Ami érdekes a könyvben, hogy 2 éve írja elvileg, és az elsõ 80 oldalon már szó van a magyar államkötvények becsõdölésérõl, és a görög összeomlásról. Namost vagy átírta az egész könyvét (amit kétlek), vagy bizony ezt elõre lehetett tudni bizonyos társaságokban...
Mindenről, akármikor, akárkivel
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Szerintem manapság elég nehéz tisztán látni... Rengeteg fizetett média van. Persze, ha az embernek megfelelõ körökben mozgó ismerõsei vannak az más...
Ami érdekes a könyvben, hogy 2 éve írja elvileg, és az elsõ 80 oldalon már szó van a magyar államkötvények becsõdölésérõl, és a görög összeomlásról. Namost vagy átírta az egész könyvét (amit kétlek), vagy bizony ezt elõre lehetett tudni bizonyos társaságokban...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
És nem 2 évvel elõre
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Ha valaki otthon van a világgazdasági dolgokban, akkor az tudta már nagyon sok éve, hogy a görögökkel ez lesz nem pedig csak két éve!
Pl elemzõk,akik ezzel foglalkoznak vagy a befektetõk... talán ma is volt egy cikk ilyesmi témában.
De szerintem ez egy másik fórum témája lenne. Felesleges belemenni. Maradjunk annyiban, hogy Frei, aki nem elemzõ és szakértõ írt egy izgalmas könyvet az elemzõk elõrejelzéseibõl... (nem olvastam a könyvet, de elég jó híre van) Ez egy akcióthriller!
De szerintem ez egy másik fórum témája lenne. Felesleges belemenni. Maradjunk annyiban, hogy Frei, aki nem elemzõ és szakértõ írt egy izgalmas könyvet az elemzõk elõrejelzéseibõl... (nem olvastam a könyvet, de elég jó híre van) Ez egy akcióthriller!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
"Páran" Eldöntötték, hogy ezt fogják csinálni Görögországgal és megcsinálták.
Beletartozik, hogy a masinisztánál a km-enkénti prémium is luxus, de nem emiatt jutott oda ez az ország, ahol most van. Nem is engedték, hogy kiszálljanak az EU-ból...
Ha már gazdaság, akkor egyet tanuljon meg mindenki. Fedezetlen virtuális pénz, ami mögött nincs valódi érték. Ennyi. Pénzrendszer? Az meg a "páran" kezébe van.
Úgy gondoltam errõl nem kell beszélni eddig egy autós fórumon, de sajnos ez az életünk része és mindenkire óriási hatással van. Úgy érzem a Magyar emberek maximum 5%-a érti, hogy mi folyik körülötte, ugye itt nem csak a pénzrõl beszélek. És én még vajmi keveset se tudok, de legalább próbálok tisztán látni és okítom magam.
A Frei-es könyvet nem olvastam, de gyanítom nem írhatta le a teljes igazságot és van benne ferdítés is. Tökmindegy, DE egyre jó. Hogy több és több ember szemét nyissa fel és azok induljanak el egy olyan gondolkodásmódon, amely gyökereiben változtat meg mindent.
Aki nyitott és nem szeretne abban a sötét butított börtönben élni, az már úgyis benne van az 5%-ban és olvas nagyon sokat. Erre megvannak a megfelelõ oldalak, így szerintem felesleges ennek új témát nyitni, de ha van rá igény és másolhatjuk be a cikkeket, amit fontosnak tartunk.
Beletartozik, hogy a masinisztánál a km-enkénti prémium is luxus, de nem emiatt jutott oda ez az ország, ahol most van. Nem is engedték, hogy kiszálljanak az EU-ból...
Ha már gazdaság, akkor egyet tanuljon meg mindenki. Fedezetlen virtuális pénz, ami mögött nincs valódi érték. Ennyi. Pénzrendszer? Az meg a "páran" kezébe van.
Úgy gondoltam errõl nem kell beszélni eddig egy autós fórumon, de sajnos ez az életünk része és mindenkire óriási hatással van. Úgy érzem a Magyar emberek maximum 5%-a érti, hogy mi folyik körülötte, ugye itt nem csak a pénzrõl beszélek. És én még vajmi keveset se tudok, de legalább próbálok tisztán látni és okítom magam.
A Frei-es könyvet nem olvastam, de gyanítom nem írhatta le a teljes igazságot és van benne ferdítés is. Tökmindegy, DE egyre jó. Hogy több és több ember szemét nyissa fel és azok induljanak el egy olyan gondolkodásmódon, amely gyökereiben változtat meg mindent.
Aki nyitott és nem szeretne abban a sötét butított börtönben élni, az már úgyis benne van az 5%-ban és olvas nagyon sokat. Erre megvannak a megfelelõ oldalak, így szerintem felesleges ennek új témát nyitni, de ha van rá igény és másolhatjuk be a cikkeket, amit fontosnak tartunk.
Klubelnök

- toytomi
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1989
Ott a pont
Háború a nemzet ellen címû dokumentum filmet ajánlom mindenkinek!
Az elég zura. Hogy idézzek Fanka egyik zenéjébõl: ...kedves Magyarország, fel kéne ébredni! Ja és olvassatok sok Wass Albertet.
Háború a nemzet ellen címû dokumentum filmet ajánlom mindenkinek!
Az elég zura. Hogy idézzek Fanka egyik zenéjébõl: ...kedves Magyarország, fel kéne ébredni! Ja és olvassatok sok Wass Albertet.
CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
- Frool
- Fanatikus fórumozó

