Üzemanyag megtakaritás!

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
Athos
Újonc
Újonc

Mágnes

Hozzászólás Szerző: Athos »

Hali mindenkinek. Új vagyok itt, igyekszem hogy jól meglegyünk. :D
A mágnes dologhoz szólnék hozzá.
Egy ismerősömtől kaptam 2 db piszok erős mágnest - 300 gaus (egy gombelem nagyságú neodin mágnes kb 5 gaus). Jópofa volt meg minden, olyan mágneses tere van hogy a műanyag alkatrészek is behülyülnek tőle.
Telefon, fotó, pendrive kuka ha a közelében játszik vele az ember.
Szóval a napokban kiderült hogy ö a kocsijához használja, csökenti az üzemanyag felhasználást. Egy Renyó Megan 9,1l-ről 7-7,2-re. Kicsit tátva maradt a szám olyan lezserül közölte. 2 éve használja a mágnest, semmi kásos dolodról nem számolt be, kacagva csak annyit mondott "mivel kb 5 perc alatt raktam fel a kocsi alján az üzemanyag csőre, elégé hányaveti módon, néha le kell szedegessem róla a szögeket meg mindenféle cuccot ami összeszed az útról."
Szóval tuti megcsinálom én is, csak amilyen lökött vagyok tuti "profibb" kivitelben: Műanyag borítás frankó felfogatás stb.
Remélem mihamarabb lesz időm rá mert nagyon érdekel emgem is az eredmény. :)
Corollás és pecás.
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: Mágnes

Hozzászólás Szerző: Birka »

Athos írta:"mivel kb 5 perc alatt raktam fel a kocsi alján az üzemanyag csőre,
Nekem úgy magyarázták, hogy minél közelebb kell tenni a befecskendezőkhöz, úgy az igazi a hatása.
Passz... :P
Athos
Újonc
Újonc

Mágnes

Hozzászólás Szerző: Athos »

Kérdeztem én is tőle miért nem a motortérbe tette valahova. Azt mondta hogy a mégnes erőssége miatt igencsak félő hogy egy óvatlan pillanatban kikaphatná a szerelő kezéből a szerszámot. Mondjuk belegondolni is jó mennyit csökkene a fogyasztás ha most nem működik max hatással. :D :D
Corollás és pecás.
KovZoo
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: KovZoo »

Sziasztok!
Van egy ismerősöm, akinek egy Ford Sierrája van (kb 20 éves, nemtom pontosan) és 10l alatt nem mászkált. Ő egy elektromágnest épített a gumicső köré. Nem tudom, hogy milyen értéken dolgozott, de van hogy 9l alatt van a fogyasztása, elképzelhető, hogy ha nagyobb mágnest épít köré, akkor mégjobb.
Egyre jobban kezdek hajlani afelé, hogy én is kipróbáljam.
A hidrogént még nem próbálnám ki, de ezt kifogom... sztem fok énis egy elektromágnest építeni...csak azt a fránya fizikát előkell hozzá szednem :D
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

Szerintem vegyen olyan mágnest, amivel a vasúti kocsikat is fékezik.....
az biztos jó lesz, tán még termelni is fogja a benzint.
gaborbol
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: gaborbol »

Haveromank is figyel egy bazi nagy mágnes az adagolóra menő üzemanyag cső körül, és azt mondja SZERINTE HASZNÁL!!!
Hozzáteszem 3 éve nem megy a kilóméterszámlálója, azt se tudja mikor kéne olajat cserélni, nem hogy mennyit fogyaszt :roll:
Hát nem tudom, én képtelen vagyok felfogni, hogy ez hogyan tudná csökkenti a fogyasztást. Mérnökök csapata agyal azon, hogyan lehetne faragni itt-ott, csökkenteni a fogyasztást, homeuser meg jön, belerakja a mágnest, minnél nagyobb annál jobb, és meg van oldva?
Ha ez ennyire triviális lenne, akkor a gyártók réges régen kapásból beleraknák minden verdába alapból.

Mondok én jobbat, ésszel kell vezetni, lámpákat, táblákat, utat figyelni, fék-gáz-fék-gáz kombókat kerülni, jó gumi megfelelő nyomással, olaj és szűrőcseréket időben elvégezni, gagyi kúton nem tankolni, 1 literrel így is csökkenni fog a fogyasztás és nem kell hozzá semmi. :D
Márc 29. ->USA
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

...hogy folytassam a tippeket, lehetőleg a motorféket minél többet használni a már általad említett fék-gáz "játék" helyett, ugyanis toló-
üzemben nincs üzemanyagfogyasztás.
A hibridek pedig :) ilyenkor a celláikat töltik (volt szerencsém kipróbálni
egy hétvége alatt). Prius forever, 3.5-4 literes átlagot mentünk vele...és
ne tudjátok meg mit gyorsul az autó padlógáznál. Elektro-és benzin motor
együtt gyorsít. Szerintem még a mi GT verdáinkat is oda tudja verni.
Pedig 1.5-ös motor van bennük, és 75 lóerős csupán.....magyarázzuk
annyival, hogy Toyota. :)
KovZoo
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: KovZoo »

