marjanp írta:Üdv mindenki!
Érdeklõdnék mikor kapcsol az autómata szívató, ilyenkór nyáron is kapcsol mindig?
TOYOTA 1.3 xli-rõl lenne szó.
Autoreszelgetes
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

kicsi8304 írta:Sziasztok!
Az autó egy 2001 évjáratú Toyota Corolla 1.4 VVT-i.
Kérdésem a vezérmûlánc feszítõnél lévõ O-gyûrû külsõ és belsõ átmérõje.(Tudja valaki,mert nincs kedvem kiszedni csak a méregetés miatt,de ott minimálisan folyik el az olaj)
Köszönöm!
Balázs
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

- cslaci105
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1987
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: XL
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
A tûzfal felsõ részének közepén van két csavarhely, ahová ugyebár a toronymerevítõ rúd középsõ részének csavarjai valók. Nos, nálam ezek a csavarhelyek le vannak "vakítva":

Ilyenkor mi van???
Fúrni kell, meg menetet vágni? Vagy ott csak egy lemez van, amit a szélvédõ alatti rács eltávolítása után ki tudok szedni, és mögötte ott lapulnak az elõre behegesztett anyák?

Ilyenkor mi van???
1.8D XL - 1C - CE90
Corolla Verso II - 1ZZFE - ZNR11L
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Ki kell fúrni és hátulról berakni egy sima anyát. Nem kell méretezni, hisz ott a "vaklyuk", de azért próbáld oda, hátha kiderül,hogy odébb van az egyik tornyod 
Honnan sikerült szerezni?
Honnan sikerült szerezni?
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- cslaci105
- Aktív fóruméletet élõ

Õfelségétõl a királynõtõl!
Szóval Angliából, ebay-en keresztül
Július 28-án ütöttem le 15.5 fontért (~5000 Ft) és mivel az eladó nem volt hajlandó Magyarországra elpostázni, így egy kint élõ ismerõsömhöz küldettem el, és mivel a lehetõ legolcsóbban akartam hazahozatni, nála pihent múlt hét keddig. Múlt hét kedden járt arra egy autó, õ hazahozta Pestre (szintén 5000-ért), ma pedig öcsém hozza haza a 19:30-as vonattal
Õ az: LINK
Egyébként most látom, hogy éppen van megint egy eladó ebay-en:
88-92 TOYOTA COROLLA GTI STRUT BAR (Ha jól látom a jobb oldali -képen bal- felsõ füle le van törve...
)
Egyébként most látom, hogy éppen van megint egy eladó ebay-en:
88-92 TOYOTA COROLLA GTI STRUT BAR (Ha jól látom a jobb oldali -képen bal- felsõ füle le van törve...
1.8D XL - 1C - CE90
- cslaci105
- Aktív fóruméletet élõ

És hogyan sikerült beszerelni? Mivel nálam is belelóg, konkrétan az a fekete korong alakú valami, amibõl csövek jönnek ki, valami vákuum dolog (Toyodiy szerint: RESERVOIR SUB-ASSY, VACUUM)Zoo.HUN írta:Amugy dieselnél (csak a saját tapasztalat miatt E8 nál) Belelógott egy csomó minden, fûtéscsap stb..
1.8D XL - 1C - CE90
- Taki
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Hajlik az annyit!
Nekem is bement, igaz azon a vákumtök lábain kellett hajlítani egy kicsit.
A lemez csavart szerintem felejtsd el.(egyszerûen nem tart eleget) Fúrd ki, ablaktörlõk, rács le, 2db 8.8 as acélcsavarral megfogatod.(anyákat belülre) ha valakivel oda tuddod az anyákat hegesztetni akkor a legközelebbi le-fel szereléshez, már nem kell az ablaktörlõket lebontanod.
Jó munkát!
Nekem is bement, igaz azon a vákumtök lábain kellett hajlítani egy kicsit.
A lemez csavart szerintem felejtsd el.(egyszerûen nem tart eleget) Fúrd ki, ablaktörlõk, rács le, 2db 8.8 as acélcsavarral megfogatod.(anyákat belülre) ha valakivel oda tuddod az anyákat hegesztetni akkor a legközelebbi le-fel szereléshez, már nem kell az ablaktörlõket lebontanod.
Jó munkát!
Csak az az igazán bátor, aki be meri venni a hashajtóra az altatót!
1988 E9 Liftback 1.8D
1988 E9 Hachback 1.6Gti
1988 E9 Liftback 1.8D
1988 E9 Hachback 1.6Gti
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Szilikont NE!
Vannak direkt szilikonmentes gumiápolók, vagy enyhe glicerin. (az, hogy a fagyást gátolja-e, azt nem tudom)
Vannak direkt szilikonmentes gumiápolók, vagy enyhe glicerin. (az, hogy a fagyást gátolja-e, azt nem tudom)
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Érdemes például vékonyan sima étolajjal bekenni a nagy mínuszokban, meggátolja, hogy a vízpára ott maradjon, ezáltal összefagyjon a gumi az ajtóval, illetve még a gumit is ápolja, nem koszol, nem okoz esztétikai gondot sem a kocsin.
Vagy, ha nagyon jót szeretnél a kocsidnak itt ez a termék. Garantált svájci minõség (nekem eddig nem volt bajom vele).
http://www.swissvax.hu/merchant.mvc?Sto ... =SE1023110
Van a téli felkészítésrõl külön topik is (ott folytassuk). viewtopic.php?t=1387&postdays=0&postorder=asc&start=0
Vagy, ha nagyon jót szeretnél a kocsidnak itt ez a termék. Garantált svájci minõség (nekem eddig nem volt bajom vele).
http://www.swissvax.hu/merchant.mvc?Sto ... =SE1023110
Van a téli felkészítésrõl külön topik is (ott folytassuk). viewtopic.php?t=1387&postdays=0&postorder=asc&start=0
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.

