Minden, ami gyújtás, izzítás

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

CindR írta:Szerintem egy sima egy pólusú Denso, ami biztos hogy az autódba való, jobb tud lenni azoknál a csoda 4 pólusúaknál, ami nem kifejezetten a tiedbe való... Ha nem akarsz 20 ezret költeni a szettre, lehet hogy a "gagyi" Denso-val járnál a legjobban, és nem a hangzatos "sport gyertyákkal".
Persze teljesen igazad van. Ezér nézem úgy a gyertyákat ami minden pontosan a gyári adatoknak van.
Akkor monodm az árakat.

DENSO 1 pólus - 1100 FT TOYOTA - egy darab
DENSO IRRIDIUM - 5600 FT TOYOTA - egy darab

CHAMPION 4 pólus - 7800FT - egy darab
BRISK PREMIUM - 10 000 négy darab

BOSCH SUPER 4 - 1800 / db.

NGK V-line - 5000 kb. / 4db.

Namost szinte mindenhol a több pólusút mondják a 4A-GE be.
Pláne az hogy míg ki nem derül gyűrűzni kell e.
Mert ha köpi olajja a gyetyászt akkor biz marha jól jön az a több pólus.
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Jah igen! A gyertya még a katalizátor miatt is más fajta kő bele. Könyv szerint. SZóval muhalol.
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

MÉg régen voltam Budafokon egy ismerősömnél, és éppen volt nála egy SUBARU boxer motor. És monodm milyen hogy rücskös a dugattyú. És mutatta hogy a vadi új BRISK sportgyertyák beletörtek a hengerbe. A kerámia része szilánkosra tört. És hát persze az egész dugattyú meg maga a blok fal is tiszta fémes darab volt az egész. Szóval egy motor kb kuka. Csak mint érdekesség, hogy milyenek is a gyertyák. Hát van kockázat.
Pampi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Pampi »

Nememlékszem pontosan már kimondta, de a Denso Iridium gyertya inkább a turbósokba ajánlott. Legalábbis én ezt hallottam, hogy azokba érdemes venni. :roll:
anzsel
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: anzsel »

Nah én ma megrendeltem a gyári Denso gyertyakat aminek daraja 1126 ft. Azt mondtak hogy ha a motor nem köpi rá az olajat a gyertyara akkor sokkal jobban ajanlják a 1 polosut viszont ha igen akkor szükség lehet a több polusura. Layos ha jövöhéten berakom a Densokat akkor megnezhetjük a tiedet az én bosch super 4 gyertyaimmal ami most van benne. De en mondjuk nem vagyok töle elájulva.
AE92 gti ( 4A-GE)
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

anzsel írta:Nah én ma megrendeltem a gyári Denso gyertyakat aminek daraja 1126 ft. Azt mondtak hogy ha a motor nem köpi rá az olajat a gyertyara akkor sokkal jobban ajanlják a 1 polosut viszont ha igen akkor szükség lehet a több polusura. Layos ha jövöhéten berakom a Densokat akkor megnezhetjük a tiedet az én bosch super 4 gyertyaimmal ami most van benne. De en mondjuk nem vagyok töle elájulva.
Megbeszéltük. MSN en. :D
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ma megrendeltem négy darab NGK V-Line gyerit egy boltban valami 1500FT 1,1-es távolságú, majd hétfőn kiderül milyenek is. Viszont időközben találtam 4 darab BRISK PREMIUM PLATINUM gyertya. Ezeken már nincs ráhajló elektróda. Ez full körbe tud húzni úgyhogy most arra csurgatom a nyálam :D
3sgte
Újonc
Újonc
Kapcsolat:

NGK Iridium

Hozzászólás Szerző: 3sgte »

Az iridium gyertya beszerelésével további lóerők szabadultak fel az 5efe motorból.Megszűnt a "becsörrenés" alacsony fordulatszámról való teljes gyorsításkor,és érezhetően rugalmasabb lett.Ja és 100000 km az élettartama.2100/db ha valakit érdekel.Az emilem publikus.NGK BKR6EIX-11 és NGK BKR%EIX-11 is van.
3sgte
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Re: NGK Iridium

Hozzászólás Szerző: CindR »

3sgte írta:Az iridium gyertya beszerelésével további lóerők szabadultak fel az 5efe motorból.Megszűnt a "becsörrenés" alacsony fordulatszámról való teljes gyorsításkor,és érezhetően rugalmasabb lett.Ja és 100000 km az élettartama.2100/db ha valakit érdekel.Az emilem publikus.NGK BKR6EIX-11 és NGK BKR%EIX-11 is van.
És te milyen motorba raktad? NGK gyújtáskábel szettet véletlenül nem tudsz szerezni? :D TX03 ha minden igaz. Bár mostmár a héten meglesz egy japán utángyártott, idővel ha normális áron találok, lecserélem.
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