gaborbol írta:Mérnökök csapata agyal azon, hogyan lehetne faragni itt-ott, csökkenteni a fogyasztást, homeuser meg jön, belerakja a mágnest, minnél nagyobb annál jobb, és meg van oldva?
Ha ez ennyire triviális lenne, akkor a gyártók réges régen kapásból beleraknák minden verdába alapból.
Szia!
Kérdek én valamit...
Miért van az, olyan rendszereket nem használnak, melyeket már nagyon rég feltaláltak? Ilyen pl a Tesla által felfedezett vezetéknélküli áram, ezt pl. a gyógyászatban is használták, csak a köztudatból eltörölték, nagy profitkiesést jelentene az orvostudományban-gyógyszergyártásban. Azt hiszem Tesla fedezte fel a semleges áramot is, de ebben nem vagyok biztos. Miért jó, hogy emberek állatok halnak meg áramütés miatt?
Már hányan mûködtetnek hidrogénnel mûködõ robbanómotort (olyat pl, ami a kocsikban van)? Ez csak pár példa...lehetne sorolni még rengeteg dolgot... Nem a mérnökökön múlik csak. Ha kevesebbet fogyasztanának az autók, akkor bizony a benzin és drágulna és a pénztárcánkat nem kímélné(de a környezetet igen). Ezért egy jó megoldás a hibrid. Azért, mert ezeket a dolgokat nem vezették be, attól még mûködnek.
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

itt a leiras a korabbi hidrogenes otlethez

Hozzászólás Szerző: Attila »

http://totalcar.hu/magazin/technika/vizauto/

itt a leírás a korábbi hidrogénes ötlethez
pollipop
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: pollipop »

Lackó írta:...Prius forever, 3.5-4 literes átlagot mentünk vele...és
ne tudjátok meg mit gyorsul az autó padlógáznál. Elektro-és benzin motor
együtt gyorsít. Szerintem még a mi GT verdáinkat is oda tudja verni.
Pedig 1.5-ös motor van bennük, és 75 lóer?s csupán.....magyarázzuk
annyival, hogy Toyota. :)
Vagy inkább azzal, hogy gyorsításkor a 77 lóhoz (115Nm) még jön az 50kW-os (68LE, 400Nm) villanymoci tolóereje is, ami ugye messze nyomatékosabb, mint egy azonos teljesítményû benzin vagy dízel csoda. ;) A Priusban a legnagyobb baj az, hogy az akksipakk elég csirke (1,3kWh), ami egy ekkora vasat kb. 15km-re visz el ideális esetben...
Azért lettem Toyota, mert még kicsi vagyok Lexusnak. :)
pollipop
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: pollipop »

KovZoo írta: Szia!
Kérdek én valamit...
Miért van az, olyan rendszereket nem használnak, melyeket már nagyon rég feltaláltak? Ilyen pl a Tesla által felfedezett vezetéknélküli áram, ezt pl. a gyógyászatban is használták, csak a köztudatból eltörölték, nagy profitkiesést jelentene az orvostudományban-gyógyszergyártásban. Azt hiszem Tesla fedezte fel a semleges áramot is, de ebben nem vagyok biztos. Miért jó, hogy emberek állatok halnak meg áramütés miatt?
Már hányan mûködtetnek hidrogénnel mûködõ robbanómotort (olyat pl, ami a kocsikban van)? Ez csak pár példa...lehetne sorolni még rengeteg dolgot... Nem a mérnökökön múlik csak. Ha kevesebbet fogyasztanának az autók, akkor bizony a benzin és drágulna és a pénztárcánkat nem kímélné(de a környezetet igen). Ezért egy jó megoldás a hibrid. Azért, mert ezeket a dolgokat nem vezették be, attól még mûködnek.
Az a baj, hogy Tesla nem jegyezte le a találmányainak nagy részét, így azok vele haltak. Például a kis generátora, ami a Rollsot hajtotta a 90kW-os villanymocival és ha nem ment vele, akkor ellátott egy egész társasházat árammal. Ez az egyik baj. A másik meg a lobbik és az ellenségek.

A fogyasztáscsökkentõsben nem igazán hiszek, legalábbis az ilyen mértékûben nem. Garanciát sehol se látok, referenciákat igen. Megérne egy próbát, de nincs fölösleges 3x e HUF-om rá...
Azért lettem Toyota, mert még kicsi vagyok Lexusnak. :)
kabos
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: kabos »

halihó,meg tudja valaki mondani hány literes az üzemanyagtank(E 9)?És próbálta valaki a lámpa kigyulladása után mennyit megy még kb :?: :roll:
még hogy csak a puffin adhat erõt mi?? :e9kab:
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

kabos írta:halihó,meg tudja valaki mondani hány literes az üzemanyagtank(E 9)?És próbálta valaki a lámpa kigyulladása után mennyit megy még kb :?: :roll:
szia,

tudtommal 40 literes, de az enyémbe ment már bele 42-43 liter is.
A lámpa felgyulladásakor 5-7 liter van benne még kb. 100-120 km-t lehet vele menni.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Igazolni tudom Krisztiánt!

Én már tankoltam 45-öt is. De akkor a csõbe is ment bõven. A hivatalos adat 40.
Sárga után nekem is egy százas, de nem éri meg kicentizni.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
kabos
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: kabos »

Köszi szépen :wink:
még hogy csak a puffin adhat erõt mi?? :e9kab:
Válasz küldése