E11 - (1997-2002)
- Skyll
- Visszajáró

Én glicerint (gliceriolt) használok a gumi és mûanyagelemekre.
A csomagtér világítást LED szalaggal oldottam meg (kb. 1500 Ft-ból), azóta fényárban úszik a csomagtartó (60 LED/m, de szerintem a 30 LED/m is bõven elegendõ)!
A zöld bugyis mûszerfalizzókat hol vetted?
A csomagtér világítást LED szalaggal oldottam meg (kb. 1500 Ft-ból), azóta fényárban úszik a csomagtartó (60 LED/m, de szerintem a 30 LED/m is bõven elegendõ)!
A zöld bugyis mûszerfalizzókat hol vetted?
"sörbõl barnát, borból vöröset, nõbõl szõkét, autóból japánt"
Toyota Corolla E11 1.4 16V (ZZE111) Sedan Harmony* 2001
Suzuki GS500 K7
Toyota Corolla E11 1.4 16V (ZZE111) Sedan Harmony* 2001
Suzuki GS500 K7
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Nekem off-autónál, amikor elõl ázott be, akkor az elsõ ajtó kéder, illetve az elsõ szélvédõ volt a ludas.tibierdrol írta:Álló helyben beázott a Corolla. Pocsolya volt bal elöl lábnál, és hátul is vizes volt a szõnyeg. Meglocsoltuk az autót és úgy néz ki, hogy hátul a csomagtérnél tudott csak befolyni a víz. Kidobáltam az üléseket, padlószõnyeget, kalaptartót, csomagtérbõl a szõnyeget és kitakarítottam, megszárítottam mindent. Úgy látszik most járt le az ideje az E11 csomagtér kédereknek. Elég koszos volt a gumi, és a neki csukódó ajtón is volt egy sötét koszcsík. Szépen lemostam ezeket is, most úgy tûnik tömít, már csak azt nem tudni, hogy meddig. Mivel érdemes ezt kezelni? Szilikon sprayt vegyek, vagy ha vékonyan átkenem szilikonzsírral az is jó?
Ahol egy kis felületi rozsdát találtam ott megcsiszoltam a lemezt és valami rozsdaátalakító csodaszerrel lekezeltem.
Ja, és megtaláltam a kalaptartó alá begyûrve a csomagtér világítás gyári csatlakozóját is. Már csak valami világítást kell rá barkácsolni.
Kivettem a mûszerfalat is, kicseréltem benne a 4 háttérvilágítást adó izzót, mert már csak kettõ világított. A visszajelzõk mind jók voltak. A fûtéskapcsolók izzóit is kicseréltem - ebbõl kaptam zöld kotonos verziót - és a vészvillogó kapcsolójában is a kis izzót is.
Most olyan este mint egy karácsonyfa. A 7 izzó összesen 600 forint volt, ennyit megért. Kíváncsi vagyok meddig fog tartani.
Arra kéne még megoldást találni, hogy a világítás bekapcsolásakor ne halványodjon el az óra és a klíma visszajelzõ LEDje, mert elég zavaró, hogy ha rásüt a nap akkor nem látszik hogy be van-e kapcsolva. Erre van valakinek ötlete?
(nem is értem neked hátulról hogyan megy a víz elõre, mert az ülések alatt-elõtt van egy magas "gát"...)
Ami trükkös volt az esetemben, hogy a mûszerfal tele volt szivacsozva (gondolom hangtompítás) és amikor esett, akkor sokszor csak felszívta magát a szivacs, nem is csöpögött, csak késõbb, vagy esetleg csak párásodott a mûszerfal...
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Ez engem is érdekelne.tibierdrol írta: Arra kéne még megoldást találni, hogy a világítás bekapcsolásakor ne halványodjon el az óra és a klíma visszajelzõ LEDje, mert elég zavaró, hogy ha rásüt a nap akkor nem látszik hogy be van-e kapcsolva. Erre van valakinek ötlete?
Annyit tudok mondani, hogy japánnál és angolnál is ugyanez a jelenség van, pedig más a középkonzol és a kapcsolók is...
Tehát valahol a vezérlésükben lehet a "gond", nem magukban a kapcsolókban.
