Motorfajták

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
anzsel
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: anzsel »

Gábor va egy jó hírem. Gazdagodtunk egy ujjabb taggal aki egy lány.
Az ami érdekes lehet számodra hogy neki is 1.6 Si-je van. Persze egy kicsit különbözik a tiedtől:D:D
AE92 gti ( 4A-GE)
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

Hmm....a 72 ló nem tiszta, főleg 1.6 16V esetén, hisz a 1.3-s 2E-s, kat. karbis motort 72 lóvas alsó küszöbként jelőlték. Biztos elírás.

Köszönjük, Steve! :D
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: paradoxx »

Pacsker írta:Segítsetek légyszi!

Gábor te mondtad, hogy AE92-ből ahogy gyártották, egyre erősebb lett a sima 16V-s is.

Na most van egy AE92 Listback, ami már biztos, h 90-es vagy azutáni. Na most neki nem a T-VIS injektora van, hanem valami más már. a Blokk is kicsit más. Keresgéltem neten, de nem nagyon találtam adatot, hogy melyik piacon mikortól volt váltás. És ez hány lovas lehet :?
Nem tudsz segíteni? mondom 90-91-92 es lehet. Rakok be egy képet, bár nagyon árnyékos.
Sziasztok!

Még új vagyok a fórumon, ma találtam rátok :) A fotó alapján ez a 136 (vagy 137) lovas, non-TVIS injektoros változat. Kb. 1 hónapig vadásztam mindenféle leírást, mire rájöttem, hogy milyen 4A-GE motor van az autómban :) (GT-i Liftback, 1991, sváci import)
anzsel
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

paradoxx írta:
Pacsker írta:Segítsetek légyszi!

Gábor te mondtad, hogy AE92-ből ahogy gyártották, egyre erősebb lett a sima 16V-s is.

Na most van egy AE92 Listback, ami már biztos, h 90-es vagy azutáni. Na most neki nem a T-VIS injektora van, hanem valami más már. a Blokk is kicsit más. Keresgéltem neten, de nem nagyon találtam adatot, hogy melyik piacon mikortól volt váltás. És ez hány lovas lehet :?
Nem tudsz segíteni? mondom 90-91-92 es lehet. Rakok be egy képet, bár nagyon árnyékos.
Sziasztok!

Még új vagyok a fórumon, ma találtam rátok :) A fotó alapján ez a 136 (vagy 137) lovas, non-TVIS injektoros változat. Kb. 1 hónapig vadásztam mindenféle leírást, mire rájöttem, hogy milyen 4A-GE motor van az autómban :) (GT-i Liftback, 1991, sváci import)

Szia paradoxx.

Remélem ez a te autod a képen?
Te vagy fent azt hiszem népitáleten is ugye?(Totalcar)
Amikor megláttam az autodat egyszerüen kirázott a hideg annyira jol nez ki. Mondtam magamnak hogy nekem is kell egy ilyen csak akkor meg sajnos kicsit bizonytalan voltam a gti-ben. Pont volt akkor is egy fehér elado gti. Persze annyira jo állapotba nem volt mint a tied de hasonlo volt.

Ha idaig meg nem regisztráltál kérlek mielöbb tedd meg hogy téged is a tagok között számolhassunk.
:D:D
AE92 gti ( 4A-GE)
anzsel
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Most látom hogy már regisztráltál is.
Napokban megproballak feltölteni:D:D
AE92 gti ( 4A-GE)
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Szia Anzsel!

