E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Jorn írta:A fényszórómagasság-állító csaka japán verzióban világít, angolban sajnos nincs izzója.

A bal oldali ajtóban viszont az "Auto" és a központizár gombnak is világítani kell, most szedem szét...
Kiderült a turpisság: a központizár gomb a bal oldali könyöklõben nincs izzóval ellátva, viszont itt van olyan verzió, ami izzós, a motoros tükör állító mellett:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_199811 ... l?hl=84930

Az Auto gomb alatt van egy zöld led a panelben.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

.. és a zöld led világít rendesen. Sajnos a fényét kivezetõ mûanyag elem opálosodott be, ezért gyenge a fénye, hát ezzel sokat nem lehet kezdeni, ennyi...
Han
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Han »

Sikerült kicserélnem a mûszerek mögötti izzókat és visszarakni a fordulatszámmérõt. Minden úgy ment, ahogy írtátok, ezért mégegyszer hálás köszönet a segítõknek! Sajnos a mûszerek mögötti izzók esetében a foglalat sem volt mind jó, volt ahol új izzóval is halványan világított, ezért sakkoztam és a halványabbakat a kevésbé fontos visszajelzõk mögé raktam (pl. ködlámpa visszajelzõ). A fordulatszámmérõ pontosításával leizzadtam (szó szerint), mire nagy nehezen pontos lett, nem könnyû eltalálni, hogy ne csaljon kicsit se, talán még így is maradt benne egy 100-as. Középkonzol tekerõi mögött két izzót találtam. Cseréltem õket és világít is, de halvány nagyon, talán erõsebb volt benne, mint 1,2W, majd kipróbálom. Az elakadásjelzõt nem tudtam (mertem) kipattintani, nehogy eltörjek valamit. Ami érdekesség lehet, hogy nekem sem spirálos a km óra!
Toyota Corolla Verso 2002 E121 3ZZ
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Han írta:Sikerült kicserélnem a mûszerek mögötti izzókat és visszarakni a fordulatszámmérõt. Minden úgy ment, ahogy írtátok, ezért mégegyszer hálás köszönet a segítõknek! Sajnos a mûszerek mögötti izzók esetében a foglalat sem volt mind jó, volt ahol új izzóval is halványan világított, ezért sakkoztam és a halványabbakat a kevésbé fontos visszajelzõk mögé raktam (pl. ködlámpa visszajelzõ). A fordulatszámmérõ pontosításával leizzadtam (szó szerint), mire nagy nehezen pontos lett, nem könnyû eltalálni, hogy ne csaljon kicsit se, talán még így is maradt benne egy 100-as. Középkonzol tekerõi mögött két izzót találtam. Cseréltem õket és világít is, de halvány nagyon, talán erõsebb volt benne, mint 1,2W, majd kipróbálom. Az elakadásjelzõt nem tudtam (mertem) kipattintani, nehogy eltörjek valamit. Ami érdekesség lehet, hogy nekem sem spirálos a km óra!
Az 1.2W-os elég fényt kell, hogy adjon.
Ha már használt, akkor idõvel befeketedik a búra belülrõl, és csökken a fényerõ.
A középkonzolnál nekem kontakthiba miatt szokott halványabb lenni a jobb oldali, egy határozott koppintás és helyrejön.

Gyárilag amúgy 1.4W-sak az izzók, de olyat nem kapni itthon minden sarkon. Nem hinném, hogy észrevehetõ a fényerõkülönbség...
Han
Visszajáró
Visszajáró

Jorn írta:
Han írta:Sikerült kicserélnem a mûszerek mögötti izzókat és visszarakni a fordulatszámmérõt. Minden úgy ment, ahogy írtátok, ezért mégegyszer hálás köszönet a segítõknek! Sajnos a mûszerek mögötti izzók esetében a foglalat sem volt mind jó, volt ahol új izzóval is halványan világított, ezért sakkoztam és a halványabbakat a kevésbé fontos visszajelzõk mögé raktam (pl. ködlámpa visszajelzõ). A fordulatszámmérõ pontosításával leizzadtam (szó szerint), mire nagy nehezen pontos lett, nem könnyû eltalálni, hogy ne csaljon kicsit se, talán még így is maradt benne egy 100-as. Középkonzol tekerõi mögött két izzót találtam. Cseréltem õket és világít is, de halvány nagyon, talán erõsebb volt benne, mint 1,2W, majd kipróbálom. Az elakadásjelzõt nem tudtam (mertem) kipattintani, nehogy eltörjek valamit. Ami érdekesség lehet, hogy nekem sem spirálos a km óra!
Az 1.2W-os elég fényt kell, hogy adjon.
Ha már használt, akkor idõvel befeketedik a búra belülrõl, és csökken a fényerõ.
A középkonzolnál nekem kontakthiba miatt szokott halványabb lenni a jobb oldali, egy határozott koppintás és helyrejön.

