Autoreszelgetes

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
B Jani
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: B Jani »

30 liter gázolajba 1 liter 2t olajat kell tölteni és ettől csendesebb lesz moci (porlasztó)keni az adagolót+a csúcsokat és jobban fog menni tőle.
Ezt hallottam a napokban.
Igaz lehet?Szakértők mit szóltok hozzá?
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

B Jani írta:30 liter gázolajba 1 liter 2t olajat kell tölteni és ettől csendesebb lesz moci (porlasztó)keni az adagolót+a csúcsokat és jobban fog menni tőle.
Ezt hallottam a napokban.
Igaz lehet?Szakértők mit szóltok hozzá?
Erről még nem hallottam, de utánaérdeklődök mit mondanak a szakik.
Hasonlót hallottam egyébként étolajjal, ott a keverési arány akár 5:30-hoz is lehet, ki is próbáltam az 1.8 D-be. Nem vettem észre semmi különbséget, talán a kipufogó füst illata lett kellemesebb.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
okiman
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: okiman »

Toytib írta:Én mindeddig azt hittem hogy neked GTi-d van :oops:
Szerintem a 4A-FE az úgy jó ahogy van :)
Egy rettentően bevált motor, (talán a TOYOTA legjobb motorjának mondanám)
Nyomatékos,aránylag erős,roppant egyszerű és takarékos is tud lenni, ha nincsen hajkurászva.
Egyszerűen nincs mit csinálni vele. A haveromnak is ilyent raktam be az EE-80-asába és az úgy jó ahogy van.
Ha nagyon ráér az ember,akkor szintén EGR lekötés(ez azért jó mert nincs újra megetetve a motorral a FORRÓ oxigénszegény kipufogógáz)
Jobb benzinhez több előgyujtás(fontos a jó benya, mert ha becsörög a motor akkor rosszabb mintha nem csináltál volna semmit :!: )
Esetleg van a MAGNUM TUNING (nem tudom ez reklám-e) honlapján egy jónak tünő (ismétlem jónak tünő, mert még nem próbáltam)box, amivel még egy kicsit ki lehet csikarni a nem kimondottan gyári tuning motorokból.
pl. a 4A-GE-nél ez nem csinál semmit, mert gyárilag olyan a programja, hogy nem kifejezetten a kis fogyasztásra és a tökéletes emissziós norma elérésére tervezték.
Tehát a 4A-FE-ben még vannak tartalékok.
Ennek a bekötése nem túl bonyolult, be kel kötni a MAP szenzorba, a vízhőmérséklet jeladóba,a lambda szondába és jelet kap az első henger gyujtásáról és befecskendezéséről.

Kb. ennyi :roll:
Kérdés. Mit tegyek akkor ha nem akarom hogy a meleg kipufogógáz visszakerüljön a légszürőházba mert sajnos a 4a-f karbis motornál vissza van vezetve 1 alulról jövő fém csövön keresztül mit kell lekötnöm? Csak a csövet, vagy az egr szeleppel is kell buherkodni? Ja és mindenféle segédeszköz nélkül ( a 12 es krova kivétel ) hogyan tudom optimálisra belőni az alapelőgyujtást? Kérlek segitsetek mert a hétvégén meg szeretném csinálni.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

EGR-t lekötheted, ahogy van. Kicsit kiegyensúlyozottabb lesz a járása, de teljesítményben nem fogsz nagy különbséget észrevenni. Előgyújtáshoz Strobi is kell.
Ettől függetlenül én érzésre löttem be. Attól függ milyen benyát tankolsz és, hogy meg legyen az arany középút! Alul is és felül is kielégítően húzzon! Na meg a motor se morogjon nagyon! Nehogy hamar csapágyasra vágd!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Srácok, az enyémbe mennyi lehet egy vezműszíly meg görgők ilyesmi? Mert néztem a bárdinál és az csillagászati ár a 40 rudi érte....
Mert ha nem tudom most az új verdát megvenni, akkor erre is kell most költenem.
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Írd meg pontosan (!) PÜ-ben, mi kellene, alvázszám, motorszám, évjárat és pontos típus. Exemnek kedvezménye van Bárdinál meg Unixnál is. Még akár lehet, hogy meg is csinálja.
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

