Lengéscsillapító

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Ghee írta:Köszi de mivel említetted, hogy maga a cseréért nem annyira sok a szerviz ajánlata, az egyéb cuccokat pedig meg kell venni mert szakadtak benyelem ezt a megoldást. A fórumtársi segítséget köszönöm ismét, de inkább a komolyabbnak tûnõ problémáknál venném igénybe más idejét.
94-et szerintem ne fizess érte. Tányérgumi még lehet hogy nekem is lesz (nem kérek darabjáért sok sok ezret nyugi). Összeszedjük, ami kell, aztán eldöntöd, hogy a Toyotáéknál csinálod-e vagy sem.
Privibe küldöm a számom. Hétvégén hívj, ha jönnél a gumikért!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Azért érdekes ez, én pl inkább túlkormányzottnak, mint alulkormányzottnak érzem az E11-et... pedig hátul vannak új kyb lengéscsillapítók.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Csocsó »

Szerintem kicsit félreérted a dolgot. Egy elsõ kerék hajtású autó sosem lesz túlkormányzott gázadásra, max elvételre. Ha kanyarban padlózod, gondolom az orrát tolja, és nem a hátulját. Vagy nálad nem így van?
AE82 GT (ex) --> Yaris TS '04
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Csocsó írta:Szerintem kicsit félreérted a dolgot. Egy elsõ kerék hajtású autó sosem lesz túlkormányzott gázadásra, max elvételre. Ha kanyarban padlózod, gondolom az orrát tolja, és nem a hátulját. Vagy nálad nem így van?
De, ellenben konstans sebesseg (tehat allando gazallas mellett) a farat tolja.

Az orrtolos/fartolos viselkedest en inkabb erre ertem, gazadasra nyilvan a hajtott kereket tolja ki a legtobb gep. Ez meg puszta fizika, a hajtott kereken azonos tapadas mellett a gyorsitast is at kellene vinni, tehat azonos feluleten azonos surlodasi egyutthato mellett jelentkezik nagyobb erohatas, nyilvan hamarabb megy at tapadasbol csuszasba... Ez ugyanaz, mint ha kanyarban satuzol, a fekero foleg az elso kereken jelentkezik, amit at kellene vinni az utra, emg kozben be is kellene fordulni ,ez meg ugye nem men...
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Szerintem állandó gázállás mellett sem lenne szabad hátul megindulnia egy elsõ kerék hajtású autónak, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Gázelvételnél és fékezésnél persze ez fennállhat, viszont a túl/alul kormányzottság elsõsorban a gyorsításra vonatkozi.

Amúgy sok hátsó kerék hajtásos autót hangolnak úgy, vagy állítják hozzá úgy az elektronikát, hogy alulkormányzottá váljanak ilyen szituációban, mintsem túlkormányzottá a cikkben is említett stabilitás és könnyebb "menthetõség" végett.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Csocsó írta:Szerintem állandó gázállás mellett sem lenne szabad hátul megindulnia egy elsõ kerék hajtású autónak, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Gázelvételnél és fékezésnél persze ez fennállhat, viszont a túl/alul kormányzottság elsõsorban a gyorsításra vonatkozi.