Gyárilag amúgy 1.4W-sak az izzók, de olyat nem kapni itthon minden sarkon. Nem hinném, hogy észrevehetõ a fényerõkülönbség...
Új izzókkal halvány egyenletesen. Csere elõtt nem is égett egyáltalán. Érdekes nekem is... :?
pézsé
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 1999
Autód felszereltségi jelölése: Luna

Hozzászólás Szerző: pézsé »

Jorn írta:.. és a zöld led világít rendesen. Sajnos a fényét kivezetõ mûanyag elem opálosodott be, ezért gyenge a fénye, hát ezzel sokat nem lehet kezdeni, ennyi...
szintén zenész. Gondoltam teszek bele erõsebb ledet. De elõtte kipróbálom a kapcsolókart át tudja-e világítani bármi.

Én a klíma és az ablakfûtés kapcsolókba raktam zöld kupakos izzókat, korábban azt hittem nincs bennük csak a led.
Viszont elpattant az egyik foglalat, mert az izzó beleolvadt és amikor kipattintottam jött vele a búra egy része is. Sajnos a mûanyag megégett és porózus szerkezetû lett. Cserélni kellene. Van ötlet honnan lehet szerezni ilyet?

A fényszóró magasságállítóba pedig zöld sipkás izzó van beforrasztva, azt is kicseréltem.
12/1998 TOYOTA COROLLA (EE111L-DLMDKW) TERRA UKP EUR LB LHD 4EFE MTM 5F
08/1979 TOYOTA COROLLA (TE71L-ELMEBW) XE EUR EUG LB LHD 2TB MTM 5F 2D
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

A Madarassy utcai bontóból vettem foglalatokat, az izzók már nem is világítottak bennük, de ezt mondták is elõre. A foglalat és a sipka használható volt, izzót elektronikai boltban vettem.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

E11 "használt teszt" Totalcar módra:
viewtopic.php?t=706&start=120
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Ghee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Ghee »

"az elsõ angol gyártású széria" - HIBA !!!
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Szerintem teljesen korrekt cikk...
Azt sem lehet elvárni, hogy minden modellt, minden évjáratával tisztában legyenek.
A lényeget leírja, a megbízhatóságot, és a minõséget. :P
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Filtron AP160 levegõszûrõ: nem egyszerû beletenni a légszûrõházba ! A gumija magas és merev, megszenvedtem amíg le tudtam zárni a légszûrõház tetejét. Ritkábban is vannak a lamellái, mint más szûrõkön, kisebb a felület... Szóval, nem ajánlom. (meglepõ, mert az olajszûrõikkel, üzemanyagszûrõikkel nem volt gondom)
Han
Visszajáró
Visszajáró

Jorn írta:Filtron AP160 levegõszûrõ: nem egyszerû beletenni a légszûrõházba ! A gumija magas és merev, megszenvedtem amíg le tudtam zárni a légszûrõház tetejét. Ritkábban is vannak a lamellái, mint más szûrõkön, kisebb a felület... Szóval, nem ajánlom. (meglepõ, mert az olajszûrõikkel, üzemanyagszûrõikkel nem volt gondom)
Sokadik japán autóm után az a tapasztalatom, hogy szûrõbõl (és sok alkatrészbõl is) érdemes a japán utángyártottakat venni, ha van rá lehetõség. Jó ár/érték arányúak.
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Egy ideje már "csak" Mann olajszûrõket veszek, levegõszûrõbõl meg Mecafiltert, nekem ezek jöttek be.
pézsé
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 1999
Autód felszereltségi jelölése: Luna

Hozzászólás Szerző: pézsé »

Jorn írta:Filtron AP160 levegõszûrõ: nem egyszerû beletenni a légszûrõházba ! A gumija magas és merev, megszenvedtem amíg le tudtam zárni a légszûrõház tetejét. Ritkábban is vannak a lamellái, mint más szûrõkön, kisebb a felület... Szóval, nem ajánlom. (meglepõ, mert az olajszûrõikkel, üzemanyagszûrõikkel nem volt gondom)
Egyszer én is majdnem beszivattam magam hasonlóan.
Azt ugye tudod hogy kétféle légszûrõház van?
Az egyikbe kisebb de magasabb a szûrõ általában fém peremmel a lamellák mellett, a sarkai is lekerekítettek. ez belemegy a másik fajta szûrõházba, de mivel magasabb nem lehet rendesen lezárni, a sarkoknál nem is illeszkedik a lekerekítések miatt.

Szóval visszavittem és adtak filtront, nem tudom a számát. De az problémamentesen belement szépen zár ez vékony, sarkas, hajlékony, nincs semmilyen fém alkatrész benne.
Összehasonlítottad a régivel az újat? Nehogy elpattanjon a szûrõház, és a sarkokon ne figyeljen be a por a motorba.
12/1998 TOYOTA COROLLA (EE111L-DLMDKW) TERRA UKP EUR LB LHD 4EFE MTM 5F
08/1979 TOYOTA COROLLA (TE71L-ELMEBW) XE EUR EUG LB LHD 2TB MTM 5F 2D
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Igen, ugyanolyan peremes, lekerekített, széle-hossza is annyi, mint az eddigieken. Biztosan ide való, katalógus szerint is.
Lehet, a hideg is belejátszott a dologba, még egyszer ránézek, igazítok rajta, ha lehet...
Válasz küldése