A kéziféké valóban fog kelleni, a többi nemPa7r1k írta:Igen ezeket meg is néztem...az egyik az O/D off [ez biztos nem kell bele mert ha jól tudom automata váltó hoz van] a másik viszont a kéziféké abba nem ártana egy. a 3. meg a check engine mellet van egy lock valami nem jut eszembe mi az.
E11 - (1997-2002)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Sedan csomagtartója körüli gumikéderezést hogyan lehet felújítani (cserélni) ?
A cél, hogy ne folyjon be az esõ a csomagtérbe...
Esetleg lehet kapni méterre ilyet, vagy netán gyárit kell rendelni stb... ?
A cél, hogy ne folyjon be az esõ a csomagtérbe...
Esetleg lehet kapni méterre ilyet, vagy netán gyárit kell rendelni stb... ?
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
- Ghee
- Gyakori látogató

Pont néztem egyik nap én is, hogy valahol szivárog a víz, de szerintem nálam a csomagtérajtón keresztül a lámpánál vagy a rendszámtáblavilágításnál. Még nem olyan nagy mértékû, hogy foglalkozni kelljen vele (néhány cseppnek megfelelõ mennyiségû alul a gumikéder árkában. A régi autómnál (Skoda Favorit) a kédercsere oldotta meg, mivel a víz befolyt a kéder alá kívülrõl és belül folyt ki egy karosszériaillesztésnél. Azt figyeltem még meg, hogy a Corollánál gyárilag be van kenve olyasmi anyaggal maga a karosszéria illesztés (amire a gumikédert ráhúzod), mint amilyennel az ajtókárpitok alatti pára és vízzáró fóliát felragasztják - olyan fekete ragadóssal. De lehet ez valami utólagos "tuning" nálam... Skodánál a gumikédert méretre vágva tudtam venni fillérekért, ott a profilja olyan volt, hogy ha rányomtad a karosszéria illesztésre, akkor - profilból nézve - 3 "gumipenge" feszült neki két oldalról, így megakadályozva a víz bejutását és a gumikéder oldható rögzítését. Remélem kapni valami univerzálisat hozzá, ha mégis a csere válna szükségessé.
Majd feltétlenül írd meg mi lett a megoldás. Köszi.
Majd feltétlenül írd meg mi lett a megoldás. Köszi.
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
-
MFerenc
- Aktív fóruméletet élõ

Esetleg ezt megkérdezni, ha más nem, ideiglenesnek? http://www.eurowindgroup.com/hu/termek/438
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
- gasztroterrorista
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2002
- Autód típusa (és generációja): Egyéb nem japán gyártó
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Egyéb
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Díjnyertes 
Köszi! Külön díjat érdemelnél a képért
Egy Corolla sosem áll meg

