Autoreszelgetes

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Két fajta gépet használok polírozásra egy a szélvédőre, ez egy kicsit gyengép és nem üt csak szitáló mozgást végez (a szélvédőben van egy kavics felverődés és nem haragudnák, ha nem szaladna meg a szál benne). Ez a gép:
http://aruhaz.totalcar.hu/product/autoa ... -220v.html

A karosszériára pedig ezt szoktam használni:
http://www.fotexnet.hu/aeg_milwaukee_ma ... olirozogep
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Az elsőt ismerem, nekem kicsit gyengécske volt, állandóan lefogtam egy erősebb nyomással. A másodikat irigylem nagyon! Van már mindenféle korongom hozzá (3M), csak a pézt sajnáltam eddig rá. Még most is.
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

DBandesz írta:Az elsőt ismerem, nekem kicsit gyengécske volt, állandóan lefogtam egy erősebb nyomással. A másodikat irigylem nagyon! Van már mindenféle korongom hozzá (3M), csak a pézt sajnáltam eddig rá. Még most is.
Igen az az! Gyenge, de a szélvédőnek nem is baj, hogy nem veri és ütögeti. Csak fogni és tartani kell. Nyomásra érzékeny a készülék. :wink:

A másik gép pedig igazi kis szörny. Autós családból nem hiányozhat. :wink: Megéri a pénzét!
Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

A másodikat én is irígylem nagyon.
Kölcsön polírgépből élek mindig, de már be kéne ruházni egy újra :)
Az elsőt én is használtam... Egyszer nem tartottam párhuzamosan teljes lapjával a felületre, próbáltam sarok görbületezni..., el is tört a tányér felfogatója :)
Árulták ezt tescoba, mindenhol...
De a ragasztók csodára képesek.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
akoshege
Újonc
Újonc

apró dolgok

Hozzászólás Szerző: akoshege »

Sziasztok!

Megvettem életem első saját kocsiját, 98-as 1,3-as szedánt.

Nagyjából rendben van, néhány szépséghibától eltekintve, kérlek adjatok tanácsot!

1 Műszerfal zöld háttérvilágítása már csak a sebességmérő bal oldalán működik. Olvastam a korábbi kommenteket, az én kocsimon is ugyanúgy működik? Az enyémben nincs fordulatszám mérő, ki lehet csak azt a részét cserélni, hogy legyen?

2 Jobb hátsó ajtóban a belső kilincsnél nincs benne a rugó. Hogyan lehet ilyet szerezni, és hogy lehet belerakni? Szét kell hozzá az ajtót bontani?

3 Az első lámpa mellett levált a gumi tömítőgyűrű. Megvan mind a kettő, szerintetek mivel ragasszam vissza?

Köszi előre is a válaszokat
Ákos
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: apró dolgok

Hozzászólás Szerző: Layosh »

akoshege írta:Sziasztok!

Megvettem életem első saját kocsiját, 98-as 1,3-as szedánt.

Nagyjából rendben van, néhány szépséghibától eltekintve, kérlek adjatok tanácsot!

1 Műszerfal zöld háttérvilágítása már csak a sebességmérő bal oldalán működik. Olvastam a korábbi kommenteket, az én kocsimon is ugyanúgy működik? Az enyémben nincs fordulatszám mérő, ki lehet csak azt a részét cserélni, hogy legyen?

2 Jobb hátsó ajtóban a belső kilincsnél nincs benne a rugó. Hogyan lehet ilyet szerezni, és hogy lehet belerakni? Szét kell hozzá az ajtót bontani?

3 Az első lámpa mellett levált a gumi tömítőgyűrű. Megvan mind a kettő, szerintetek mivel ragasszam vissza?

Köszi előre is a válaszokat
Ákos
Szia Ákos!

Grat az új autóhoz :)

A műszeregységet ha jól értem te fordulatszámmérősre akarod kicserélni. Ha megvan az olyan műszeregység, akkor meg lehet csinálni. A műszerfalvilágításhoz meg új izzókat kell venni. Nem tudom, hogy zöld e az alap, a kollégák majd biztos megírják :)

A kilincset csak saját magát ki lehet cserélni, amennyire tudom egy csavar.

A lámpánál lévő gumigyűrű pedig, a "béka" lámpás corolláknak a szériahibája. Ha megvan mind a kettő, hát sima ragaccsal próbáld meg rögzíteni ha nem áll meg sehogy. Nem tudom durván hangzik esetleg pálmatex? vagy szilikon?