Néha nekem sem barátom a gugli, de általában gyorsan megtalálja az ember a szükséges infót (bár itt azt tapasztalom sokan lusták keresni). Felesleges ezen a fórumon politikai és gazdasági hivatkozásokat belinkelni. Akit érdekel a téma járjon utána, de fenntartással kezeljétek az olvasottakat mert valótlanságokat mindenhol lehet találni. Ha mégis tájékoztatni akarjátok egymást akkor azt priviben vagy e-mailben legyetek kedvesek megejteni. Sokan megfordulunk itt különféle vallási és politikai beállítottsággal ne borzoljuk egymás idegeit kéretlen propagandával.
Ettõl függetlenül aki Magyar, gondolkodás nélkül feláll a Himnusz alatt.
Ettõl függetlenül aki Magyar, gondolkodás nélkül feláll a Himnusz alatt.
CCH vezetőségi tag
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Nem tudom, hogy milyen összetûzést kelthetne. Ismétlem nincs köze a politikához, azon oly butaság leragadni
(és nem a közhelyként mondom).
A vallás és annak feladata, valódi érdekei, eltitkolt vagy nem titkolt információi. Na az már más tészta...
A vallás és annak feladata, valódi érdekei, eltitkolt vagy nem titkolt információi. Na az már más tészta...
Klubelnök

- toytomi
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1989
Bocs ha ilyen érzéseket váltottam ki ezzel a hozzászólásommal. Én is bele olvasgattam a hozzászólásokat és egyszerûen csak érdekel a téma, a linket meg a görög, olasz, spanyol meg hasonló országokat való átcseszés miatt linkeltem. Nem akartam senkire semmilyen politikai nézetet ráerõltetni, mindenkinek szíve joga hogy kinek a szimpatizánsa. De szerintem kevés olyan magyar ember akinek nem fáj a szíve, ha pl Wass Albertet olvas, vagy ha 1920ra gondol. Na mindegy csak ennyit akartam.
CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Azért a kurucinfós linkkel vannak gondok... A fedezet nélküli pénzkibocsájtás azért eléglégbõl kapott dolog. Csúnya lenne, ha a bankok "gyártanák" a pénzt. Ez csak a jegybank privilégiuma. Esetleg az anyabankok tõkéjébõl hitelezhet a bank. De ez is csak 1-2 banknál. Ugyanis sok anyabank ( Pl. Erste) nem vállalt a Magyarországi leányvállalatával közös tõkét, mondván túl nagy a rizikó ebben az országban... 
Csak hogy oldjam azért a hangulatot:
Tételezzük fel, hogy ...
A kormányzat mindenkinek ad kb. 1.000.000 Ft-ot.
- Ha ezt a pénzt elköltjük a Sárkány Centerben, vagy a Józsefvárosipiacon, a pénz Kínába kerül.
... - Ha benzint veszünk rajta, akkor az araboké lesz.
- Ha komputert veszünk, akkor Indiába és Hong Kong-ba kerül.
- Ha gyümölcsöt, zöldséget vásárolunk, akkor Hollandiáé, Spanyolországé, Olaszországé, Egyiptomé és Iráné lesz.
- Ha kis fogyasztású és jó autót veszünk, akkor Japánba, Németországba, Spanyolországba kerül.
- Ha semmire sem jó elektronikus kütyükre költjük, akkor a pénz Taiwanra vándorol, és nem segíti az magyar gazdaságot.
Az egyetlen lehetséges mód, hogy a pénzt itthon tartsuk Magyarországon, ha qrvákra, jó magyar borra és pálinkára költjük, mert ezek garantáltan hazai termékek.
Én ehhez tartom magam!
Csak hát nehéz az asszonnyal megértetni, hogy mindezt merõ hazafiságból teszem!

Csak hogy oldjam azért a hangulatot:
Tételezzük fel, hogy ...
A kormányzat mindenkinek ad kb. 1.000.000 Ft-ot.
- Ha ezt a pénzt elköltjük a Sárkány Centerben, vagy a Józsefvárosipiacon, a pénz Kínába kerül.
... - Ha benzint veszünk rajta, akkor az araboké lesz.
- Ha komputert veszünk, akkor Indiába és Hong Kong-ba kerül.
- Ha gyümölcsöt, zöldséget vásárolunk, akkor Hollandiáé, Spanyolországé, Olaszországé, Egyiptomé és Iráné lesz.
- Ha kis fogyasztású és jó autót veszünk, akkor Japánba, Németországba, Spanyolországba kerül.
- Ha semmire sem jó elektronikus kütyükre költjük, akkor a pénz Taiwanra vándorol, és nem segíti az magyar gazdaságot.
Az egyetlen lehetséges mód, hogy a pénzt itthon tartsuk Magyarországon, ha qrvákra, jó magyar borra és pálinkára költjük, mert ezek garantáltan hazai termékek.
Én ehhez tartom magam!
Csak hát nehéz az asszonnyal megértetni, hogy mindezt merõ hazafiságból teszem!
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Hát ez a videó nagyon jó!!!
Igen, egy gazdasági vonalon tanult ember érdekesnek talál pár dolgot, amiket itt hírsztelgetnek...
Toytom: olvass a svájci duális pénzrendszerrõl meg a gazdaságukról. Mindenkinek érdekes lenne, sztem ott a megoldás, ahogy õk csinálják csak itthon az emberek fejében is rendet kéne rakni... de ez tényleg másik fórum!
Igen, egy gazdasági vonalon tanult ember érdekesnek talál pár dolgot, amiket itt hírsztelgetnek...
Toytom: olvass a svájci duális pénzrendszerrõl meg a gazdaságukról. Mindenkinek érdekes lenne, sztem ott a megoldás, ahogy õk csinálják csak itthon az emberek fejében is rendet kéne rakni... de ez tényleg másik fórum!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II