Más helyen õrült összegeket tudnak mondani...
Nekem az egyik autószerelõ 55E-t mondott. Majdnem ott helybe kiröhögtem... :D Azt fogott vissza, hogy egy autószerelõ barát vitt oda hozzá.
Aztán végülis az enyém is 22.000-ért ment át, de csak azért, mert nem akartam lefesteni a javításokat, azt viszont meg le kellett volna a vizsgához.
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
szullosz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: szullosz »

Nem tudom, nálunk sem olcsó, de ezért nem így van teljesen!

Lackó-papa jól beszél, mert fázós az olyan vizsga ahol átlökik az autót, és egy hét múlva végez veled a zebrán, mert nincs rajta fék...

Az is más kérdés, hogy cserélnétek-e fényszórót, szélvédõt azért mert kavicsfelverõdés vagy repedés van rajta (a látómezõn kívül), esetleg fóliázott üveg vagy Xenon???

Láttam olyan f*szparaszt biztos, aki nem talált semmi mûszaki hibát, majd a hátsó biztonságiövet, az izzókészletet és az egészségügyi csomagot megvizsgálva buktatott, jogosan (más kérdés, hogy etikus-e)!!!

Tehát, lehet "c*gánykodni" csak nem mindig érdemes... Csak 10 pontos autó menjen "mozaikba"!

Teszem hozzá, tavaly hivatalos vizsgán a Corollámnak nézték a károsanyag-kibocsátását és a lamda érték nem volt megfelelõ... Kicsit "kennem" kellett a hatóságot, ez ilyen...

Szabber

Ja, a korábbi lengéscsillapító kérdés:
Nincs 100%-os lengéscsillapító, fontos a guminyomás, a terhelés, hogyan álltál a padra, stb... Inkább a két oldal eltérését nézik...
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

szullosz írta:
Tehát, lehet "c*gánykodni" csak nem mindig érdemes... Csak 10 pontos autó menjen "mozaikba"!
Mozaik utcába is van emberkém. 8)
Ott ment át a Polo-m, szar lengészcsillapítóval.
Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

Kép
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: MFerenc »

Én valamikor február vittem vizsgára, NKH által kijelölt állomásra. Elõtte csak a világítást néztem át, úgy voltam vele, egy nagy rakás kaksi az autó és most legalább alátámasztják valamivel... Bementem; mikorra van idõpont? Holnap 10. A kutyafáját... vonóhorog van fent, de nincs róla papír. Sebaj, leszerelem. Persze... Levágom a kampóját. Ja... Elvittem szerelõhöz, szedje le, végül is levágta a kilátszó részt :) Másnap elvittem (elõzõ nap mondták, 14700 Ft, de ha nem megy át, akkor csak 9600-t kell fizetni és elmondják, mit kell kijavítani, ezt akár az õ mûhelyükben is megcsináltathatom vagy bárhol, és ha újra viszem vizsgára, csak a különbözetet kell fizetnem!)
Végül is korrektül átnézték, fékpad, lengéscsillapító mérés stb... és átment, mindenféle támogatás nélkül (persze azt is meg lehetett volna oldani, ha szükséges :) )
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1997
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Re: .

Hozzászólás Szerző: decaon16 »

Szultán82 írta:.... aztán hiába van bizonylatom a sport kipufogómra az túl hangos(egyes hangja van) Itt megkérdeztem volna tõle hogy az NKH hivatalos dB mérõt épített a fülébe vagy honna veszi ezt ráadásul biznyolatos volt. Mind1 inkább felnevettem egy kicsit.
Mivel nem szeretm ismételni magam, ezért inkább idéznék magamtól:
decaon16 írta:Mikor elõször vittem mûszakira, akkor megbuktatták a (nem gyári) sportkipufogója miatt, "magas zajszint" - re hivatkozva! Gondoltam, nem tart semeddig kicserélni a végét. Viszont ezeknek a kipufogója csak 2 részre van osztva, tehát ami a végén kijön, az a kocsi feléig elmegy. Potom 30 ezerért vettem rá gyári kipufogót! :evil: Megcsapta a pénztárcám kissé, de így legalább átengedték végre.
Egyébként mondták, hogy ha lenne a sportkipufogóra bizonylatom, akkor se engednék át, mert nincs rajta semmilyen azonosító szám.... De legalább ebbe idén nem köthetnek bele! :P
Idén inkább a fólia miatt fogok parázni! :beszari:
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

Kép
"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
murray
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: murray »

a zõd matricáról jut eszembe , nagy meló egy 2E motort egy 2E-E motorra kicserélni? ugyebár a 2E karbis a 2E-E meg injektoros.
akkor kell ide, légtömegmérõ, lambdaszonda . meg minden ilyesmi?
eléggé idegesitõ h nem lehet vele bejönni a belvárosba
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

murray írta:a zõd matricáról jut eszembe , nagy meló egy 2E motort egy 2E-E motorra kicserélni? ugyebár a 2E karbis a 2E-E meg injektoros.
akkor kell ide, légtömegmérõ, lambdaszonda . meg minden ilyesmi?
eléggé idegesitõ h nem lehet vele bejönni a belvárosba
A cseréje kb. 120 körül mozog. Én már körbe ugráltam. Érdemesebb venni egy Gti-t és átépíteni. :D
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Most ez tényleg igy van, hogy nem lehet bemenni a városba a sárgával?
Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

Kép
murray
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

így van. okt 20tól asszem.ezek a szemétládák elfogadták
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1997
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: decaon16 »

Majd azt mondod, hogy épp most hozod ki a városból! Még meg is köszönik neked! :)
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

Kép
"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
AndrewGL
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: AndrewGL »

Lehet akkorát kenni, hogy egy katalizátor nélküli kapjon zöldet?
murray
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

most voltam pénteken ZK.n srác mondja poénból kell zöd matrica? olyan jók az értékek. mondom 2 rugóm van rá. megcsinálta volna, de az adatbázis nem engedte ehhez az alvazszámhoz és motorhoz. kár!
Bardos6
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bardos6 »

AndrewGL írta:Lehet akkorát kenni, hogy egy katalizátor nélküli kapjon zöldet?
Lehet csak ismeretség kérdése, nekem az van. :lol:
EE90 Hatchback XLi 1.3 2E-E
AE95 Sedan 4WD Gli 1.6 4A-FE
AE92 Liftback GT-i 1.6 4A-GE
MR2 AW11 GT 1.6 4A-GE
ST162 Coupe GT 2.0 3S-GE
AndrewGL
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: AndrewGL »

Bardos6 írta:
AndrewGL írta:Lehet akkorát kenni, hogy egy katalizátor nélküli kapjon zöldet?
Lehet csak ismeretség kérdése, nekem az van. :lol:
Akkor hamarosan megismerkednék az ismerõseiddel :)
Válasz küldése