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Gond?! Ez minden autóban így mûködik gyártótól függetlenül. Miért akarjátok ezt kiiktatni? Éjsazaka kifolyik a szemetek, ha felkapcsoljátok a világítást. Nappal, kit érdekel, hogy látszik-e a bekapcsolt klíma világítása?! A gomb helyzetébõl már látod... 
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- Ghee
- Gyakori látogató

tibierdrol:Pocsolya volt bal elöl lábnál, és hátul is vizes volt a szõnyeg.
Elöl lábnál és pár ajtónál nálam is van néha pár csepp amióta a páravédõ fóliát eltépték a barbár centrálzár beépítõk. Ezt azóta foltozással és hangszórótömítõvel próbáltam megoldani, de nem lett 100%-os. Lehet nálad is ez a gond. Ehhez az is hozzátartozik, hogy elég rosszul szigetelnek a vízlehúzók az ablakoknál.
Hátul simán lehet, hogy a kosz miatt ázott be, a glicerines kezelés tényleg jó. Ha azok után is beázik akkor a gumikéder rögzítésénél (ahol a fém peremre rá van nyomva) kitágult már a gumi. Amikor az ez alatti sarat kitakarítottam, láttam, hogy ugyanazzal a fekete trutyival van "felragasztva" maga a kéder mint az ajtók párazáró fóliái. Lehet az engedett valahol el. Nálam pl. felül teljesen hiányzik - sokszor vissza is kell raknom a csomaggal lehúzott kédert -, de nem ázik be.
Milyen rozsdaátalakítót, alapozót, festéket használtál a javításnál?
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Lehet, hogy nem ugyanarról beszélünk.bepi81 írta:Gond?! Ez minden autóban így mûködik gyártótól függetlenül. Miért akarjátok ezt kiiktatni? Éjsazaka kifolyik a szemetek, ha felkapcsoljátok a világítást. Nappal, kit érdekel, hogy látszik-e a bekapcsolt klíma világítása?! A gomb helyzetébõl már látod...
A klíma és a hátsóablak-fûtés ledjét nappal alig lehet látni, hogy világít-e. Oda kell árnyékolnom kézzel, ha rásüt a nap.
A gomb állásából nem látod, hogy mûködik-e a cucc, mert ez egy pillanatkapcsoló, egy állással.
Amiben nem látom a rációt, hogy ezeknek a gombok ledjeinek a fényereje teljesen jó, ha áll az autó, de ha megyek és bekapcsolom a világítást, akkor már nagyon gyengén világítanak.
A gond az idézõjeles, mert nyilván szándékos a dolog, hogy ez történik. (nem bug, hanem feature
De tényleg hasznos lenne, ha látható lenne nappali fényben, hogy a légkondit sikerült-e be- vagy kikapcsolni, vagy sem...
- lehella
- Visszajáró

Ennek a klíma visszajelzõ lámpának az optimalizálása nekem is a fejembe véste magát már egy ideje. Nem tudom hogy helyezkedik el az izzó/led a gombban, mit lehetne vele kezdeni, esetleg csere, bár gondolom oda csak egyféle lesz jó
Elsõ körben én arra gondoltam, hogy egy tartalék lámpára rákötöm a visszajelzést a mûszerfalon, amit nem használunk sosem. Másik ötlet, egy igényesen elhelyezett, nagy fényerejû ledet gondoltam beszerelni a klímakapcsoló világítás szálra, ezáltal megoldódhat a "nappal nem látom" jelenség.
Toyota Corolla E11 4EFE
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Értem, mire gondoltál.Jorn írta:Lehet, hogy nem ugyanarról beszélünk.bepi81 írta:Gond?! Ez minden autóban így mûködik gyártótól függetlenül. Miért akarjátok ezt kiiktatni? Éjsazaka kifolyik a szemetek, ha felkapcsoljátok a világítást. Nappal, kit érdekel, hogy látszik-e a bekapcsolt klíma világítása?! A gomb helyzetébõl már látod...
A klíma és a hátsóablak-fûtés ledjét nappal alig lehet látni, hogy világít-e. Oda kell árnyékolnom kézzel, ha rásüt a nap.