Amúgy sok hátsó kerék hajtásos autót hangolnak úgy, vagy állítják hozzá úgy az elektronikát, hogy alulkormányzottá váljanak ilyen szituációban, mintsem túlkormányzottá a cikkben is említett stabilitás és könnyebb "menthetõség" végett.
Állandó gázadás mellett nyilván orrtolós lesz, olvasd el, amit írtam. :) Arról van szó, hogy ha úgy mész be egy kanyarba, hogy neutrális gázállással mész, tehát nincs motorfék és gyorsítás, akkor a Corolla inkább a farát tolja, ha sok.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Nagy sebességû kanyarvételnél a liftback-nek elkezdhet kúszni a fara. Ez sajnos saját tapasztalat. Ez annak tutható be, hogy könnyû a segge és lágy a rugózása. Annyira sok tud lenni -és hirtelen is jön-, hogy gázadás ide vagy oda, nem tudja kihúzni semmi. Sunyi jelenség. Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy óvatosan választod meg a kanyarsebességet, nem hagyod, hogy kasztni sokáig vagy szélsõségesen dõljön "boruljon". Stabilitást a kemény rugók, gátlók, némi ültetés adna, de az már egy másik kocsi. A tetõ vagy a hátsó szárny nem tudom mennyit segít, azt még nem próbáltam.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Jah, és egyébként a liftback szélsõséges esetekig teljesen semleges, tehát sem orr és nem is far tolós.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bubidisc írta:Jah, és egyébként a liftback szélsõséges esetekig teljesen semleges, tehát sem orr és nem is far tolós.
Tény, amikor sikerült kidobni a végét, ott már régen sok volt. Viszont tényleg megvan az a hátránya, hogy nem figyelmeztet. Nincs nyikorgás, nincs kicsit csúszás, egyszercsak megindul, és onnan basz/6.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

montoya írta:
Csocsó írta:Szerintem állandó gázállás mellett sem lenne szabad hátul megindulnia egy elsõ kerék hajtású autónak, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Gázelvételnél és fékezésnél persze ez fennállhat, viszont a túl/alul kormányzottság elsõsorban a gyorsításra vonatkozi.

Állandó gázadás mellett nyilván orrtolós lesz, olvasd el, amit írtam. :) Arról van szó, hogy ha úgy mész be egy kanyarba, hogy neutrális gázállással mész, tehát nincs motorfék és gyorsítás, akkor a Corolla inkább a farát tolja, ha sok.
Elõször olvasd el azt, amit én írtam :)
Elképzelhetõ, hogy erre a jelenségre farát tolja, de nem jellemzõ. Bubi magyarázata reálisnak tûnik.

A szárny amúgy csak annyira magas sebességnél számítana, amire ez az autó már nem igazán képes, vagy legalábbis nem ez lesz a szûk keresztmetszet.
Zoo.HUN
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Zoo.HUN »

Emberek!
A mûszakin az nagy gáz, ha nincs egyik oldalon ép lengéscsillapító hátul, és a rugó is törött ezáltal ül a popó, és nem a legjobb az uttartás???
kb pénteken hozom haza a kocsit, és kedden megy vizsgára, de most per pill ugy látom addigra nem fogom tudni beszerezni a gátlókat, és elmenni a rugókért, meg az összehúzókért, (mert ünnep van különben is aminek állatmód örülök most) csak ha már érvényes utlevele lesz a a pripának...
E8 1.8D liftback+ ---> Seca :jdm:
E8 1.6GT AE82 HB ---> FX
Kép + Kép
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Eléggé.
Pepe
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Pepe »

Zoo.HUN írta:Emberek!
A mûszakin az nagy gáz, ha nincs egyik oldalon ép lengéscsillapító hátul, és a rugó is törött ezáltal ül a popó, és nem a legjobb az uttartás???
kb pénteken hozom haza a kocsit, és kedden megy vizsgára, de most per pill ugy látom addigra nem fogom tudni beszerezni a gátlókat, és elmenni a rugókért, meg az összehúzókért, (mert ünnep van különben is aminek állatmód örülök most) csak ha már érvényes utlevele lesz a a pripának...

Ha úgyis meg kell venned ezeket az alkatrészeket, akkor szerintem fölösleges ilyen hibák miatt többet fizetni a vizsgára...
MR2 - 2001
Zoo.HUN
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Zoo.HUN »

Ez igy igaz, csak rugóra is várok, ami nem tudom mikor lesz kézzelfogható, mobilitásom meg 0 kocsi nélkül...
E8 1.8D liftback+ ---> Seca :jdm:
E8 1.6GT AE82 HB ---> FX
Kép + Kép
Válasz küldése