Pacsker írta:Ha rajta hagyod a fényszórót pár órára, ne lepődj meg, ha nem indul

Nem hajó ez.
Simán megszívja a töltés nélküli akkut.
Szerintem, ha ezek után is ilyen jól teljesít, akkor mg egyelőre nem kell aggódnod.
Bosch, Varta-ról sok rosszat is hallani.
Yuasa-t mindenki Isteníti (tényleg) és elégedetten beszélnek az Exide-ról is. Utóbbinak egyre többet látok AGM és GEL akkuját is. (persze drágábban).
Tegnap azt az akksit vettem, amit kinéztél, de nem vagyok benne biztos, hogy ezt írja az autódhoz az EPC.
Kódok:
32B24L
32B24L-MF
55D20L
Kisebb kapacításúak és nem is olyan szélesek. Ettől függetlenül lehet elfér neked, de nézz utána. Meg hogy a generátor is bírja-e.
Elvileg töltött kellett legyen az akku, egy 25 km-es szakasz után állítottam, le, persze lehet, hogy ez sem elég a feltöltéshez, általában nincs is rövid távon használva, azaz 3-4 km alatt.
Én a méreteket és a kapacitást a
BOSCH katalógusából vettem, de lehetséges, hogy nem a gyári méretet adja meg. Itt egyértelműen az S4 024-es akkut hozza, ami 60Ah és 540 A (EN)
Most próbáltam megtalálni a kódok alapján a méreteket, és a kapacitást, az Exide termékkeresője ezt hozta: EXIDE EB504 (részletei: Akkumulátor-kapacitás: 50 Ah, Hidegindító áram EN szerint: 360 A, Hossz: 200 mm, Szélesség: 173 mm, Magasság: 222 mm, Polaritás: 0, Végpólus fajta: EN, Padlóléc kivitel: Korean B1)
Ez elvileg az 55D20L kódnak felel meg.
Most a héten lemértem a feszültségeket, 4 nap állás után 11,85V-ot mértem az akkun (bekötve), indítással nem volt gond most sem, 1 nappal később 12,12V a feszültség. Ha ezt a táblázatot nézem, akkor ez nem sok jót jelent:
Töltöttség - Akkufeszültség (V)
100% - 12.7 V
*75% - 12.4 V
50% - 12.2 V
25% - 12.0 V
Mélykisütött - 11.9 V
Azt honnan tudom kideríteni, hogy a generátor meddig bírja? Most egy 56Ah akku van benne, lehet fel sem tudja tölteni teljesen? Lemérem a mostani méreteit, az biztos befér a helyére, viszont magába az akku tálcájába nem fér bele, így azon van, ha tudom, akkor majd lemérem a tálca méreteit is.
Szerk.
A jelenlegi Bosch S3 005-ös akku méretei 240x175x190, a kritikus pont a 190-es magasság, ennél nagyon nem fog a lefogató szerkezet alá férni, szóval a 220, meg ennél nagyobb magasságú akkukkal probléma lesz, az ajánlók nem értem mi alapján hozzák ezt a magasságot. Közben rájöttem, hogy az ajánlott akkuknál az akku alacsonyabb mint a saruk magassága, nem úgy mint a mostaninál, így maga az akku 190-200 mm lehet max., és ebből a magasságból emelkedik ki a két saru, és ez a magasság a 225mm. Egy 232mm hosszúságú már belefér a tálcába is, a legnagyobb szélesség 177mm. Szóval ezek lapján kell keresnem egy J+-os akkut. Már csak az a kérdés mi a gyári kapacitás és indító áram előírás. Az akku keresők a 50-60Ah-ás akkukat hozzák.