E9 - (1987-1992)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: EE90-esek

Hozzászólás Szerző: Layosh »

sprintike írta:Sziasztok.
Én a fent említett tipus,eddig boldog tulajdonosa vagyok.
Rövid story:
Volt egy 98-as 1.2 clióm amit körbe törtek.Kb:4xtört amiből egyszer voltam én a hibás.A kis clió hiteles volt és raktam is bele gazdagon km-t.(1,5év alatt 100000km).Szóval jobbnak láttam,hogy kiszáljak belőle.Így is tettem.
Aztán kocsi nélkül maradtam.Gyorsan kellett szerválnom egyet.Egy jópár hét keresgélés után már nagyon televolt a tököm a szarabbnál-szarabb kocsikkal.Többnyire hondákat nézegettem.Szerettem volna egy ötajtóst civicet.(92'körülit)A legtöbb kopogott(motor) és szét volt hulva a kasztnija.
Annyira kivoltam már,hogy bementem egy palotai kereskedőbe ahol megláttam a kis jappánt.Hát nem volt túl bizalomgerjesztő.A hátsóajtón házilag készített javítások díszelegtek.Az "evo"szett összevissza állt ami még így is jól eltakarta az alatta dolgozó rozsdát.(mint később kiderült a két hátsó ív meghalt).Az első szélvédő sarkán is a házi javítások látszódtak.Az első sárvédő hézagai 0,5cm-2,5ig terjedtek:-).A motor jónak tünt.A féltengely kopogott és kopog most is.De elhoztam!!
Azóta túl vagyok kb20000km-en és semmi említésre méltó probléma nem volt vele.Cseréltem olajat,vezérműszíjat.(A volt tulajtól megtudtam,hogy 180000 környékén elszakadt:-(.)

Jelen:gittelgetek,festegetek amit tudok csinálom rajta mert januárban műszaki.Nem rég cseréltem ki a műszerfal nem égő izzóit.Beállítottam a hézagokat amennyire tudtam.....

Szóval ennyi.
Ajánlom mindenkinek.Az enyém az 1.3-as 12szelepes 2ee motoros.Lehet,hogy gyalázásnak tűnik de kiváncsiságból 2x is megnéztem a végét.Tud valaki mondani egy olyan autótípust ami 15 évesen 260000km-el motorgenerál nélkül képes 5700-as fordulaton akasztani az órát(180)És még messze van a piros mező :roll:
Az nagyon korret hallod amit most leírtál. :). Andinak a porlasztüs 2E je van, de az is tudja túlvinni az órát. Az enyém meg 2E-E kb tökéletes motorral. Most egy 50 es Gti kipuff rendszer dolgozik neki és vacsi új DENSO gyertyák. Nem tudom de lehet hogy ha nagyon okés akkor most a gyári 75 helyett talán 80LE vel gazdálkodok. Azt tom hogy hármasban fel sem tűnt neki a 120 sem. És 5 ösben 140 et úgy élvezi, hogy lemenne a földről is. Sajna a végét még nem tudtam kipróbálni és nem tudom, mikor lessz rá alkalmam, mert én állandóan városban aprítok. De tényleg imádnivaló kis mocikák ezek. Valami fotót majd egyszer adjál amikor az órád a 180 alatt áll a mutató :) És kb hány km/h lehet. És GRAT az ótókához, hogy ekkora lelke van a motornak. Mert gondolom ilyenkor a szemét kinyomod a pedálnak :D
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

Hali.

Szívesen tennék be képet mert teljesen véletlen van róla :wink: csak (most ne offoljatok le)de sajna nemtom,hogy kell.

Amint megtudom,beteszem!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sprintike 2007 dec. 03, 10:55 pm-kor.
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

Szia!

A képet töltsd fel valamilyen netes tárhelyre, ha nincs még, a legegyszerübb a http://kepfeltoltes.hu/ -ra feltölteni. Az ott kapott linket bemásolod a hozzászólásodhoz úgy, hogy elötte, és utána is megnyomod az IMG gombot. Így fog kinézni kb [ IMG ] linket ide írod [ / IMG ]. Persze szünetek nélkül. Remélem érthetően írtam le :roll: .

Várom én is nagyon a képet!

Üdv: CindR
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Köszönöm a segítséget.Megpróbálom.

CindR írta:Szia!

A képet töltsd fel valamilyen netes tárhelyre, ha nincs még, a legegyszerübb a http://kepfeltoltes.hu/ -ra feltölteni. Az ott kapott linket bemásolod a hozzászólásodhoz úgy, hogy elötte, és utána is megnyomod az IMG gombot. Így fog kinézni kb [ IMG ] linket ide írod [ / IMG ]. Persze szünetek nélkül. Remélem érthetően írtam le :roll: .

Várom én is nagyon a képet!

Üdv: CindR
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Kép
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Nem rossz :wink:
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Kösze:-)
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Meg az üzemanyagszintjelző is kiabált, ahogy látom. :lol:
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Yaya.Bár az nekem néha már egész kis gázadásra és kis fordulaton is jelez.Nem hiszek neki:-)
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ya bocs nem voltam elég figyelmes:-)Igen a szintjelzőm is fáradt volt:-)Bár az is mint az economy sűrűn világít:-)
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Jó a kép! :)

Látom 161 ezer km-rel. Azért szép kis teljesítmény. Egy kis 1.3astól.
A kép is bemozdult garantálva a valós képet :)
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Köszönöm az elismerést a nevében is!
:-)Nem 161ezer hanem 261000Km van benne.Így asszem még szebb az eredmény!!!

Pacsker írta:Jó a kép! :)

Látom 161 ezer km-rel. Azért szép kis teljesítmény. Egy kis 1.3astól.
A kép is bemozdult garantálva a valós képet :)
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Jaja! GRAT hozzá szép:) Igen én is nem is a végsebesség, hanem a szegénységjelző csoda hogy még nem világított :D Totya találtaki az üzemanyagszintjelzőre, hogy szegénységjelző. :D

De mégegyszer GRAT hozzá.
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Totya »

Layosh írta:Jaja! GRAT hozzá szép:) Igen én is nem is a végsebesség, hanem a szegénységjelző csoda hogy még nem világított :D Totya találtaki az üzemanyagszintjelzőre, hogy szegénységjelző. :D

Helyesbítek mifelnék így monják:D h szegénységjelző,nem én találltam ki vagyis nem 1edül:D így a pontos :lol: :lol:
Kép
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

:-) Ezt megvitattátok.

Totya írta:
Layosh írta:Jaja! GRAT hozzá szép:) Igen én is nem is a végsebesség, hanem a szegénységjelző csoda hogy még nem világított :D Totya találtaki az üzemanyagszintjelzőre, hogy szegénységjelző. :D

Helyesbítek mifelnék így monják:D h szegénységjelző,nem én találltam ki vagyis nem 1edül:D így a pontos :lol: :lol:
Válasz küldése