tényleg brutál, egyszer már volt tõle fenn video, talán még ültél is a jobb 1-be. Amúgy milyen brutális moci van benne. Gondolom 4AGE turbóval? A képek alapján minimum 280 Le-re saccolokPacsker írta:Az van benne. SX-é.
VIDEO
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Szívó 4AGE 16V Turbo. És mondom (de cáfoljatok meg) szerintem gyári a bele. A befecskendezés és a gyújtás természetesen nem. Az sok sok pénz, de akkoris. Ha a gyári dugó ezt bírja, én be...ok.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Jó lenne valami szakmai véleménnyel pontot tenni, a szívó motorok turbossá alakításának témakörének a végére. Egy tisztességes és tartós átalakítás úgy tudom 1,5milliónál kezdõdik. Biztos, hogy nem kis átalakítások kellenek, hiszen sok alkatrész nagyobb igénybevételnek van kitéve az átalakítás után. A forgatónyomaték akár a duplájára is emelkedhet ami elsõként a dugókat, hengerfejet, csapágygyakat, hajtókarokat, majd másodsorban a kihajtást, terhelik.
A videoval kapcsolatban. A hang és a kép abszolút stimmel, nem hinném, hogy gyorsítva lenne. Huplis az út! Szinte biztos, hogy nem a legrövidebb rugót tették be. Ez magyarázatot adhat Lackó észrevételére. Nem pattog el a kocsi (csak néhol), és így úton marad. Szinte odatapasztja az úthoz ez a remek beállítás a kocsit. A 280 LE akár reális is lehet, bár itt a nyomaték érdekesebb. Baromi hosszú 1-es kell az ilyen gépeken, és emellett borzasztó robbanékonynak kell lennie. Úgy vettem észre, hogy ez a motor kizárólag felül dogozik brutál módon. Még közép fordulatszámtartományból is nehezen megy keresztbe. Ezér volt ott az a kis hiba 3:16 körül egy jobbosnál. Arra számított, hogy már csúszni fog a fékezés után keresztbe, nyomta a gázt és ellenkormányzott de a motor csak durrogott, nem állt keresztbe az autó, ezért majdnem gond lett.
A videoval kapcsolatban. A hang és a kép abszolút stimmel, nem hinném, hogy gyorsítva lenne. Huplis az út! Szinte biztos, hogy nem a legrövidebb rugót tették be. Ez magyarázatot adhat Lackó észrevételére. Nem pattog el a kocsi (csak néhol), és így úton marad. Szinte odatapasztja az úthoz ez a remek beállítás a kocsit. A 280 LE akár reális is lehet, bár itt a nyomaték érdekesebb. Baromi hosszú 1-es kell az ilyen gépeken, és emellett borzasztó robbanékonynak kell lennie. Úgy vettem észre, hogy ez a motor kizárólag felül dogozik brutál módon. Még közép fordulatszámtartományból is nehezen megy keresztbe. Ezér volt ott az a kis hiba 3:16 körül egy jobbosnál. Arra számított, hogy már csúszni fog a fékezés után keresztbe, nyomta a gázt és ellenkormányzott de a motor csak durrogott, nem állt keresztbe az autó, ezért majdnem gond lett.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Csak egy cikk Páhival:
http://sportkannibal.blog.hu/2011/05/11 ... i_csabaval
http://sportkannibal.blog.hu/2011/05/11 ... i_csabaval
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Nincs hozzányúlva a beléhez
, ahogy sejtettem.
Na ez a Toyota technika
És nem kíméli, ahogy nézem. Egyébként sehogy nem tudom felfogni, hogy nem lesz horonytörött 
Na ez a Toyota technika
Klubelnök

- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Az egy WRC motoros corolla. A nyári Toyota Klub találkozón ott volt. A kocsinak a pálya és a sofõr is kevés volt.Frool írta:Kicsivel késõbb ott figyel a 4wd turbó Corolla. Ha jól emlékszem ezt emlegettétek mint városi legenda.
szerk.: nem tudom, hogy áthúztam e volna a honlapon leírtakat. Abban nem vagyok biztos, hogy celica vagy corolla wrc motor van benne, csak abban vagyok biztos, hogy WRC (ezt az a srác mondta, aki felvitte a pályára).
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Az 1 bar-ra feltekert alapban is turbos Lancia Delta 1,6 HF turbo is bõven 200 ló alatt van. Nem tudom, hogy sikerült kihozni ezt az eszeveszett teljesítményt ebbõl a síma 4A GE-bõl. Még a HF integralét is lealázza lóerõben. Azért hozom fel ezeket példának mert a 4A GE motorokoz korban ezek állnak közel és akkor európában ezek voltak a csúcs motorok az 1,6 és 2 literes kategóriában.Pacsker írta:Nincs hozzányúlva a beléhez, ahogy sejtettem.
Na ez a Toyota technikaÉs nem kíméli, ahogy nézem. Egyébként sehogy nem tudom felfogni, hogy nem lesz horonytörött
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
-
ati
- Gyakori látogató

azért tud 280 le lenni mert nagyon nagy a turbó amit feltettek, onnan gondolom hogy abban a bizonyos kanyarban nem töltött be a turbó, mert alacsony volt a fordulat és kevés volt a power
szerintem 6000 fordulat körül épül fel a nyomás, ha kisebb turbó lenne fent akkor nem tudna csak lehet 220 le-t de már meglenne 4000es fordulaton is
szerintem 6000 fordulat körül épül fel a nyomás, ha kisebb turbó lenne fent akkor nem tudna csak lehet 220 le-t de már meglenne 4000es fordulaton is
a kocsiknak lelke van de csak egy hozzám hasonló autó mániás érezheti.....
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Azért kulinpap pár autóhoz hozzányult!
Valamit tudhat!
És tényleg brutál, hogy sok széria blokkból mit ki lehet hozni! Vagyis úgy értve, hogy nem kell szétborítani és tengely, dugó stb...
Páhié meg hihetetlen és tényleg ott a híres corolla! Azon is végeztek egy kis faragást....
És tényleg brutál, hogy sok széria blokkból mit ki lehet hozni! Vagyis úgy értve, hogy nem kell szétborítani és tengely, dugó stb...
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Az ebayes szettekbõl talán láttam már olyat, amin a nyomás állítható.
0,5-0,6-on biztos tartósabb a motor, bár így is veszít bõven az élettartamából. Fontos, hogy Páhiék, ha jól tudom Smallport fõtengely-hajtókar-dugó trióval mennek! Ezért hoztam el tõlük 12 db Bigport MAP-os dugó, hajtókar párost
Na azok közül párat még turbo nélkül is ügyesen megalázott 
A lényeg a befecskendezésen és a gyújtáson van. Ha nincs egy írható elektronikád, akkor erõsen megvannak a gyári rendszer korlátai.
Utóbbi pedig az igazán drága mulatság
0,5-0,6-on biztos tartósabb a motor, bár így is veszít bõven az élettartamából. Fontos, hogy Páhiék, ha jól tudom Smallport fõtengely-hajtókar-dugó trióval mennek! Ezért hoztam el tõlük 12 db Bigport MAP-os dugó, hajtókar párost
A lényeg a befecskendezésen és a gyújtáson van. Ha nincs egy írható elektronikád, akkor erõsen megvannak a gyári rendszer korlátai.
Klubelnök

-
ati
- Gyakori látogató

a vems 150 körül van + progiPacsker írta:Az ebayes szettekbõl talán láttam már olyat, amin a nyomás állítható.
0,5-0,6-on biztos tartósabb a motor, bár így is veszít bõven az élettartamából. Fontos, hogy Páhiék, ha jól tudom Smallport fõtengely-hajtókar-dugó trióval mennek! Ezért hoztam el tõlük 12 db Bigport MAP-os dugó, hajtókar párostNa azok közül párat még turbo nélkül is ügyesen megalázott
az ebay-s turbó kittek annyit is érnek...... a csövek silányak, a bilincsek nem bírják a nyomást, a cooler használható, a turbot meg ki kell fogni, ismerek olyan srácot akinek 2500 km alatt beszart, de ugyan az a turbo már 50000 km óta bizonyít egy 300 le-s civic-ben,
azt sem kell elfeledni hogy jó állapotú gyári motort lehet csak megfújni
és akkor még kellenek mûszerek, kuplung szett, meg még egy halom kacat
a kocsiknak lelke van de csak egy hozzám hasonló autó mániás érezheti.....