Most jövök a "kábelestől". Sajnos nem jó típust hozott, még szerencse, hogy elvittem egyet a mostaniak közül összehasonlítás végett. :( Szóval akkor a kérdésem módosul. Gyertyakábelt is tudsz, vagy esetlegesen még NGK gyertyakábelt is? :D
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Nekem bekerültek a DENSO 1 pólusú gyertyák. Így a részemről remélem egy időre le van zárva a téma. hála a jó égnek. Ezen sem kell mostmár idegeskedni. :)
TRD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TRD »

HI !! GTi-be szerintem DENSO-ból az alap gyertya a KP20r tipusú kell!!
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

TRD írta:HI !! GTi-be szerintem DENSO-ból az alap gyertya a KP20r tipusú kell!!
Hát én most meg nem monodm hogy mi a típusa ami nekem bele lett rakva. Ha előszedem majd má holnap a dobozát akkor megmondom.
Atanen
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 1999
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6R
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Atanen »

Layosh írta:Fater egyébként tegnap megnézte ezeket a csodagyertyákat. Irridium és társai, DENSO, NGK, BOSCH, BRISK.
Namost nekem gyárilag állítólag 1,1mm es hézagú DENSO van írva. Fater kapásból azt mondta, hogy nagyon egy gagyi gyertya. Egy érintkezős sima vacak...
Ő autószerelő?Vagy tervező?Mitől gagyi a gyári ajánlás?Meg a platina és iridium stb is vacak mert csak 1 érintkezős? :-D
Bocs,nem bírtam ki.

Nos én úgy tanultam annó hogy van a belevaló gyertya meg a nem belevaló.Lehet variálni a hőértékkel,de károsodhat a motor.Lehet játszani a több pólussal,de könnyebben fogja a koszt,inkább csak a hosszabb élettartam miatt látom értelmét,az iridiumosnak meg platinásnak is ilyen értelme van.Nem lesz tőle erősebb,se biztosabb a szikra.A Beru sokpólusú gyertyát pedig nem próbáltam és nem olvastam róla tapasztalatokat.

A nagyobb elektródahézaggal hosszabb a kisülés időtartama,de gyengébb is,ezért csak a modernebb,erősebb gyújtásokhoz használják,viszont a hosszabb időtartamú kisüléssel könnyebb begyújtai a szegény keveréket,ezért fogyaszthat kevesebbet ezzel az autó.

Na mennem kell mert veszekedni kell...
Üdv![/quote]
- Toyota Starlet P7 és P9 (1E 2E és 4E-FE motorokkal)
- Toyota Carina E (4A-FE és 3S-FE motorokkal) (irodalom van!) :rock:
- Toyota Corolla E9 (1C) és E10-E11 (4A-FE és 4E-FE motorokkal)

:e11hb: AE111L G6R a Vadászbékaaa!!! :karorom:
- Faternak időközben Prius 2
- OFF Wheeler 8000 Cr-Mo acél MTB
- OFF Merida Kalahari 570 Cr-Mo acél MTB

Nyisd a folytószelepet!Fék?Ne hülyülj!
fanatik-amse.uw.hu
atanen.xfree.hu
TRD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TRD »

Atanen írta:
Layosh írta:Fater egyébként tegnap megnézte ezeket a csodagyertyákat. Irridium és társai, DENSO, NGK, BOSCH, BRISK.
Namost nekem gyárilag állítólag 1,1mm es hézagú DENSO van írva. Fater kapásból azt mondta, hogy nagyon egy gagyi gyertya. Egy érintkezős sima vacak...
Ő autószerelő?Vagy tervező?Mitől gagyi a gyári ajánlás?Meg a platina és iridium stb is vacak mert csak 1 érintkezős? :-D
Bocs,nem bírtam ki.

Nos én úgy tanultam annó hogy van a belevaló gyertya meg a nem belevaló.Lehet variálni a hőértékkel,de károsodhat a motor.Lehet játszani a több pólussal,de könnyebben fogja a koszt,inkább csak a hosszabb élettartam miatt látom értelmét,az iridiumosnak meg platinásnak is ilyen értelme van.Nem lesz tőle erősebb,se biztosabb a szikra.A Beru sokpólusú gyertyát pedig nem próbáltam és nem olvastam róla tapasztalatokat.

A nagyobb elektródahézaggal hosszabb a kisülés időtartama,de gyengébb is,ezért csak a modernebb,erősebb gyújtásokhoz használják,viszont a hosszabb időtartamú kisüléssel könnyebb begyújtai a szegény keveréket,ezért fogyaszthat kevesebbet ezzel az autó.

Na mennem kell mert veszekedni kell...
Üdv!
[/quote]
HI!!! Egyébként én sem hiszek az 1000 pólusú gyertyákban..Egyszer én is kipróbáltam, de köpködött töle a motorom.Nekem az 1 pólusú jött be. viszont kipróbálta az én motoromba való DENSO iridiumot, aminek a gyújtóhézaga 4mm, és ezzel a gyertyával finomabb volt a gyújtásom és egyenletesebb volt a járása..De a sok pólusútól még a gyári KP20R DENSO is jobb volt!!
Válasz küldése