Gumi
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Hát igen. Van ott mit csiszolni!kleingy írta:Én is, fõleg a rossz gummáim miatt. Reggel az érdi központ nagy körforgónál lendületesen óhajtottam besorolni... aztán én lettem a reggeli faszagyerek, mert pörgött a kerék mint állat, de nem mozdult a kocsi.
( csak gonoszkodok
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Fõleg a 4 évszak Vector

Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Mielõtt személyes sértésnek vennéd, csak segíteni akarok.
Szerintem vegyél egy becsületes télit, nyárra meg egy nyárit. Jó 4 évszakos szerintem nem létezik. Max olyan, ami gagyi télen és gagyi nyáron, de el lehet evickélni vele.
GUMIN NEM SPÓROLUNK!
Jómagam a nagy kókánymester csóró gyerek is megvette az új nyáriszettet! Újat kérdezek nem megéri 4-5 évre 50 ezer forintot kidobni 1-1 szettre. Csak egyszer ne tudj megállni...
Szerintem vegyél egy becsületes télit, nyárra meg egy nyárit. Jó 4 évszakos szerintem nem létezik. Max olyan, ami gagyi télen és gagyi nyáron, de el lehet evickélni vele.
GUMIN NEM SPÓROLUNK!
Jómagam a nagy kókánymester csóró gyerek is megvette az új nyáriszettet! Újat kérdezek nem megéri 4-5 évre 50 ezer forintot kidobni 1-1 szettre. Csak egyszer ne tudj megállni...
Klubelnök

- kleingy
- Aktív fóruméletet élõ

- Kapcsolat:
Tudom, hogy igazad van, valójában én sem preferálnám a 4 évszakost, bár mostani 8 éves tuti rosszabb mint egy új 4 évszakos. 
Az az egy bajom az új téli-nyári szettel, hogy nálam csak elöregszenek a gumik, nem koptatom el. A mostanin is minta van mint állat, csak 8 éves, repedezett, csúszós szutyok. Életveszély. Eszméletlen óvatosan is járok vele természetesen és ég is a pofám miatta.
Egy évben alig megyek 15 ezret is, egy normálisabb szett gumma pedig simán 60 ezer. A télim már kuka és ez a nyári is, fél év alatt meg 120 ezret csak gumira kiadni... (ha nem egyszerre dobtam volna le õket, nem gondolkodnék vmi pénztárcabarátabb megoldáson).
Szóba jött még esetleg keveset futott használt is, úgyhogy lehet, hogy még meggondolom, mert ezeknek a használtaknak az ára azért jóval alacsonyabb mint a vadiújé. Egyelõre filózom, hogy melyik legyen, az ADAC teszteken a GY Vector is kiemelkedõen jól teljesített.
Az az egy bajom az új téli-nyári szettel, hogy nálam csak elöregszenek a gumik, nem koptatom el. A mostanin is minta van mint állat, csak 8 éves, repedezett, csúszós szutyok. Életveszély. Eszméletlen óvatosan is járok vele természetesen és ég is a pofám miatta.
Egy évben alig megyek 15 ezret is, egy normálisabb szett gumma pedig simán 60 ezer. A télim már kuka és ez a nyári is, fél év alatt meg 120 ezret csak gumira kiadni... (ha nem egyszerre dobtam volna le õket, nem gondolkodnék vmi pénztárcabarátabb megoldáson).
Szóba jött még esetleg keveset futott használt is, úgyhogy lehet, hogy még meggondolom, mert ezeknek a használtaknak az ára azért jóval alacsonyabb mint a vadiújé. Egyelõre filózom, hogy melyik legyen, az ADAC teszteken a GY Vector is kiemelkedõen jól teljesített.
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Beszélj Yautjával! Biztosan segít, bármely megoldás legyen
Klubelnök

- Yautja
- Gyakori látogató

Hétfõn megnézem mennyi a vredestein négy évszakos, az ér is valamit...
Vagy Barum télit, nyárra meg valami normálisabb használtat.
Pár hónapja adtam el két db tökjó télit, neked pont jó lett volna...
Mekkora méret van fent?
Vagy Barum télit, nyárra meg valami normálisabb használtat.
Pár hónapja adtam el két db tökjó télit, neked pont jó lett volna...
Mekkora méret van fent?
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
- kleingy
- Aktív fóruméletet élõ

- Kapcsolat:
Most 165/75 R14, de 175/65 R14-es gummákat szeretnék venni. A télim eddig Pirelli P3000 meg Toyo volt, a nyárim meg valami Michelin. De nem sürgõs a gumivásárlás, csak télre lesz aktuális a dolog.
Egyébként érdekes, hogy ahány gumikhoz értõ ember, annyiféle vélemény ugyanazokról a gumikról. Így aztán a laikus (én) nem tud dönteni, mert nem tudja, kire hallgasson.
Na most rákerestem a két négyévszakosra, pont a 4seasonst és a Vredesteint hasonlítják össze benne. Érdekesek a kommentek is az alján.
Ó és itt a 2008-as téli ADAC teszt (benne a négyévszakosokkal)! Durva, hogy a téli gumik jó részét agyonveri a 8. helyen a 4seasons. Meg itt is.
Ja, két garnitúra lemezfelnim van. Kezdem látni, hogy tényleg két szett lesz ebbõl, hiába a kevés km, max használtak.
Nekem akkor is kell dolgozni menni, ha ónos esõ van vagy épp leszakadt a hó és tükörjég az út (igaz, a 7 éves télikkel is elmentem eddig elakadás nélkül
)
Kész, feladom, ez rosszabb mintha autót akarnék venni, abból legalább a márkát tudom.

Egyébként érdekes, hogy ahány gumikhoz értõ ember, annyiféle vélemény ugyanazokról a gumikról. Így aztán a laikus (én) nem tud dönteni, mert nem tudja, kire hallgasson.
Na most rákerestem a két négyévszakosra, pont a 4seasonst és a Vredesteint hasonlítják össze benne. Érdekesek a kommentek is az alján.
Ó és itt a 2008-as téli ADAC teszt (benne a négyévszakosokkal)! Durva, hogy a téli gumik jó részét agyonveri a 8. helyen a 4seasons. Meg itt is.
Ja, két garnitúra lemezfelnim van. Kezdem látni, hogy tényleg két szett lesz ebbõl, hiába a kevés km, max használtak.
Kész, feladom, ez rosszabb mintha autót akarnék venni, abból legalább a márkát tudom.