Igen, van egy népítélet is róla, de már elég rég nem írtam bele, most éppen rosszabb időket élünk :( Június 14-én lesz két éve, hogy megvettem, akkor készült a kép is. Eredetileg az 1.3-as sedanokat nézegettem, aztán a volt barátnőm mondta, hogy a liftback milyen jól néz ki. Na ezért hálás vagyok neki :) Az enyém is eladó volt egy időben, de szerencsére az utolsó pillanatban meggondoltam magam :) A következő hónap reményeim szerint arról fog szólni, hogy megszépül az autó, mert a korrózió sajnos jelen van (addig a regisztrációhoz nem is akartam több képet küldeni :)). Most vagyok túl egy lambdaszonda cserén, de a légtömegmérő is valószínűleg bemondta az unalmast, ami azért szomorú, mert bontottan nincs, utángyártottan még kevésbé, a gyári Toyota 80e körül van... A másik ilyen alkatrész, ami erős hiánycikk, és ugyanennyibe kerül, az az elektromos tető, sajnos az is rohad. De a végleges megszüntetésén is gondolkodom, mert pont az a pár centi hiányzik a belmagasságból a biztonságérzetemhez :) Nem szeretném tetőre rakni, de ha egyszer előfordul, akkor fog fájni a fejem :D De az életet, hogy rövid időn belül tényleg Corolla GT-i-hez méltóan fog kinézni :) Már csak a fényezés utáni matrcázással van gondom, mivel a "GT-i 16" felirathoz nem találok betűtípust vagy vektoros képet. Az MR2 betűtípusa kicsit típusidegen, de lehet, hogy le kéne faragni az igényeimből :) Remélem hamarosan egy találkozóra is el tudok menni :)
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

Végre!!

Egy újabb GT-i Liftback. Sok ilyet!!!! :P Hiányoztál körünkből!

Köszöntünk leendő tagjaink közt!
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Sziaaaa!

Üdvözöllek én is! Nagyon örülünk, hogy regisztráltál!
Képet légyszi azért 1-2-t, ha csak régit is, de küldj magadról, mert a feltöltéshez kell. Hogy nézne ki, ha csak nálad nem lenne kép?! :)
Ha nem küldessz töltök fel én. Fanatikusok vagyunk, már ezek megvannak, vagy egy éve :D :D Sőt szerintem még a használtautós eladós képeid is megvannak!
Köv tali 26-27. Jövő hét vége! Mindenképpen szeretnénk, ha velünkt artanál! Nagyon örülnénk neki! Gazdagítsd a corolla konvojt! :wink:
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Köszönöm a fogadtatást, nagyon jólesett :) Sajnos a mostani tali nem fog összejönni, egyrészt mert a beosztásomon már nem tudok variálni, másrészt mert a hibás légtömegmérővel a napi Tiszaújváros-Miskolc-Tiszaújváros etap (2x35 km) is elég kalandos :( Remélem hamarosan hibátlan lesz, és akkor irány a találkozó :) A használtautós képek jók lesznek, köszönöm :)
Pacsker

Raktam fel képet!

Ha kész a kocsi küldj majd sokat feltétlenül!! :)
Olvasom, hogy nem tudsz jönni a találkozóra :cry: Remélem sikerül megoldani a fogyasztást és a júniusi találkozón már velünk leszel!!! :)

Vedd fel Leskó Gergővel és Nagy József Attival a kapcsolatot. Ők is Miskolc környékiek és a matricát meg tudjátok oldani, hogy odaadja neked Gergő!
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Két twin cam 20V (silver top):

Egy ae82-be épített:
http://www.ae86drivingclub.com.au/forum ... opic=15038

Egy ea82 liftback-be épített: ( Pampi, Balázs nézzétek meg! )
http://new.photos.yahoo.com/jebat_derha ... 2326575602

NO COMMENT :!: :mrgreen: :mrgreen:
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

Mit nem adnék egy ilyen mociért... Persze megerősített futóművel, fékekkel, és karosszériával... Igen sok meglepett tekintet követne az utakon egy-egy gyorsulás után... :twisted:
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Az biztos :!: :!:
Hát nekem most egy ae86 az álmom egy ilyen mocival meg egy turbóval... (szép álom :wink: )
Nekem is nagyon tetszik! Először kiröhögnének aztán meg leesne az álluk, ha pl egy vti-t odavernél.... :lol: :D
Pacsker

fáj a szívem nekem is :cry:

Mekkora fanatikusok, belerakják AE-82-be is! Respect köszi Bohi! :)
nézzéek meg a totalcart. Az AE86 ba is 20V Blacktop van 165 ló. Hogy lehet hozzájutni egy ilyenhez? Bazsó Gabi azt mondta 400e-votl az övé. uhh...
TRD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TRD »

HI !!! Bazsót nem sikerül beszervezni a klubba?? :roll: Biztos tudna sok jó okossággal szolgálni!! :lol: :lol:
Válasz küldése