Köszi! Külön díjat érdemelnél a képért
Egy Corolla sosem áll meg
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Szia. Gyakorlatilag sehogy nem lehet 100%-ig biztosan tudni, hogy belefutsz-e az olajfogyasztós motorba, vagy sem. Ha a célod az, hogy "0" olajfogyású autód legyen, akkor ne a vvt-i -t válaszd. Akkor válaszd az idõsebb, de gyengébb, jellemzõen többet futott 4E-FE motorokat, ellenben, azoknál más fog elõjönni hibaként, már a korából és futásából adódóan, amire szintén költened kell majd.Lift-back írta:Sziasztok!
Olvastam a vvt-i -s motorok konstrukciós hibájáról. Kérdésem, hogy használt autó vásárlásnál hogyan lehet megtudni, hogy ezt kijavították e, vagy sem, abban az esetben, ha nem lehet tudni az elõéletérõl. Motorszám alapján esetleg a Toyota képviseletnél?
Köszi elõre is!
És most mondom, hogy nekem 2db vvt-i motoros autóm is van, mind kettõ eredeti blokkos (motorszámos). A Corolla 4ZZ (1,4-es), kb. 7000km-ként utántöltök 1 liter olajat (majd' 50.000km-t mentem vele), de ez az olajfogyás engem pont nem izgat. Emiatt biztos, hogy nem bontatom meg a blokkot. Évente cserélem újra az olajat és kész.
Az Avensisben 1ZZ (1,8-as) motor van, ugyanaz az évjárat (2000/11), és kb 3500km alatt nem látszik olajfogyás. Szintén évente fog új olajat kapni, ami kb 10.000km-es éves futást jelent.
Úgy gondolom, hogy a legjobb választás vvt-i -kel kapcsolatban az, ha motorcserés autót találsz, mert a gyár garanciában 180.000km/7év tartományon belül ingyen és bérmentve cserélte a túlzott olajfogyasztású motorokat (1-2 liter/1000km!!!). A javított blokkok már tuti jók, feltéve, ha a csere óta is a gyári elõírt 5W-30 olajat használták benne és az elõírtak szerint cserélték az olajat (15000km/1év).
A vvt-i motor teljesítményben, járákultúrában, fogyasztásban, fenntartási költségekben (a vvt-i vezérmûláncos szemben a szíjas 4E-FE-vel) is jobb a 4E-FE-nél, egyedül ez az olajfogyás jelenthet nagyon peches esetben komoly anyagi beruházást (motorfelújítás...). Szomorú tapasztalat, hogy a mai piacon gyakorlatilag képtelenség korrekt állapotú eladó E11-et találni, függetlenül a motorjától. Sajnos ezeket, "Toyota - ami sose megy tönkre" gondolat szerint használták, sokszor mellõzve a szükséges karbantartásokat, javításokat, szervizeket. Mára a legfiatalabb autó is 11 éves. 10 hirdetett autóból kb 1, ha vállalható, de igen valószínû, hogy arra is költeni kell majd, csak kvázi kevesebbet, mint a többire... de ki lehet fogni jó autót, csak az valószínû, hogy drágább lesz/lehet, mint a többi hirdetett rom. Nem véletlenül nem akarják a jókat eladni...
...most olvasom a konkrét kérdésedet...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Igen, de nem szabad elfelejteni, hogy 180.000km/7 év, amelyik elõbb bekövetkezik! Ez annyit jelent, hogy ha találsz egy Corollát, amiben 150.000km van és eszi az olajat, már szinte biztosan nem jelentheted a TMH felé, hogy gariban cseréljenek neked blokkot, mert a legfiatalabb E11 is 11 éves.Lift-back írta:Köszönöm a kimerítõ választ(okat).
A 180.000 ezer km az tuti? Mármint, hogy ha addig jön ki a probléma, akkor visszavihetõ?
Bár, ha jól értelmeztem a hozzászólásokat ez nem mindegyiknél fordul(t) elõ. Persze ezt sem értem mért.
A zöld pöttyös nívópálcás 5letet köszönöm
A hiba elõfordulása tényleg nem egyenlõ mértékû. Hogy miért, az jó kérdés. Személyes véleményem, hogy amely kocsikat az elõírtak szerint szervizelték, azoknál sokkal kevésbé, vagy egyáltalán nem fordult ez elõ. Ha azonban többet mentek vele, mint 15.000km és/vagy nem megfelelõ olajat használtak esetleg mindezt megspékelték a sûrû rövid távú használattal (hidegen, üzemi hõt el nem érve), netán kitaposták a szemét is, az mind növelhette a probléma elõfordulási esélyét.
Sajnos, mivel "a Toyota sosem romlik el" igét követték sokan, így abban is hibáztak, hogy a karbantartásokat nem megfelelõ minõségû anyagokkal hajtották végre a szervizek (általában ügyfél kérésére minél olcsóbban, tehát, 10W-40 olaj, stb). A nem megfelelõ minõségû olaj nem kent ott és úgy, ahogy ez a motorcsalád igényelné, és talán a dugattyú gyûrû is kissé alulméretezett volt minõség szempontjából. Ezek együttesen odavezettek, hogy a szennyezõdések lerakódtak, eltömítették a dugattyúk furatait, ezáltal a gyûrûk sem tudták a megnövekedett mennyiségû olajat lehúzni a henger faláról, ami az égéstérbe jutva odaég, lerakódik, túlmelegszik a gyûrû, meglágyul, stb... és lehet szidni a Toyotát, milyen rossz motort talált ki...
Nos, aki így járt és idõben jelezte, annak kicserélték a motorját. Szoktak elvétve hirdetni motorcserélt autókat, azokat érdemes megfogni, ha minden más szempontból is megfelelõ az állapotuk. Egy ilyennel még ZZ motorral sem lehet nagyon melléfogni. Csak tényleg nehéz ilyet találni.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

kolnk írta:az alvázszámom: SB164AEB10E016591
motorszám: 4AU544348
gyártási év: 1999.
1.6 benzin
HA OFF AKKOR BOCS
TRD írta:[web]http://www.toyodiy.com/parts/q?vin=SB164AEB10E016591+[/web]
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

