E zeszembe se jutott. Sede7 de befertõzõdtél! Így tovább!
Mondjuk pont tegnap gondolkoztam el, azon, hogy fehérre szintereztetem az egyik szett lemez felnimet. Õrültség tudom de olyan jól nézne ki tisztán.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Hali, rég írtam...
Lóg a szedán 4EFE hátulja, megérett a lábazat cseréje. Tudtok-e ajánlani rugókat, telókat, hogy miket rendeljek a szerelönél?
Ajánlott motor és váltó olaj? Olajból olyan kellene, aminek a naprári élettertama jó betöltve (keveset fut a kocsi).
Ozseb írta:Hali, rég írtam...
Lóg a szedán 4EFE hátulja, megérett a lábazat cseréje. Tudtok-e ajánlani rugókat, telókat, hogy miket rendeljek a szerelönél?
Ajánlott motor és váltó olaj? Olajból olyan kellene, aminek a naprári élettertama jó betöltve (keveset fut a kocsi).
Én csak a saját olajat tudom ajánlani: 3.2 liter 5W30 (én spec Castrol Edge-et teszek a 4EFE-be). 15 ezer alatt hibamentes közel 200 ezernél is.
Váltóolajból hivatalosan 75W90 kellene, ebbõl 2 liter elég pont, ám mivel a C150-es váltó gyárilag egy rakás kaki, így én 75W85-öt fogok beletenni. Másnál bevált (jobb lett valamivel). Az én váltóm katasztrófa (bár lehet, nálam inkább más gond lesz).
kleingy írta:Én csak a saját olajat tudom ajánlani: 3.2 liter 5W30 (én spec Castrol Edge-et teszek a 4EFE-be)
???
Múlt 7végén cseréltem olajat, nekem 2.8l ment bele. Ez hogy van?
A könyve 3 litert ír , szûrõvel együtt 3.2 litert (igaz, nálam is 3 liter szokott csak belemenni szûrõ ide vagy oda). Este csekkolom azért a kezelésijében, mert most megingattál (pedig nekem is jövõ héten lesz csere és már megvan a 3 liter olaj ). Közben most gúgliztam picit és a 4EFE-be az egyik olajajánló 0W30-at ír 4EFE-be.
Kayaba, vagy Tokico gátló.
Rugót ne vegyél, amíg nem cseréltél gátlót. Lehet utána elfogadható lesz. Ha nagyon ül a segge, akkor valami utángyártott rugó. A gyári szerintem horror drága.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)