kasztnis munkák árairól van vkinek infója, tapasztalata? kb hol mit mennyiért? Esetleg nem tudtok egy megbízhetó, olcsó szakit. Autóvásárlás előtt vagyok, és nem mindegy, mennyit kell rákölteni a kiszemelt öreg vasra.
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: six »

Pacsker írta:Vegyél 5 W-os izzókat 5-6 db-ot. Cseréld a müködöt is! Erősebblesz és nem fognak eltérni.
Nekem is az a bajom hogy nappal sz*rt se látni a műszerfal-világításból. Viszont ha cserélem, akkor nem fogja sütni a szemem éjjel?
A másik meg, hogy ha megbontom, akkor én is tutti beraknék egy fordulatszámmérős órát. Akoshege, nem nézted véletlen, hogy megvan-e a kábelezése? Lyukra nem akarok futni vele, gondoltam ha már valaki szétszedte, hátha van tapasztalat...

Másik kérdés: Sajna a bal hátsó sárvédőív már volt javítva az autón, ennek megfelelően el is kezdett már barnulni kívülről. Mivel lehet megállítani az ilyeneket? Kitolnám azt az időt a lehető legtovább, amikor a rohadás igazán beindul... főleg hogy a masina csak 7 éves. :-(
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

six írta: Másik kérdés: Sajna a bal hátsó sárvédőív már volt javítva az autón, ennek megfelelően el is kezdett már barnulni kívülről. Mivel lehet megállítani az ilyeneket? Kitolnám azt az időt a lehető legtovább, amikor a rohadás igazán beindul...
Azt tudnám tanácsolnia, hogy bordás korongal csiszold meg.
Vékony gitt réteget vigyél fel. Száradás után csiszolás kézzel (vizesen is). Alapozd le és egy színben hozzá íllő festékkel kend le. :wink:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

ksz315 írta:kasztnis munkák árairól van vkinek infója, tapasztalata? kb hol mit mennyiért? Esetleg nem tudtok egy megbízhetó, olcsó szakit. Autóvásárlás előtt vagyok, és nem mindegy, mennyit kell rákölteni a kiszemelt öreg vasra.
CindR-t kérdezd, ő nagyon meg volt elégedve a hatvaniak munkájával, olcsók is és jól dolgoznak. Én ennyit hallottam. Elérhetőséget nem tudok. Cindinek írj egy privit!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: six »

Biagio írta:Azt tudnám tanácsolnia, hogy bordás korongal csiszold meg.
Vékony gitt réteget vigyél fel. Száradás után csiszolás kézzel (vizesen is). Alapozd le és egy színben hozzá íllő festékkel kend le. :wink:
Abban komolyan hiszel, hogy én ehhez értek? :-) Jó, igazad van, elviszem egy kasztnishoz.
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Csak, ha odáig eljutsz, hogy kasznis lehet, hogy fontolóra kellene venni a cseréjét.
De esetlegesen felmerülő munkafolyamatban (amit leírtam ez elött) tudok is akár segíteni. Karosszériás család sarja vagyok!
A koszon kívül más is ragadt rám! :lol:
Kép
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Lackó írta: Pici OFF

a GT-men is van economy....ez milyen vicces már...:D
Szerintem nem meglepő! :)

Ha már felvetődött economy probléma. Az miért lehet, hogy az enyim állandó zöld jelet kap? (vákum, szál szakadás) Forgathatod az egekig a fordulatot akkor is zöld. :?
Azt tudtam eddig is, hogy gazdaságos, de ennyire??? :roll:
Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

A kis harangot kell kicserélni. Bontó
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Jah 1-2 ezer forint.
Válasz küldése