No injektor No ABS No Computer No problem

- Skyll
- Visszajáró

Itt egy friss hirdetésLift-back írta:Sziasztok!
Olvastam a vvt-i -s motorok konstrukciós hibájáról. Kérdésem, hogy használt autó vásárlásnál hogyan lehet megtudni, hogy ezt kijavították e, vagy sem, abban az esetben, ha nem lehet tudni az elõéletérõl. Motorszám alapján esetleg a Toyota képviseletnél?
Köszi elõre is!
E11 Corolla 1.4VVTi Sedan
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Álló helyben beázott a Corolla. Pocsolya volt bal elöl lábnál, és hátul is vizes volt a szõnyeg. Meglocsoltuk az autót és úgy néz ki, hogy hátul a csomagtérnél tudott csak befolyni a víz. Kidobáltam az üléseket, padlószõnyeget, kalaptartót, csomagtérbõl a szõnyeget és kitakarítottam, megszárítottam mindent. Úgy látszik most járt le az ideje az E11 csomagtér kédereknek. Elég koszos volt a gumi, és a neki csukódó ajtón is volt egy sötét koszcsík. Szépen lemostam ezeket is, most úgy tûnik tömít, már csak azt nem tudni, hogy meddig. Mivel érdemes ezt kezelni? Szilikon sprayt vegyek, vagy ha vékonyan átkenem szilikonzsírral az is jó?
Ahol egy kis felületi rozsdát találtam ott megcsiszoltam a lemezt és valami rozsdaátalakító csodaszerrel lekezeltem.
Ja, és megtaláltam a kalaptartó alá begyûrve a csomagtér világítás gyári csatlakozóját is. Már csak valami világítást kell rá barkácsolni.
Kivettem a mûszerfalat is, kicseréltem benne a 4 háttérvilágítást adó izzót, mert már csak kettõ világított. A visszajelzõk mind jók voltak. A fûtéskapcsolók izzóit is kicseréltem - ebbõl kaptam zöld kotonos verziót - és a vészvillogó kapcsolójában is a kis izzót is.
Most olyan este mint egy karácsonyfa. A 7 izzó összesen 600 forint volt, ennyit megért. Kíváncsi vagyok meddig fog tartani.
Arra kéne még megoldást találni, hogy a világítás bekapcsolásakor ne halványodjon el az óra és a klíma visszajelzõ LEDje, mert elég zavaró, hogy ha rásüt a nap akkor nem látszik hogy be van-e kapcsolva. Erre van valakinek ötlete?
Ahol egy kis felületi rozsdát találtam ott megcsiszoltam a lemezt és valami rozsdaátalakító csodaszerrel lekezeltem.
Ja, és megtaláltam a kalaptartó alá begyûrve a csomagtér világítás gyári csatlakozóját is. Már csak valami világítást kell rá barkácsolni.
Kivettem a mûszerfalat is, kicseréltem benne a 4 háttérvilágítást adó izzót, mert már csak kettõ világított. A visszajelzõk mind jók voltak. A fûtéskapcsolók izzóit is kicseréltem - ebbõl kaptam zöld kotonos verziót - és a vészvillogó kapcsolójában is a kis izzót is.
Most olyan este mint egy karácsonyfa. A 7 izzó összesen 600 forint volt, ennyit megért. Kíváncsi vagyok meddig fog tartani.
Arra kéne még megoldást találni, hogy a világítás bekapcsolásakor ne halványodjon el az óra és a klíma visszajelzõ LEDje, mert elég zavaró, hogy ha rásüt a nap akkor nem látszik hogy be van-e kapcsolva. Erre van valakinek ötlete?
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral