Autó Hi-Fi / Kihangosítók / Navigációk
Köszönöm ..
Tulajdonképpen ez az egy verzio volt még hogy esetleg maradjon a gyári fejegység, mivel ez illik a legjobban az autóhoz , és igazából az a legnagyobb bajom vele , hogy nem játssza az MP3-at, de ahogy názem , ez a cucc sem jó a fejegységhez , ami egyébként CD-tár vezérlõs-nek néz ki..
Marad az új fejegység ...
Tulajdonképpen ez az egy verzio volt még hogy esetleg maradjon a gyári fejegység, mivel ez illik a legjobban az autóhoz , és igazából az a legnagyobb bajom vele , hogy nem játssza az MP3-at, de ahogy názem , ez a cucc sem jó a fejegységhez , ami egyébként CD-tár vezérlõs-nek néz ki..
Marad az új fejegység ...
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
A Dension már többek számára jelentett megoldást a gyári fej megtartására. Kiváló cucc, megbízható, jó minõségû. 2 fajtája van a Gateway Lite és a Gateway Lite BT. Utóbbi egyben bluetooth-os telefonkihengosító is egyben, és 10.000-rel drágább. Én is ilyet tervezek venni. Természetesen a gyári multikormány vezérli, és nem kell bontani semmit, csak addig, míg a specifikus csatit rádugod a fejegység CD-tár fogalaltába. A fejegység ezt a cuccot egy 6 lemezes CD-tárként látja és kezeli.
Ez egy zseniális kis doboz, minden forintját megéri.
Ez egy zseniális kis doboz, minden forintját megéri.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Több cég csinál Toyota spec dobozokat. Ugyanúgy kihangosító is egyben és a fejegység, illetve kormány gyári gombjait használja. Talán láttam olyan is, hogy telefonkönyv keresõ opciót is megjelenít a gyári fej kijelzõjén és onnan indíthatod a hívást, plusz hangvezérlést is tud! Ha ki van kapcsolva és hívásod jön, bekapcsol automatikusan, vagy rádióról átvált "CD-re". 100-130 dollár körül láttam, csaatikkal, mikrofonnal.
Gondolom a Dension is hasonló, csak nem ismerem. Bepi linkelj.
Pl:
http://www.ebay.com/itm/USA-SPEC-BT35-T ... true&rt=nc
http://www.youtube.com/watch?v=JuFF3ujICaw
Gondolom a Dension is hasonló, csak nem ismerem. Bepi linkelj.
Pl:
http://www.ebay.com/itm/USA-SPEC-BT35-T ... true&rt=nc
http://www.youtube.com/watch?v=JuFF3ujICaw
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Bocsi, itt a link:
Dension hivatalos honlapja - Ez pont a bluetooth-os verzió, de van a sima, bt nélküli is, az 25.000-bõl megvan.
Autónavigátor teszt
Szerintem érdemes rászánni azt a plusz 10e-t, mert akkor a mai legújabb Toyoták fejegységeinek tudását kapjuk az árért.
Saját tapasztalat: Érdekes élmény volt, amikor jóbarátom újszerû, faceliftes AveIII-ában ülve lazán bepötyögte a zene címét a telefonon keresztül a Youtube keresõjébe és pár pillanat múlva már CD minõségben szólt az autó hifijén keresztül. Semmi dugdosás, semmi kábel. Frankó, menõ, modern, könnyû használhatóság.
Ezzel a Densionnal töredék árét ugyanez az eredmény.
Dension hivatalos honlapja - Ez pont a bluetooth-os verzió, de van a sima, bt nélküli is, az 25.000-bõl megvan.
Autónavigátor teszt
Szerintem érdemes rászánni azt a plusz 10e-t, mert akkor a mai legújabb Toyoták fejegységeinek tudását kapjuk az árért.
Saját tapasztalat: Érdekes élmény volt, amikor jóbarátom újszerû, faceliftes AveIII-ában ülve lazán bepötyögte a zene címét a telefonon keresztül a Youtube keresõjébe és pár pillanat múlva már CD minõségben szólt az autó hifijén keresztül. Semmi dugdosás, semmi kábel. Frankó, menõ, modern, könnyû használhatóság.
Ezzel a Densionnal töredék árét ugyanez az eredmény.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Fasza volna a dension, ha kompatibilis lenne barmelyik autommal is. Tuti megvennem, mar csak azert is, mert akkor nem kell kulfoldrol rendelgetni, jobb a gari, stb. Ellenben ha nekik nem fontos a vevo, akkor ijb.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Nehezen tudom elképzelni, hogy az IS-be ne léenne ez kompatibilis... Felvetted velük a kapcsolatot ezügyben? Megérné...
A többi autódat ilyen szempontból felejtsd el... Ez a kütyü nem huszonharmincas autók számára készült...
A többi autódat ilyen szempontból felejtsd el... Ez a kütyü nem huszonharmincas autók számára készült...
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Aham, irtam Nekik, hogy IS200-zal kompatibilis-e. Jott a valasz, hogy minden 2005 utanival igen. Ez egy hasznos valasz, nagyjabol olyan, mint hogy minden puspoklila krokodil vegetarianus. Ez az allitas ugyanis onmagaban nem cafolhato meg, de megsem hordoz tul sok informaciot, ugye.bepi81 írta:Nehezen tudom elképzelni, hogy az IS-be ne léenne ez kompatibilis... Felvetted velük a kapcsolatot ezügyben? Megérné...
Visszairtam, hogy 2001-es az auto, es 2005 utan nem volt IS200. Erre mar nem igazan sikerult valaszolni, de optimista vagyok, varom.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Nagyon halkan megjegyzem sok keresgélés és utánajárás után potom pénzekért vettem két BT eszközt.
Az egyik kihangosítós "one touch" rendszer beépített mikivel, a másik csak zenét játszik. Ugyan csak sima 3.5mm-es Jack a kimenetük és nem gyári Toyota kerek vagy tégla CD-tár, de azér tminimális elektronikus érzékkel megoldható.
Aput nemrég hoztam össze egy SW20-as MR2-es sráccal. Gyári fejegységet (kazi rádió) nem szerette volna lecserélni csilicsáré új szerkezetekre
és hangminõségre sem volt baja, hisz a gyári MR 2 külsõ erõsítõs. Egy a 6 hangszórónak és egy a mélnyomónak. Nem egy Bose rendszer, de élvezhetõ.
Végül az igényt lebeszéltem vele, Apu pedig nagy szívás árán kivitelezte. Megmaradt a CD csatija, brutál minõségû szilikonos, árnyékolt kábel kijött a hátuljából és a kardánbox könyöklõje mögé (2 üléses) egy 3,5mm-es Jack aljzatot tetszés szerint felfogathatott. Csak egy pici diszkrét lyuk (akár egy ajtóval takart mûanyagon. Amint bedugja a telefonját, MP3 lejátszóját, bármijét, máris átvált a rádiója kaziról, vagy Tunerrõl "CD"-re és megy a Youtube videó hangjától kezdve MP3-on át bármi. Tehát kinézetre maradt gyári, mégis bármit hallgathat mostantól az autóban, igen jó minõségen.
Persze a gyári kazirádión nincs CD gomb, hisz az az opcióként rendelhetõ +1 DIN-es gyári CD egységen van. Vagy azzal vagy a CD betolásával aktiválja a rádiót. Hogy ne legyen emiatt egy külsõ kapcsoló, Apu a Jack aljzatot átalakította egy miniatúr billenõ kapcsolóval, így tényleg profi lett a cucc.
Majd rakok képet.
Na mindez megoldható akár Bluetooth-al is. A lehetõségek tárháza kimeríthetetlen és valljuk be, mindig egy gyári rádió néz ki a legjobban az autóban.
Más kérdés, hogy a gagyik rosszul szólnak.
Az egyik kihangosítós "one touch" rendszer beépített mikivel, a másik csak zenét játszik. Ugyan csak sima 3.5mm-es Jack a kimenetük és nem gyári Toyota kerek vagy tégla CD-tár, de azér tminimális elektronikus érzékkel megoldható.
Aput nemrég hoztam össze egy SW20-as MR2-es sráccal. Gyári fejegységet (kazi rádió) nem szerette volna lecserélni csilicsáré új szerkezetekre
Végül az igényt lebeszéltem vele, Apu pedig nagy szívás árán kivitelezte. Megmaradt a CD csatija, brutál minõségû szilikonos, árnyékolt kábel kijött a hátuljából és a kardánbox könyöklõje mögé (2 üléses) egy 3,5mm-es Jack aljzatot tetszés szerint felfogathatott. Csak egy pici diszkrét lyuk (akár egy ajtóval takart mûanyagon. Amint bedugja a telefonját, MP3 lejátszóját, bármijét, máris átvált a rádiója kaziról, vagy Tunerrõl "CD"-re és megy a Youtube videó hangjától kezdve MP3-on át bármi. Tehát kinézetre maradt gyári, mégis bármit hallgathat mostantól az autóban, igen jó minõségen.
Persze a gyári kazirádión nincs CD gomb, hisz az az opcióként rendelhetõ +1 DIN-es gyári CD egységen van. Vagy azzal vagy a CD betolásával aktiválja a rádiót. Hogy ne legyen emiatt egy külsõ kapcsoló, Apu a Jack aljzatot átalakította egy miniatúr billenõ kapcsolóval, így tényleg profi lett a cucc.
Majd rakok képet.
Na mindez megoldható akár Bluetooth-al is. A lehetõségek tárháza kimeríthetetlen és valljuk be, mindig egy gyári rádió néz ki a legjobban az autóban.
Más kérdés, hogy a gagyik rosszul szólnak.
Klubelnök

- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Bluetooth-ot nem erõltetném zenehallgatásra...
Az tömörített kommunikáció, tehát a CD minõségtõl nagyon messze van. Inkább MP3 256kb...
Illetve nem tudom, hogy az újabb bt szabvány hogy van. De a régebbiek csak headset-hez voltak kalibrálva. Tehát emberi hangok átvitelére 20-2Khz-ig. Zenébõl sokminden elveszhet így...
De azért gondolom ezt már megoldották...
Az tömörített kommunikáció, tehát a CD minõségtõl nagyon messze van. Inkább MP3 256kb...
Illetve nem tudom, hogy az újabb bt szabvány hogy van. De a régebbiek csak headset-hez voltak kalibrálva. Tehát emberi hangok átvitelére 20-2Khz-ig. Zenébõl sokminden elveszhet így...
De azért gondolom ezt már megoldották...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
A2DP vagy mi a szabvány.
Természetesen CD tár van az autóban és AUDIO CD megy, ha minõséget akarok hallgatni, de azért nem white fülüeknek, vagy városban lehúzott ablakoknál tökéletes a BT is. Én meghallgattam asztalon és nem volt szörnyû egyáltalán!
Természetesen CD tár van az autóban és AUDIO CD megy, ha minõséget akarok hallgatni, de azért nem white fülüeknek, vagy városban lehúzott ablakoknál tökéletes a BT is. Én meghallgattam asztalon és nem volt szörnyû egyáltalán!
Klubelnök

- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Nem egy FM Transmitter 
Azt meg hányan hallgatják...
Azt meg hányan hallgatják...
Klubelnök