Sziasztok!
Kérdésem lenne, új Corolla tulajdonos vagyok, 2001-es 1.4 vvti az alany és elszakadt a váltó egyik bowdenje. Ismerõs szerelõ kiszerelte, most pedig várjuk, hogy talál-e a bontóban vagy boltban. A kérdésem az lenne, hogy ez normális dolog, hogy elszakad az a vastag kábel? Gondolom nem, de nem értem, hogy szakadhatott el, mikor elég védett helyen van. Körülbelül mennyibe kerülhet ez nekem? Esetleg milyen dolgokra érdemes odafigyelnem, ami típushiba Corollánál? Köszi a válaszokat elõre is!
Kérdésem lenne, új Corolla tulajdonos vagyok, 2001-es 1.4 vvti az alany és elszakadt a váltó egyik bowdenje. Ismerõs szerelõ kiszerelte, most pedig várjuk, hogy talál-e a bontóban vagy boltban. A kérdésem az lenne, hogy ez normális dolog, hogy elszakad az a vastag kábel? Gondolom nem, de nem értem, hogy szakadhatott el, mikor elég védett helyen van. Körülbelül mennyibe kerülhet ez nekem? Esetleg milyen dolgokra érdemes odafigyelnem, ami típushiba Corollánál? Köszi a válaszokat elõre is!
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Nem gyakori, de bármi, bármikor megtörténhet. E11-es topicokat nézegesd végig mielõtt rákérdeznél olyan dolgokra amikrõl már volt szó. Bepi81 tagunk pedig elég lelkes és gondos 1,4 vvti "felhasználó". Sok kérdésedre biztosan tudja majd a választ.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Glicerin alapú cuccot kell hozzá venni. Én a múltkor bementem a gyógyszertárba, hogy "kérek glicerint, csókolom!", de nem adtak, mert azt csak úgy nem lehet - bomba gyártáshoz is lehet/kell használni -. Köszöntem, eljöttem...gyosran.PiciPeti írta:Üdv!
Arra gondoltam, hogy bekenem az ajtók gumikédereit szilikonnal. Jönnek a fagyok, és nem szeretném ha befagyna, és le kéne tépni...
Szóval van valakinek valami bevált szere? Ami nem bántja a gumit. Az se lenne jó, ha megenné...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
bubidisc írta:Nem gyakori, de bármi, bármikor megtörténhet. E11-es topicokat nézegesd végig mielõtt rákérdeznél olyan dolgokra amikrõl már volt szó. Bepi81 tagunk pedig elég lelkes és gondos 1,4 vvti "felhasználó". Sok kérdésedre biztosan tudja majd a választ.
A váltóbowdennel kapcsolatban nincs tapasztalatom, így azt a témát passzolom, sajna. Ellenben a - korai - vvt-i -nek egy súlyos hibája LEHET:
Leírom az E11 topicba...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
+