Remélem tudtam segíteni. De a többiek is biztos írnak jó tippet :)
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Lámpa körüli gumira pillanatragasztó, de inkább szélvédőragasztó.
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

A nyamvadt belső világítás meg nehezen mahinálható, legalábbis színügyileg, ugyanis nem az izzók zöldek (sima rizsszem izzó amúgy, vegyél egy készletet és mindet cseréld ki, nem nagy cucc), hanem az a műanyag színezett, ami átengedi a fényt. :( :x
Nesze neked peros belső...
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Vegyél 5 W-os izzókat 5-6 db-ot. Cseréld a müködöt is! Erősebblesz és nem fognak eltérni.
Szerintem elő van kábelezve, hogy a fordszámmérő is müködjön, igy elég csak a müszeregységet cserélni.
Szélvédőragasztó a lámpatömtéshez. Lehet venni kis tubusos kiszerelésben is és nem kell kinyomó igy hozzá
Kilincs nemiszem, hogy egy csavar. Le kell bontani a kárpitot 99%. (neilyedj meg tőle) és belülről lesz felfogatva a kilincs az ajtólemezbe amit crova-val simán elérsz. 2 db 10es fejü anya. Ja és a zár részét ki kell akasztani óvatosan! ja nincs zár, hátsó ajtó :)

Gratula az autóhoz!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
akoshege
Újonc
Újonc

Köszi srácok, hétvégén nekiállok az ajtónak meg a lámpa gumi tömítésnek.

A műszerfal háttérvilágításnál nem a színe nem tetszik, hanem hogy nem világít:)
Akkor azt mondjátok, hogy csak izzókat kell benne cserélni? A szétszerelését hol kezdjem?

Tudtok Budapesten valami olyan boltot, ahol az ilyen "filléres" alkatrészeket lehet kapni?
98-as sedan 1,3
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

akoshege írta:Köszi srácok, hétvégén nekiállok az ajtónak meg a lámpa gumi tömítésnek.

A műszerfal háttérvilágításnál nem a színe nem tetszik, hanem hogy nem világít:)
Akkor azt mondjátok, hogy csak izzókat kell benne cserélni? A szétszerelését hol kezdjem?

Tudtok Budapesten valami olyan boltot, ahol az ilyen "filléres" alkatrészeket lehet kapni?
Ezeket az alkatrészeket nagyobb autósboltban (pl. Bárdi, Unix, stb.) be tudod szerezni. Mindenképp elöbb a középső konzolt kell megbontani, hogy majd a műszeregység kijöjjön, mert egybe van építve, hogy takarjon. Egy két csavar le ki patt és már tied a pálya. :wink:
Kép
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Konkrétan a műszerfalon belülről felül, ahogy nézed van 2 csavar, azt ki, utána már nem annyira emlékszem, de egyértelmű volt. Könnyen ki kell, hogy jöjjön.
Amúgy üdv itt márkatárs! :lol: :lol: :lol:
akoshege
Újonc
Újonc

Megcsináltam, tök jó lett!

Sajna az égőkre rá volt ragadva az a kis zöld gumi, meg el volt fáradva és nagyon repedezett, uh nem sikerült mindet megmenteni, de volt még egy tartalék, azt ráraktam. most tök jól világít:)

A belső kilics rugóra azt mondték a Bárdinál, hogy nem lehet külön kapni, csak teljes kilinccsel együtt, vagy próbáljam bontóban. Ha esetleg valahol látnátok vagy hallanátok róla, hogy van ilyen, akkor szóljatok légyszi!

A lámpa körüli gumit még nem ragasztottam meg, de meg fogom. Szerintetek az a fajta ragasztó, ami ilyen pisztolyból nyomható ki, ami felmelegíti és megolvasztja a bele való rudat (nem tudom mi a szakszerű neve) az jó lehet hozzá?
98-as sedan 1,3
Bardos6
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bardos6 »

A lámpa körüli gumit még nem ragasztottam meg, de meg fogom. Szerintetek az a fajta ragasztó, ami ilyen pisztolyból nyomható ki, ami felmelegíti és megolvasztja a bele való rudat (nem tudom mi a szakszerű neve) az jó lehet hozzá?

Hello én ragasztópisztolyként ismerem s biztos hogy nem jó 1.mert nem flexibilis 2.mert ha vizet kap azonnal elválik majd a lámpádtól.
Valami szilikonos ragasztó kéne amivel ablakot meg akváriuot ragasztanak.
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ez említett ragasztót én sem támogatnám, ha nem muszály! Hobby célra megfelelő vagy beltérnél. Víz álló képessége nulla. Amit ajánlani tudnák szélvédő ragasztó (ehez kell kinyomó pisztoly), vagy két komponensű 3M-es.
Kép
Válasz küldése