Market
Europe
Year
11/2001
Make
TOYOTA
Model
COROLLA
Frame
ZZE120
Vehicle characteristics
GRADE: TERRA: TERRA TYPE PRODUCT: JPP: JAPAN PRODUCT PARTS DESTINATION: EUR: EUROPE BODY: WG: WAGON DRIVER'S POSITION: LHD: LEFT-HAND DRIVE ENGINE: 4ZZFE: 1400CC 16-VALVE DOHC EFI FUEL SYSTEM: HTWC: HIGH EFFICIENCY TWIN CAM TRANSMISSION: MTM: MANUAL TRANSMISSION GEAR SHIFT TYPE: 5F: MTM, 5-SPEED FLOOR SHIFT COLOR CODE: 199 TRIM CODE: FD10
Search Results
VIN* Model code From To Frame Characteristics
JTDEM22E.. ZZE120L-AWMDKW 10/2001 - 04/2004 ZZE120 TERRA JPP EUR WG LHD 4ZZFE HTWC MTM 5F
2001 Toyota Corolla Combi 1,4 VVT-i / ZZE120/ Terra
Létezik a neten valahol egy kalkulátor vagy valami táblázat amiből meg lehetne tudni,hogy adott sebességhez, kb mekkora fordulatszám tartozik? (nemsokára egy fordulatszámmérő mentes 1.4 vvti tulaja leszek, ha minden igaz és nem derül ki semmi nagy gáz az átvizsgáláson)
Mekkora macera/pénz utólag fordulatszámos egységre cserélni a műszerfalat?
Használt valaki bluetooth-os OBDII csatlakozót sikerrel ezen a típuson?
Előre is köszi a válaszokat.
vsz írta:Létezik a neten valahol egy kalkulátor vagy valami táblázat amiből meg lehetne tudni,hogy adott sebességhez, kb mekkora fordulatszám tartozik? (nemsokára egy fordulatszámmérő mentes 1.4 vvti tulaja leszek, ha minden igaz és nem derül ki semmi nagy gáz az átvizsgáláson)
Mekkora macera/pénz utólag fordulatszámos egységre cserélni a műszerfalat?
Használt valaki bluetooth-os OBDII csatlakozót sikerrel ezen a típuson?
Előre is köszi a válaszokat.
Ha lenne is ilyen táblázat, akkor sem csak a sebességtől függ, hanem a konkrét autótól, motortól, főként a sebességfokozattól, de még sok minden mástól is...
Mit akarsz kihozni belőle ? (gondolom nem táblázat alapján akarsz vezetni...
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Nem nagy kaland az utólagos beszerelés, de csak akkor, ha komplett műszeregységet veszel (szinte mindenhol azt árulnak). Ebben az esetben viszont változik az óraállásod, azt be kell állíttatni a mostani műszar állására.
Jorn írta:Ha lenne is ilyen táblázat, akkor sem csak a sebességtől függ, hanem a konkrét autótól, motortól, főként a sebességfokozattól, de még sok minden mástól is...
Mit akarsz kihozni belőle ? (gondolom nem táblázat alapján akarsz vezetni...
Nyílván más, lehet akkor nem volt egyértelmű, hogy ehhez az adott autóhoz (1.4vvti, 2001/02) keresem. Ezeknél a motoroknál +-5%-ban ugyanolyannak kell lennie az értékeknek (az eltérés adódhat az eltérő gumimérettől). Azt akarom tudni, hogy melyik sebességi fokozatban, adott sebességnél épp mennyit forog a motor.
Pl 3.-ban 50-nél 2500-at, 4.-ben tegyük fel 70-nél forog annyit, 5.-ben 120-nál meg mittudomén 3500-at.
ksz315 írta:Nem nagy kaland az utólagos beszerelés, de csak akkor, ha komplett műszeregységet veszel (szinte mindenhol azt árulnak). Ebben az esetben viszont változik az óraállásod, azt be kell állíttatni a mostani műszar állására.
Köszi, igen, gondoltam, hogy teljes műszeregység csere a legcélravezetőbb, csak a kábelezéssel kapcsolatban nincs infóm, hogy azt meg kell oldani (ha igen, nehéz e?), vagy gyárilag ott van minden, csak rá kell dugni az új órára? Szóval otthoni szerelős, relatíve egyszerű művelet, vagy bízzam profira?
Szerintem (99,99%) elő van kábelezve. Kb a 90es évek elejétől szerintem az összes "alap" funkció be van kábelezve, max a végéről a műsuerek maradnak le. Gyártás szempontjából egyszerűbb/olcsóbb 1 féle kábelköteget termelni, mint 10-20-100 félét...
Nem kötekedés képen, de miért érdekes ez a fordulatszám dolog? Pörög amennyit pörög. Ha nem átlag felhasználásra kell (hanem vmi verseny, bár ezt kétlem), akkor úgysem ez lesz az egyetlen cserélendő alkatrész. Műszer nélkül is hamar rá lehet érezni, hogy mikor mit kíván a motor. Én is sokáig gondolkodtam rajta, hogy kicseréljem a műszeregységem, aztán már nem tűnt olyan fontosnak....
Kérlek keress és olvass vissza a fórumban. Számtalanszor fordult már elő a műszeregység csere és sokszor alkalmazták is a klubtagok, hogy még komfortosabb lehessen az autó tőle. Kiemeltük, mire kell figyelni (spirál, nem spirál, csatlakozó, digit napi számláló, mechanikus....)
"Váltók, sebességi fokozatok, áttételek" témánk is van, ahonnan következtethetsz mire van szükség, hogy tudd mikor mennyit pörög az autó. (figyelve arra, hogy az órával csalt sebességi értékkel nézzük, vagy a valós sebességhez viszonyítjuk".
Netán, abban a topic-ban is tehetnéd fel a kérdésed OBD kiolvasás gyanánt, mert ha jól emlékszem, erről még nem eset szó. Hátha valaki már megnézte.
Köszönöm!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
ksz315 írta:Szerintem (99,99%) elő van kábelezve. Kb a 90es évek elejétől szerintem az összes "alap" funkció be van kábelezve, max a végéről a műsuerek maradnak le. Gyártás szempontjából egyszerűbb/olcsóbb 1 féle kábelköteget termelni, mint 10-20-100 félét...
Nem kötekedés képen, de miért érdekes ez a fordulatszám dolog? Pörög amennyit pörög. Ha nem átlag felhasználásra kell (hanem vmi verseny, bár ezt kétlem), akkor úgysem ez lesz az egyetlen cserélendő alkatrész. Műszer nélkül is hamar rá lehet érezni, hogy mikor mit kíván a motor. Én is sokáig gondolkodtam rajta, hogy kicseréljem a műszeregységem, aztán már nem tűnt olyan fontosnak....
Mert utoljára zsigulit vezettem fordulatszámmérő nélkül és megszoktam. Szeretem tudni, hogy mikor mennyit pörög a motor, nem arról van szó, hogy ne éreznék rá a vezetésére.
Mivel BP.-en keresztül ingázok, sok a lámpa, megállás, elindulás, általában zenét hallgatok és nem hallom a motort, ezért jól jön egy vizuális visszajelzés is a fordulatszámról.
Pacsker írta:Netán, abban a topic-ban is tehetnéd fel a kérdésed OBD kiolvasás gyanánt, mert ha jól emlékszem, erről még nem eset szó. Hátha valaki már megnézte.
Ha valaki megmondja, hol van az 1.4-es E11-ben az OBD csatlakozó, rádughatok egy Bluetooth-os műszert és megnézhetem, mit mutat. Nekem sincs fordszámmérő és az első fél évben hiányzott is mert előtte minden autómban volt (egy időben Kispolszkiztam és még abba is szereltem ), aztán megszoktam, simán érzésből vezetek és nem hiányzik.
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig
A motortér nyitó alatt van a csatlakozó, és működik a bluetooth-os ODB adapterekkel. Amíg nem cseréltem ki a műszeregységet, néha néztem a fordulatszámot a telefonon vele
Az óracsoportot általában 10e környékétől lehet találni bontottan, a kicserélése kb fél óra mindenestül. Analóg számlálós óránál könnyen meg lehet oldani, hogy ne változzon a km állás.
A projektemben címszavakban leírtam a műveletet: viewtopic.php?p=104496#p104496
Köszönöm a válaszokat, sajnos a kiszemelt kocsi megbukott az átvizsgáláson, úgyhogy nem vettem meg. (jobb oldalán a futómű bekötési pontok nem a helyükön voltak)