A gomb állásából nem látod, hogy mûködik-e a cucc, mert ez egy pillanatkapcsoló, egy állással.
Amiben nem látom a rációt, hogy ezeknek a gombok ledjeinek a fényereje teljesen jó, ha áll az autó, de ha megyek és bekapcsolom a világítást, akkor már nagyon gyengén világítanak.
A gond az idézõjeles, mert nyilván szándékos a dolog, hogy ez történik. (nem bug, hanem feature
De tényleg hasznos lenne, ha látható lenne nappali fényben, hogy a légkondit sikerült-e be- vagy kikapcsolni, vagy sem...(én pl. a célállomásom elõtt 5 perccel szeretem lekapcsolni a légkondit, hogy legközelebb ne legyen szaga, de nem mindig sikerül jól benyomni a gombot, ebben a led segítene - ha nappali fényben kivehetõ lenne)
Csak amiatt nem tiszta egészen a probléma, hogy ha meleg van és az utad elején bekapcsolod a klímát, akkor az normál esetben hideg levegõt fog fújni. Ha kikapcsolod, akkor 1 perc múlva gyakorlatilag a kinti hõmérsékletû levegõt fogja fújni, valamint a motor hangján is kapásból észre lehet venni, hogy megy-e a kompresszor, vagy sem. Én ezek miatt nem tartom - saját szemszögembõl - akkora gondnak ezt. Viszont az való igaz, hogy, ha rendesen látható lenne a led fénye, akkor az egy plusz "információ" lenne.
Ezekben a kapcsolókban nem lehet egykönnyen izzók/ledet cserélni sajnos, de türelemmel nyilván megoldható. Mondjuk, én nem foglalkoznék ilyennel, inkább fogom a családot és megyünk egyet sétálni.
Amúgy nálam a Corollában a hátsó ablak fûtés csak bekapcsolva világít, kikapcsolva egyáltalán nem (úgy értem, nincs még standby fénye sem). Ugyanígy a klíma gomb is.
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Bocsi, azt nem figyeltem, hogy a sedanról írtad, az ugye Japán és a középkonzol kialakítása más az angolokéhoz képest. Én csak utóbbit ismerem testközelbõl.Jorn írta:Így van.
Igazából a béka sedanomban probléma ez, mert abban még kis, félkör alakú gombok vannak, és ott az óra is, ami szintén elhalványul, ha helyzetjelzõ már be van kapcsolva.
És valahogy ezeket a kis félkör gombokat nem mindig sikerül rendesen benyomni... bizonytalanok kissé. A hideg sem jön egybõl, sajnos.
(A béka liftbackben már nagyobbak a gombok, és az óra a mûszerfalban van, szóval ott ez nem akkora probléma, jobban láthatók, és a hideg is egybõl jön... gondolom a ráncfelvarrottak is ilyenek már)
Ha a klímát bekapcsolod, akkor az alapjáratot megemeli? Vagy menet közben, ha bekapcsolod, érzed, hogy azonos gázpedálállás mellett kissé ránt az autó? Illetve, fordított esetben, pont, hogy megkönnyebbül...
Amúgy, jó ötlet és én is így használom, hogy az érkezés elõtt 2-3 perccel kikapcsolom, feltekerem a ventillátort és aklimatizálódok a kinti hõmérséklethez, valamint a szellõzõ rendszer sem lesz büdi.
Ennek valódi hasznát a klímás, akinél voltam - már az Avensisszel - cáfolta, mondván, hogy nincs semmi köze az idõ elõtti klíma kikapcsolásnak ahhoz, hogy akkor majd nem fog büdösödni a rendszer. Ugyanis, attól szagos, mert a csõben, radiátoron eleve le vannak rakódva a bacik, amik pára hatására szaglanak. Ha ezeket eredendõen ki tudod írtani és ezt rendszeresen évente 1x-2x megismétled, akkor nem kell csak ezért hamarabb kikapcsolni a klímát. Elég, ha az érkezés elõtt pár perccel lehúzod az ablakot...
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Így van.
Igazából a béka sedanomban probléma ez, mert abban még kis, félkör alakú gombok vannak, és ott az óra is, ami szintén elhalványul, ha helyzetjelzõ már be van kapcsolva.
És valahogy ezeket a kis félkör gombokat nem mindig sikerül rendesen benyomni... bizonytalanok kissé. A hideg sem jön egybõl, sajnos.
(A béka liftbackben már nagyobbak a gombok, és az óra a mûszerfalban van, szóval ott ez nem akkora probléma, jobban láthatók, és a hideg is egybõl jön... gondolom a ráncfelvarrottak is ilyenek már)
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Skyll köszi, a glicerint fogom kipróbálni a gumikra.
Az izzókat itt érden egy régi kis autósboltban vettem. A hetes úton van, a régi stranddal (mostani játszótérrel) majdnem szemben, a Majer gumis mellett.
Jorn, a lépcsõshátú E11-ben a csomagtartóban ha a szõnyeg rendesen átázik akkor elõrevezeti a vizet, nincs gát, csak egy mûanyag lap ami alatt simán átfolyik.
Bepi, a régi autókban nem így mûködött mégis látszott nappal minden, és éjszaka se volt gond. Ezzel kiegyeznék most is.
A nyomógombbal az a gond, hogy egyrészt tényleg bizonytalanul mûködik, másrészt ha kikapcsolod a ventilátort akkor kikapcsolódik a klíma is és ha visszakapcsolod a ventilátort akkor ezzel a klíma is visszakapcsolódik. Na most ha elindulok és bekapcsolom a ventilátort akkor fene se tudja hogy legutóbb hogyan hagyta az asszony :o)
Az E10-ben még rendes kapcsoló volt, ott látszott hogy be van nyomva vagy nincs.
Ghee, az ajtókárpit mögött a fólia nekem se hibátlan, de akárhogy locsoltuk az autót ott jött be egy csepp víz se.
Lehella, a klíma visszajelzõ lámpája az egy kis LED, ami a kapcsoló belsejében lévõ panelbe van beforrasztva.
Az izzókat itt érden egy régi kis autósboltban vettem. A hetes úton van, a régi stranddal (mostani játszótérrel) majdnem szemben, a Majer gumis mellett.
Jorn, a lépcsõshátú E11-ben a csomagtartóban ha a szõnyeg rendesen átázik akkor elõrevezeti a vizet, nincs gát, csak egy mûanyag lap ami alatt simán átfolyik.
Bepi, a régi autókban nem így mûködött mégis látszott nappal minden, és éjszaka se volt gond. Ezzel kiegyeznék most is.
A nyomógombbal az a gond, hogy egyrészt tényleg bizonytalanul mûködik, másrészt ha kikapcsolod a ventilátort akkor kikapcsolódik a klíma is és ha visszakapcsolod a ventilátort akkor ezzel a klíma is visszakapcsolódik. Na most ha elindulok és bekapcsolom a ventilátort akkor fene se tudja hogy legutóbb hogyan hagyta az asszony :o)
Az E10-ben még rendes kapcsoló volt, ott látszott hogy be van nyomva vagy nincs.
Ghee, az ajtókárpit mögött a fólia nekem se hibátlan, de akárhogy locsoltuk az autót ott jött be egy csepp víz se.
Lehella, a klíma visszajelzõ lámpája az egy kis LED, ami a kapcsoló belsejében lévõ panelbe van beforrasztva.
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
- yodamastah
- Visszajáró

Azért ide írok mert ha jól láttam ebben a topicban felmerült a múltban hogy az E11 ajtó kárpiton az anyagot páran szeretnék cserélni.
Nos ez nálam is fennáll, és szerencsére úgy néz ki hogy mindenféle szerelés nélkül is egész normálisan és olcsón megoldható.
Egyelõre csak próbaképp csináltam meg egy ajtóval, de a meglepõen jó lett.
A következõk kellenek:
1. anyag amit fel szeretnénk rakni a kárpitra. lehetõleg kicsit elasztikus. én egy kidobásra váró póló anyagát használtam
2. egy bannkártya méretû plasztik kártya
3. olló
Az e11 ajtón a kárpit anyag és az ajtó közt meglehetõsen mély rés van. Egy külföldi fórumon láttam, hogy valaki egyszerûen fogta
és a méretre vágott anyagot körbe betömködte a résbe. Nos ezt kipróbáltam én is, és annyira jó lett, hogy még közelrõl vizsgálva is teljesen korrektül néz ki.
Fontos hogy kicsit nyúlós anyag kell, mert akkor szépen kifeszül az eredeti kárpiton.
Semmi extra mûvelet nem kell, egyszerûen méretre kell vágni az anyagot, kb 1-1,5 cm ráhagyással körbe, és a plasztik kártyával be kell tömködni a résbe körbe az anyagot úgy hogy feszüljön. Kb 15 perc volt az egész vagdosással. Nagyon szépen kifeszül és sima lesz. Rá lehet segíteni ragasztóval, hogy stabilan bent is maradjon, de a betömködött anyag olyan jól tartja, hogy simán így is lehet ott marad sokáig. Persze ha valaki kirángatja akkor kijön , szóval a végleges megoldáshoz tényleg kellhet a ragasztó.
Ilyen lett (Egyelõre csak teszteltem a dolgot, nem ilyen színû lesz, csak még keresem a megfelelõ anyagot)

Nos ez nálam is fennáll, és szerencsére úgy néz ki hogy mindenféle szerelés nélkül is egész normálisan és olcsón megoldható.
Egyelõre csak próbaképp csináltam meg egy ajtóval, de a meglepõen jó lett.
A következõk kellenek:
1. anyag amit fel szeretnénk rakni a kárpitra. lehetõleg kicsit elasztikus. én egy kidobásra váró póló anyagát használtam
2. egy bannkártya méretû plasztik kártya
3. olló
Az e11 ajtón a kárpit anyag és az ajtó közt meglehetõsen mély rés van. Egy külföldi fórumon láttam, hogy valaki egyszerûen fogta
és a méretre vágott anyagot körbe betömködte a résbe. Nos ezt kipróbáltam én is, és annyira jó lett, hogy még közelrõl vizsgálva is teljesen korrektül néz ki.
Fontos hogy kicsit nyúlós anyag kell, mert akkor szépen kifeszül az eredeti kárpiton.
Semmi extra mûvelet nem kell, egyszerûen méretre kell vágni az anyagot, kb 1-1,5 cm ráhagyással körbe, és a plasztik kártyával be kell tömködni a résbe körbe az anyagot úgy hogy feszüljön. Kb 15 perc volt az egész vagdosással. Nagyon szépen kifeszül és sima lesz. Rá lehet segíteni ragasztóval, hogy stabilan bent is maradjon, de a betömködött anyag olyan jól tartja, hogy simán így is lehet ott marad sokáig. Persze ha valaki kirángatja akkor kijön , szóval a végleges megoldáshoz tényleg kellhet a ragasztó.
Ilyen lett (Egyelõre csak teszteltem a dolgot, nem ilyen színû lesz, csak még keresem a megfelelõ anyagot)

A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára yodamastah 2013 jún. 04, 01:02 pm-kor.
E11 1999 Liftback - 4EFE - UK
Ex: E10 - 1992 Hatchback- 4AFE - JP
Ex: E10 - 1992 Hatchback- 4AFE - JP
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Szia,tibierdrol írta: Jorn, a lépcsõshátú E11-ben a csomagtartóban ha a szõnyeg rendesen átázik akkor elõrevezeti a vizet, nincs gát, csak egy mûanyag lap ami alatt simán átfolyik.
nekem is van lépcsõshátú, de a befolyó víz lemegy a pótkerékhez... Neked a csomagtérbõl eljut az anyósülés elõtti részhez a víz ?
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

1.6-osnál nemigen lehet érezni a rántást...bepi81 írta:Ha a klímát bekapcsolod, akkor az alapjáratot megemeli? Vagy menet közben, ha bekapcsolod, érzed, hogy azonos gázpedálállás mellett kissé ránt az autó? Illetve, fordított esetben, pont, hogy megkönnyebbül...
Ha régi a szíj, akkor nyikkan egyet a bekapcsoláskor, régen onnan tudtam, hogy sikerült bekapcsolni a klímát, de azóta már cseréltem szíjat